Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

rocklee

ddfab mutumim de poze si dedicare  :) ....si totusi ploaia nu tea biruit pana nu ai pozat ce ai vrut ....sa-ti dea domnul benzina si timp pentru asemena surprize frumoase ... :D

Schumy

Quote from: ddfab on July 29, 2015, 11:16:39 PM
terasamentul de la al doilea pod spre linia ferata. in plan indepartat, in apropierea liniei , este ridicat considerabil.nu m-am putut apropia mai mult fiindca ramaneam acolo din cauza noroiului.nu stiu daca in imediata apropiere a liniei au inceput ceva. de la distanta nu se observa nimic pe aceasta parte. s-a inceput pe partea cu DN1.

Din cate am auzit eu se lucreaza la fundatia pasajului peste cf. Din pacate nu am reusit sa ajung sa vad.

Maine o sa incerc sa imi fac timp sa pun si eu poze de la viitorul nod A3-A10 de la Turda, unde mai este muuult de lucru. Martie 2016 e deja prea aproape ca sa fie un termen rezonabil. La cum merg lucrurile(adica foarte incet), daca va fi sfarsit de 2016 va fi bine...

horatiu.cosma

Pe lotul 3, la intersectia cu calea ferata au ajuns cu terasamentul foarte sus, cred ca acolo va fi cota. Nu am vazut din DN sa fi inceput forajele la supratraversare, dar nici nu aveam cum. Se lucreaza din ce se vede din DN acceptabil pe acest lot, intr-un ritm cam lent. Nu ii condamn, cred ca au primit avansul si atat. Tocmai ce s-a pierdut un miliard de la MT fiindca nu sunt in stare sa cheltuiasca banii...

NGC

#3198
Quote from: Schumy on July 29, 2015, 10:33:09 PM
Quote from: NGC20 on July 29, 2015, 06:50:10 PM
Conform legii, pentru obtinerea autorizatiei de construire, este necesar "actul doveditor al titlului asupra imobilului, care să îi confere solicitantului dreptul de execuţie a lucrărilor de construcţii (în copie legalizată)".

Din cate stiu, legea s-a schimbat acum cativa ani, iar HGul prin care se impun exproprierile dau dreptul statului sa demareze imediat lucrarile. Intradevar, inainte nu se putea lucra pana la finalizarea transferului de proprietate, situatia ducand la situatii aberante. Spre exemplu, cea mai intalnita situatie era asteptarea unei hotarari definitive din instanta referitor la contestarea sumelor acordate pentru despagubiri(o procedura de genu' dura minim un an - situatie destul de rara).

Cred ca ai dreptate ca s-a modificat ceva, ca imi aduc si eu aminte de ceva, dar tot trebuie sa obtina autorizatia de construire si trebuie sa fie emisa hotararea guvernamentala.
Daca e asa, atunci problemele trebuie sa fie la identificarea loturilor si masuratorile topo, deci punctul B.1 din caietul de sarcini, deci preconditie pentru punctul B.2.
Am adaugat in mesajul anterior si ce are de facut contractorul.

NGC

Avem totusi hotararea guvernamentala 399/13.05.2014 si decizia de expropriere din 31.07.2014, deci poate ca nu au fost identificate toate terenurile in urma modificarii proiectelor.

http://www.cnadnr.ro/exproprieri/Decizie%20expropr%20782%202014.pdf




AkaManah

#3201
Procesele sunt justificate. Despagubirile sunt criminal de mici. Pentru o casa noua aflata intre Sancrai si Ciumbrud s-au oferit 35 de mii de euro in conditiile in care 20.000 a costat doar terenul. Cred ca lipsa de seriozitate a celor care au intocmit planul de despagubiri a fost colosala.

Alexandru.

#3202
Depinde de suprafata.  :lol:  Nu cred ca Ciumbrud e vreo metropola din Romania astfel incat la o casa cu maxim 1000mp2 , 35000 eur sa nu fie suficienti. Sunt mai mult decat suficienti.... :) ( cine a dat acolo 20000 eur doar pe teren nu cred ca a fost cu toate :)) ...insa depinde si de suprafata...)

Granata06

Majoritatea terenurilor agricole din zona Sancraiului s-au platit cu 0.5 lei / m² cand pretul pietei este de cel putin 1 leu / m². Terenurile sunt propice agriculturii, deci nu sunt zone neproductive.

MNU

Teren propice agriculturii si e numai 1 leu/m2?

E adevarat ca e in alta zona dar, dependent de gradul de comasare, la mine la sat (jud. Timis) a ajuns si la 8000EUR/ha. Asta cred ca inseamna cca 3.5lei/m2.

Granata06

Defapt pretul minim e de 1 leu /m². Daca mergi si il intrebi pe ultimul betivan din sat, nici el poate nu ti-ar vinde la pretul acesta. Ce sa mai vorbim despre oamenii care lucra hectare intregi de pamant. In conlcuzie, pretul e derizoriu. Din ce cunosc eu, sunt persoane la care s-au luat suprafete mari si vor sa mearga in judecata. Ceilalti, cum e si cazul meu, pentru cateva arii de teren, nu cred ca are rost.

Ionut

Va rog opriti discutia asta sau mutati-o in Parcare. Deja nu mai vorbim de A10.

cutter

#3207
A apărut spre consultare HG de expropiere suplimentară pentru Sebeș-Turda lotul 4.

Suprafața este de 1,2 mil de m2! (suma totală 770 mii - am corectat, mulțumesc @eurocopter - lei, deci sub 1 leu/m2).

Din ce înțeleg eu ăsta e cam tot lotul, nu știu ce expropiaseră înainte, adică nu e nimic suplimentar în acest HG... e chiar culoarul autostrăzii, nu?

Eurocopter

Cred ca ai vrut sa scrii 770 mii lei, nu milioane. Deci ar fi vorba de 120ha, in jur de 17km de coridor de expropriere. Bine, poate fi mai putin daca exista zone de coridor largit precum parcari sau CIC. In orice caz vreo 14-15km sunt cu siguranta.

NGC

#3209
Quote from: cutter on July 31, 2015, 01:33:11 PM
A apărut spre consultare HG de expropiere suplimentară pentru Sebeș-Turda lotul 4.

Suprafața este de 1,2 mil de m2! (suma totală 770 mii - am corectat, mulțumesc @eurocopter - lei, deci sub 1 leu/m2).

Din ce înțeleg eu ăsta e cam tot lotul, nu știu ce expropiaseră înainte, adică nu e nimic suplimentar în acest HG... e chiar culoarul autostrăzii, nu?

Prin HG 399/2014 au expropriat pentru lotul 4 in total 2.733.554 mp (Miraslau, Unirea, Moldovenesti, Calarasi, Mihai Viteazu), iar despagubirile au fost calculate la 2.635.542 RON.

Noua HG propune "aprobarea amplasamentului suplimentar al lucrării de utilitate publică "Autostrada Sebeş – Turda" - Lot 4", suma despagubirilor fiind de "779 mii lei, aferentă unui număr de 772 de imobile, în suprafaţă totală de 1.261.695 mp".

Ca si o curiozitate, firma care are cele 2 procese care acum sunt in recurs la ICCJ si de care am scris mai sus, ar fi expropriata prin noua HG cu 904 mp, plus 42.844,93 mp prin vechea HG.