Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Teo

Continua excavarile masive in zone Lukoil Lancram. Au sapat chiar adanc. E panza freatica sus, e clar.

TibiV

Colegii contructori...

Cat de grava este treaba cu panza freatica ?
Ca si durata a intarzierilor...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

yetiman

Nu sunt constructor, dar cu siguranta intarzierile vor fi mari.
Dar solutii sigur exista, doar calea ferata tot pe acolo trece.
Insa cred ca le da cu minus la socoteli...
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

vancouver

#8073
Panza freatica poate fi coborata pe durata lucrarilor prin:
- instalarea de pompe cu functionare permanenta pe zone largi
- realizarea unor incinte inchise din palplanse sau in alt mod, in interiorul carora se scade panza freatica (cea mai ieftina si probabila varianta)

Sau se lucreza pur si simplu subacvatic. Betonul se poate turna fara probleme sub apa, necesita niste proceduri specifice, dar nimic iesit din comun. Dar evident nu betonul armat - armatura nu prea se poate face sub apa sau in apa.
Piatra sparta iarasi se poate pune in apa. Cu cat mai mare, cu atat mai stabila (stabilopozii stau si in mare in calea valurilor, iar pe stabilopozi exista drumuri circulabile auto).

Sau, daca apa va afecta in viitor terasamentul, atunci trebuie realizat mai intai (sau ulterior) un sistem de drenaj (dupa cum am vazut la "autostrada darânata"). Sau un sistem mai complex de secare a mlastinilor, cu indiguiri, captari de izvoare si cai de evacuare / drenare. Sau mai simplu, fantani la distante standard, cu captarea apei si evacuare catre o vale (dar asta nu face fata daca exista adevarate rauri subterane care sa alimenteze mlastina).

Sau in loc de terasament se opteaza pentru un viaduct peste zona mlastinoasa, cu piloti pana in straturi stabile.

Toate costa bani sau bani foarte multi si evident constructorul va face minim minimorum. De putut se poate sigur. Sa ne amintim numai ca podul Vidin-Calafat are 4 pile mari si late in mijlocul Dunarii, cele pe care stau hobanele. De asemenea podurile de la Cernavoda au picioare in Dunare. Asadar, daca e nevoie, se fac structuri si peste apa si prin apa.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

TibiV

vancouver,
multumesc !
;)

Dar nu am intrebat daca este posibil sa se faca (in afara de metrou Londra-Sidney prin centrul Pamantului, cam orice alta lucrare se poate face...)
Am intrebat doar cat de mult poate intarzia proiectul din cauza acestor ape freatice...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

Apa de pe A10 a întârziat deja lotul 2. Aktor se luptă cu apa de la începutul contractului.

vancouver

Intarzierea depinde de cat de caposi sunt cei care conduc pe economic proiectul la constructori. Adica nu exista o intarziere "tehnologica" importanta, solutiile se proiecteaza repede. Exista doar intarzierea generata de economisti sau directori, ambii deseori  paraleli cu ingineria, si care trebuie sa inteleaga de ce se cheltuie bani in plus. De la caz la caz se pot face sau nu claimuri, uneori se asteapta si aici pana cand claimul este lamurit.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

Daniel_I

#8077
Legat de pânza freaticã din zona giratoriului Lukoil spre Sebeș, Pizzaroti știa de problemă. Calea ferată făcută tot de ei care e la 1 Km de autostrada a avut aceeași problemă. Din terasamentul căii ferate curge un adevărat izvor cu un debit mare. Soluții sunt cum sa și spus aici. Trebuie doar acceptate de CNAIR. Din moment ce au dat de pânza freaticã și lucrările nu s-au oprit, cred că au soluția aprobată. Sã urmărim ce se intampla...
On The Road

Teo

Azi la 4 era fo forfota mare de camioane si excavatoare intre campul cu maci si Lancram. Se lucreaza bine.

ddfab

#8079
Quote from: ddfab on September 08, 2017, 04:10:22 PM

o alta zona rezolvata, pregatita pentru podet


solutie exista si se aplica. se rezolva pe rand fiecare zona.
mai sus o zona in asteptare, cea cu apa si o zona rezolvata, care asteapta podetul. Solutia nu cred ca este foarte costisitoare, bazata mult pe piatra sparta.

Teo

Nu tin minte sa mai fi vazut lucrări de asemenea intensitate pe lotul 1 duminica.

Se lucrează ca intr-o zi obisnuita in spatele Lancrămului. Cantitatea excavata e imensa, cred ca s-a săpat la peste 5 m adâncime.


voicul

E super ca se lucreaza, dar pana nu vin AC pe capetele tronsonului ... mai e mult pana departe.

Parca la capat lot 1, inceput lot 2, trebuie sa apara AC. Mai e vreo stire despre termen de obtinere?

lupualb

Confirm si eu cele spuse de colegul Teo, astazi la ora 14 se efectuau lucrari puternice cu mai multe excavatoare si rabe care carau pamantul excavat. Niciodata nu am vazut sa se lucreze duminica asa puternic pe acest lot.  Se lucra intre sensul giratoriu si Lancram. Legat de apa freatica, s-a sapat la 3-4 m adancime, pamantul pe fundul gropii ramane umed, iar pe alocuri se strang balti mici cu apa. Nu sunt constructor, insa cred ca cel putin pe aceasta portiune apa freatica nu ar trebui sa produca mari probleme. Solul este nisipos cu mult prundis, doar de aici se excaveaza de ani intregi dupa nisip. Prin urmare drenarea si directionarea apei in directia dorita ar trebui sa se faca usor. Nu ca in zona Stejeris, sau alte zone in care solul prin constitutia lui fizica retine sau prin porozitate chiar faciliteaza miscarea ascendenta a apei.

djidji1975

Ca si exemplificare la ce spunea lupulalb, uite aici o poza de azi ora 19.00

Trimis de pe al meu Lenovo P2a42 folosind Tapatalk


johnny348

Doua poze la ceas de seara podul peste Ampoi A10 Alba Iulia.

Trimis de pe al meu HUAWEI VNS-L21 folosind Tapatalk