Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

rocklee

am fost azi intro fuga pana la dealu de la oiejdea sa fac o filmare si cateva poze ....dar nu am reusit sa ridic drona ...asa ca am luat masina si am incercat noul asfalt pe directia aiud alba in zona nou asfaltata ...si am facut si ceva poze din mers ...  :o  :D

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

Powered by API/PUM imgur uploader

rocklee

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

Powered by API/PUM imgur uploader

cam aceasta este poveste catorva sute de metri de asfalt care lipseau din A 10 tronsonul 2 alba iulia aiud ...in zona oiejdea
vorba lui AlinC....ULTIMUL STRAT DE ASFALT ... DE PE A 10 ...DUPA 8 ANI DE LA INCEPEREA CONSTRUCTIEI ACESTEI AUTOSTRAZI .... >:( 

o seara faina ... 8)

andreiu20

Am și eu câteva întrebări:

1. Când naiba scot restricția aia absurdă de 100 km/h și de ce există în primul rând? Am fost recent pe ciotul ăla de 6km de lângă Brașov unde limita e 130 km/h (WTF).

2. Când naiba semnalizează corect mun. Alba Iulia când vii de pe A1? Momentan e invizibilă.

3. Când naiba presemnalizează A10 când vii de pe A1? Momentan ai o singură semnalizare la 300m de nod.

ddfab

^Se vede ca esti mai nou pe aici... :D
S-a discutat si rasdiscutat semnalizarea aberanta din nodul A1-A10 de la Sebes, unde Alba Iulia nu apare. La fel si de presemnalizarea inexistenta la 3000, 2000 1000 m de nod, cum vii de pe A1, din orice directie. Nimeni nu a putut da vreo explicatie. In mod normal, la receptia finala, aceste indicatoare ar trebui sa fie montate. Cu Alba Iulia pe panouri, cred ca nu se va schimba nimic in acest sens. Cred ca un dinozaur sedentar de prin Bucuresti a aprobat aberatia, fara sa-si miste fundul sau macar sa ia o harta in mana.
Restrictiile au fost instituite pentru ca la deschidere inca se mai lucra pe alocuri si nu erau parca toate gardurile de protectie montate. Chiar daca acum nu se mai lucreaza, am ramas cu ele, pentru ca...CNAIR...

stangabriel

https://infrapress.ro/2022/10/31/cel-mai-dificil-lot-din-autostrada-sebes-turda-se-da-in-trafic-soferii-vor-putea-circula-din-aceasta-saptamana-pe-lotul-2-pe-ambele-sensuri-de-mers-in-zona-alunecarii-de-teren-de-la-oiejdea/

Antreprenorul grec Aktor anunta ca din aceasta saptamana se va putea circula pe lotul 2 al autostrazii A10 Sebes-Turda. Astfel, soferii vor putea circula pe acest tronson pe ambele sensuri de mers, in zona alunecarii de teren de la Oiejdea.

In prezent, traficul este restrictionat in zona, pe o distanta de 1,5 kilometri, pe o banda pe sens, ca urmare a alunecarilor de teren in zona localitatii Oiejdea.

Constructorul lotului 2 al Autostrazii Sebes – Turda, compania Aktor din Grecia, incearca sa "inchida" astfel cel mai sensibil punct ramas nefinalizat. Este vorba despre alunecarea de teren din zona localitatii Oiejdea.

Aktor a terminat de asternut balastul stabilizat la km 19, lotul 2 al autostrazii A10 Sebes-Turda, si a inceput asfaltarea autostrazii, iar intre timp se lucreaza la armarea, cofrarea si betonarea grinzilor unor ancore si la betonarea rigolelor. Totodata, muncitorii se ocupa si de torcretarea zidului de coloane forate.

Toate lucrarile in zona alunecarii de teren de la Oijdea vor fi finalizate in aceasta saptamana, iar soferii vor putea circula fara restrictii pe ambele sensuri.

Pe acest sector se circula in ambele sensuri, dar pe o singura cale, in regim de drum national, cu limitarea vitezei la 60 km/h, potrivit Ministerului Transporturilor.

Pe restul lotului 2, limitarea este la 100 de km/h.

Intre km 19-20 circulatia rutiera se desfasoara pe o singura cale, o banda pe sens. Anteprenorul si-a asumat ca pana in luna aprilie 2022 sa finalizeze toate lucrarile, insa nu a reusit sa se tina de promisiune.

Pe lotul 2 al autostrazii A10 Sebes-Turda, in zona alunecarii de teren de la Oiejdea, judetul Alba, au fost montate inclinometre pentru a monitoriza stabilitatea dealului din apropiere.

Chiar daca circulatia a fost deschisa la finele anului trecut, pe lotul 2 al autostrazii A10, Sebes – Turda continua lucrarile care au mai ramas de executat.

Lucrarile la Autostrada Sebes – Turda (A 10) au inceput in 2014 si ar fi trebuit finalizate in 2016, conform planurilor initiale. Cu o lungime de 70 de kilometri, A 10 face legatura intre autostrazile A1 si A3. Din 2018 se circula pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 si 4, intre Aiud si Turda. In decembrie 2020, a fost deschis lotul 1, intre Sebes – Alba Iulia, iar in noiembrie 2021 – lotul 2, intre Alba Iulia – Aiud.

andreiu20

@ddfab imi place sa redeschid subiecte vechi, am dat mail acum cativa ani cnair-ului si raspunsul a fost ca au luat in calcul sesizarea mea, lol. Pe A3 e presemnalizat si semnalizat mun. Alba Iulia dar pe A1, daca nu esti pe faza, ratezi intrarea pe A10.. Daca vrea cineva sa vina din Bucuresti la Alba Iulia de 1 decembrie, ca e fix peste o luna, cum o face fara waze? O iei spre Sebes (Orastie, din nou nu Deva, Orastie e semnalizata ca deh) si apoi schimbi spre Campia Turzii..

dorum

Cristian_cj

Și acuma urmează sa se ridice limitarea de viteza de pe lotul 2? iar pe
Lotul Italienilor de trista amintire va rămâne 100?  Btw, toaletele de pe lotul 1 nu-s funcționale nici acum ?

ddfab

^nu ai citit articolul? se mentioneaza ca restrictiile se vor mai mentine si pe lotul 2, inca o perioada...

cezarcolibri

Au dat drumu la portiunea de la Oiejdea?

florin74

AkaManah

Quote from: AkaManah on July 21, 2022, 07:13:22 AMIn urma cu ceva timp am tot spus ca liniile de inalta sunt mult prea aproape de supratraversarea de la Sancrai. Ba chiar CNAIR  a emis o decizie de ~coabitare~ punctual pe acel loc intre pod si liniile de curent. Acum au descoperit ca e chiar periculos sa treci pe acolo cu masina, tractor etc. In concluziune, satul a ramas cu o singura trecere spre 600 de ha de teren agricol. Care ar fi soutia tehnica in acest caz?

https://imgur.com/96Sg2YF

Problema semnalata de mine aici cum se poate rezolva? Ramane podul blocat pentru totdeauna?

Granata06

Mutare stalpi de inalta tensiune.