Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

florin74

In dimineata asta la ora 08.30 ambele statii Aktor de asfalt mergeau, de asemenea foarte multa miscare camioane Marcu in zona Teius.

Duta C

ddfab

baga la asfaltare in zona Oiejdea. au trecut de Albalact spre Teius, pe sensul Turda-Sebas. zilele trecute au fost in spatele Transavia.

Ionut

^^ Creierul meu e setat pe modul negativ cand vine vorba de A10. Am citit "înfiorătoare" mai sus. O fracțiune de secundă am zis "wtf, ce s-a mai întâmplat acum".

danutzu_1069

O sigura litera face diferența dintre agonie si extaz, cum se spune...
Poate ca este timpul sa schimbam setarea... cel putin pe neutru...
Da, nu poate fi vorba de pozitiv inca..
Sa vedem ceva bretele date in circulatie și poate, poate....

mike_us

Anul trecut fiind alegeri au arătat ca daca se vrea se poate presa firma sa termine măcar parțial (lotul 1). Deja au ratat încă un termen pe care singuri si l-au dat de iunie anul asta, m-as aștepta la mai multa presiune din partea autorităților. 

florin74

Ora 18.00. Se continua asfaltarea, au trecut de pasajul de lângă Albalact, asfaltat și ala. Se așterne stabilizat în nod la Teiuș. Și camioanele cu asfalt veneau în continuare pe DN. A înnebunit Aktor :)

dorum

alin_simeriaveche

Pe bune că înfiorătoare am citit și eu 😂

NewBest

^^^^ Parerea mea e ca anul trecut au demonstrat inca odata ca mentalitatea inaugurarilor inainte de alegeri e boala grea in politica. Nimic mai mult.
Postarea lui @dojaalex de pe pagina trecuta, filmarile cu asfaltarile in frig si toti oamenii care au circulat pe lotul 1 si au fost putin atenti pot confirma ca si-au batut joc de lucrarile ramase inainte de alegeri.

- la Alba Nord gropi in asfalt nou nout pe DN, aproape toate marcajele sterse. Nu stiu ce asfalt au pus aici, dar in sensul giratoiu nou, unde il sterg camioanele la viraj, efectiv arata de zici ca e pietris.
- viaductul de la Alba Nord peste CF tot stramb, la ultimul rost de dilatatie spre Turda am vazut si urme de cauciuc de la cum l-au sarit camioanele (asemanator cu urmele ce se fac inainte de podurile noi cand se lasa asfaltul) -- si inca e limita de 40 aici...
- la Alba Sud gropi in asfalt nou nout la sensul giratoriu
- Intre Alba Sud si Sebes asfaltul e mai stramb decat ala de pe A1 de la Sebes, unde l-au peticit deja de 10 ori. Mergeti pe banda 2 prin nodul Alba Sud, ca experiment, dar sa tineti bine de volan.

Si nu mai pomenesc de lucrari gen marcaje, unde inca sper ca le vor reface. Am pus strict lucrarile care s-au facut atunci in graba si cel mai probabil asa raman mult si bine. Poate pe DN la noduri se va reface asfaltul in perioada de garantie, dar pe A sigur nu il mai indreapta nimeni.

Cine a platit mobilizarea aia a lui pizza? Nu au avut bani nici de o macara la Sebes, s-au omorat cu lansatorul, si ar trebui sa cred ca si-au permis prin minune sa il subcontracteze pe Strabag la asfaltari?
Acum doar o sa speculez, dar cred ca intelegerea a fost "baga ce asfalt vrei tu, cum vrei tu, noi nu ne uitam ce faci, doar sa fie gata de alegeri". Oricum ar fi fost, ceva sigur i-a iesit lui pizza la afacere.

Nu ma opun ca se circula mult mai bine decat pe DN. Asta e clar. Dar pentru o autostrada noua parca ai alte pretentii... In Germania am vazut la un moment dat semne de atentionare ca drumul e stricat pentru denivelari similare cu cele de pe pe noul ST1.
Personal nu cred ca mobilizarile astea grabite sunt solutia. Clar firmele trebuie constranse sa respecte termenele, dar nu prin asa compromisuri de calitate. Pana la urma tot noi o sa ne plangem ca avem drumuri proaste...

PS: Imi cer scuze ca iar am intors discutia cu lotul asta, dar imi produce o sila extraordinara sa trebuiasca sa evit gropi pe asfalt "nou nout", si de-asta am tinut neaparat sa imi argumentez parerea ca NU FACI DRUMURI cu presiuni de genul celei de anul trecut.

cfdp

a nu  lucra sub presiune nu inseamna ca poti ani de zile sa ai pe santier oameni si utilje ce le poti numara pe degete.   A se vedea dotarea cu utileje oameni pe alte loturi de autostrada in lucru "fara sa nominalizez"
Daca vedeti pasajele/podurile indeaproape iti vine sa plingi: carbonatari pe toate laturile (guri de scurgere, rosturi..), de ex. la pasaj Oarda s-au executat scari pe taluz fara sa se creeze acces (usa) prin panourile fonice, si multe altele detalii ce nu vor fi remediate cred eu niciodata

pest1969

Sa intelegem ca Pizza a lucrat perfect din punct de vedere calitativ pana anul trecut?

NewBest

Nu, dar intre Alba Sud si Alba Nord e mult mai bun asfaltul. Alte lucrari facute in perioada de graba imi e greu sa compar... Oricum, pizza a avut o calitate proasta dintotdeauna, ce au facut in iarna a fost bataie de joc si nu ar trebui sa se mai repete.

voicul

Si eu abia astept sa scapam de loturile astea.

3 - 4 - 5 luni si o sa fie liniste ca pe A2.  :banana2:

Pana una alta astept bretelele spre Deva. Asta cam rezolva problema de trafic din nod-uri.
Practic pentru mine se cam termina cu lotul 1 odata cu asta, ca la AB N oricum nu conteaza ca se sta dupa Aktor.

MihaiD

^^^^ și Beneficiarul cum o fi acceptat toate astea?