News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

Infrastructura velo în România

Started by ciprebbe, April 29, 2013, 12:34:51 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alexV

@JohannDB, este un studiu. Au colectat date si facut o statistica. Daca se pot trage concluzii pt imbunatatirea infra, cu atat mai bine. Tot ei spun ca e dificila colectarea de astfel de date, fiindca nu raporteaza nimeni cand cade singur cu bicicleta.

Spre deliciul cititorului, au facut un studiu separat despre ce tip de separare (bordura) sa fie intre pista velo si trotuar, atunci cand sunt una langa alta. Trei optiuni: treapta, plan, sau inclinat. Concluzia: fara treapta.

The results show that cyclists moving on the sidewalk is a relatively rare event for all kerb types and no conflicts between cyclists and pedestrians were observed. Thus, in the ambition of separating bicyclists from pedestrians as well as designing a 'forgiving' kerb to accept that people make mistakes, both the sloped and levelled kerb types come out as best practice.

marinul

O pasiune mai veche de a mea, mersul cu bicicleta, am si doua videoclipuri pe canal cu doua piste de biciclete din Oradea. Se anunță deschideri de noi piste pe langa oraș, o sa mai revin pe topicul ăsta  :)



tom_sawyer

Masterplanul Velo, care vizează extinderea și îmbunătățirea rețelei de piste pentru biciclete din București, este acum supus consultării publice pe site-ul Primăriei Capitalei, ultima etapă înainte de adoptarea sa de către Consiliul General al Municipiului București.

Până pe 18 februarie, cetățenii mai pot oferi feedback asupra documentului ce propune dezvoltarea unei rețele de 150 de kilometri de piste principale și 400 de kilometri de rețea secundară, conectând zonele rezidențiale cu principalele puncte de interes ale orașului, precum locuri de muncă, școli sau centre comerciale.

Masterplanul Velo are ca scop promovarea mobilității durabile și sigure, cu o infrastructură care include piste de biciclete pe carosabil, nu pe trotuar, și va fi gestionat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI), asociația metropolitană care avizează și traseele STB în București. În plus, planul propune instalarea a 600 de parcări pentru biciclete și dezvoltarea unui sistem extins de bike-sharing cu 350 de stații și 7.000 de biciclete electrice.

În prezent, la nivelul Municipiului Bucureşti există doar 25,38 kilometri de pistă de biciclete care asigură condiţii de funcţionare şi 30,92 kilometri nu prezintă condiţii minime de funcţionare, dar pentru care sunt propuse soluţii de remediere. Totodată, există 23 de staţii de închiriere a bicicletelor.

g4media.ro

https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/1679

JohannDB

  @klax187.....Nu a spus nimeni ca vina e a drumului. Ai modificat semnificatia frazei dupa bunul tau plac, si ti-a iesit o rautate.

 Cred că ar fi cazul să citeși de 2 (două) ori un text..... Eu asta am răspuns :: Haiada-de, de vină este drumul că biciclistul nu știe pe ce lume se află.... Ca și la șofer, drumul e de vină că "el" nu poate stăpâni mașina.....
     Înțelegi ce-i aia ""că biciclistul nu știe pe ce lume se află....""??
      Dacă nu las-o baltă și lasă filzofia..... Cu toată considerația, încă......

alexV

Studiile sunt despre cum infrastructura poate ajuta utilizatorii, fie ei pietoni, soferi, biciclisti. Aici scopul nu este de a blama, culpabiliza, ori ridiculiza pe utilizator.

Astfel, se studiaza inclusiv cauzele accidentelor velo unilaterale, mai pe romaneste atunci cand omul cade singur cu bicicleta. Apoi se formuleaza recomandari precum: separatea longitudinala trotuar/velo sa fie plana sau in unghi, dar nu in treapta; intersectia pistei cu linia de tramvai sa fie evitata pe cat posibil; daca nu se poate, atunci sa fie la un unghi mai mare de 60 grade; etc.


tom_sawyer

Piatra Neamț:

Am fost mereu critic față de modul în care fosta administrație a implementat proiectele culoarelor de mobilitate.

Una dintre cele mai mari probleme semnalate de cetățeni este amplasarea pistei de biciclete de pe Bulevardul Traian, care a dus la eliminarea locurilor de parcare, precum și poziționarea stâlpilor semaforizați la fiecare intersecție sau trecere de pietoni, care pot crea disconfort participanților la trafic.

Deși am solicitat proiectantului și celor de la ADR modificarea traseului sau îngustarea pistei, acest lucru nu a fost aprobat, existând riscul de a pierde finanțarea europeană și de a returna banii primiți.

Imediat ce perioada de monitorizare va lua sfârșit, vom interveni pentru a îngusta pista și a reface locurile de parcare, atât de necesare pentru cetățeni și agenții economici de pe Bulevardul Traian.

Caut mereu soluții pentru un oraș cu un trafic mai fluent și mai sigur pentru toți!


facebook.com/adriannita.neamt

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

marinul

S-a lansat licitația pentru realizarea traseelor ciclistice între Băile Felix și Ic Ponor (Padiș)

Consiliul Județean Bihor a lansat procedura de licitație pentru selectarea constructorului care va amenaja traseele cicloturistice VELO APUSENI, pe sectorul aferent județului Bihor, între Băile Felix și Ic Ponor, în Padiș. Traseul va face legătură între județele Bihor, Cluj și Alba. Ofertele pot fi depuse până la data de 29 aprilie 2025, ora 15:00.

Firma care va câștiga licitația va avea la dispoziție 24 de luni pentru implementarea proiectului, dintre care 4 luni sunt alocate proiectării și 20 de luni execuției lucrărilor. Constructorul selectat va oferi o garanție minimă de 36 de luni. Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 42.301.492,11 și 46.531.641,32 lei, fără TVA.

Lipsa unor trasee cicloturistice amenajate care să traverseze județul Bihor sau să asigure legătura cu județele Cluj și Alba determină circulația bicicletelor și trotinetelor electrice pe drumurile auto, fapt ce afectează siguranța participanților la trafic. Noul proiect propune realizarea unor trasee dedicate, utilizând traseul de cale ferată nefuncțională dintre Băile Felix – Cordău și Sâmbăta – Rogoz și drumuri județene.





CJ Bihor

Nu prea inteleg cum o sa arate pistele pe drumurile judetene, ca in banii astia nu cred ca isi permit sa largeasca dj-urile, mai ales in zona montana Pietroasa-Padis. Deci probabil doar niste vopsea pe asfalt, aparent o sa fie piste facute doar sa dea bine la km, pe care nu o sa le foloseasca nimeni.

Iar in zona Felix-Cordau pista se suprapune cu proiectul Tramtrain





Powered by API/PUM imgur uploader






shift2rail