Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 20 Guests are viewing this topic.

tudor

FMFM

Posibil sa nu fi fost suficient de compactat taluzul debleului, pe langa problemele nesfarsite la sistemul de preluare a apelor.
Sper sa ca zona dealului de la Alba Iulia Nord si dealul de la Oijedea sa nu ajunga in situatia din Taiwan in care tot dealul a acoperit autostrada.

ddfab

pentru cei mai bine informati...
asfaltul la aktori este doar primul strat, sau au si portiuni unde este asternut si al 2-lea strat?
multumesc.

florin74

Primul strat e cam pus peste tot de anul trecut.
Ce pun acum e a al doilea strat...Au inceput dinspre Aiud si vin spre Teius. Sper ca pana la sfarsitul lunii mai sa ajunga cu al doilea strat pana la Teius.
DIn cate stiu si capatul dinspre Pizzarotti pana la alunecare are al doilea strat, cat si capatul dispre Aiud (intre pod Sancrai si lot TS).
Estimez cam 35% stratul de binder asternut pana in prezent, din total necesar - cam 80.000 necesar... Pus vreo 26.000-28.000 tone. Ramas undeva la 52.000 tone
Uzura cred ca undeva la 60.000 tone au necesar...
Si din primul strat undeva la 25.000 tone a mai ramas (Teius, Oiejdea alunecare, plus supratraversarile)

In mare sunt cam la jumatate din cantitati asternute.
Le ramane undeva la 135.000 tone..
Punem o medie de 1500 tone pe zi... 90 de zile... Undeva la 4 luni. Daca mai aduc ajutoare si ii ajuta si vremea ... 3 luni le ajunge. 2500 tone pe zi e absolut fezabil.

voicul

La ritmul acutal de asfaltare, acest capitol nu mai e o problema.
Ramane problema majora la Oijedea, in rest, la ritmul actual, termina tot pana in toamna (chit ca e toamna spre iarna).

Cel mai si cel mai rau caz ar fi o deschidere pana in nod Teius.

ddfab

interesantul

Nu știu ce să cred.
Pe sectorul Akkor sunt cateva  (6 parca) de supratraversari la care in afara de pod nu au facut nimic. Si nici nu pare ca vor sa se apuce degraba.
La nodul Teius, se grabesc ca ochii mortului..

O fi plin de intentii bune Ministrul, dar cred ca nu are legislatia de partea lui. (vezi faza cu Straco care o sa mai intarzie 2-3 ani proiectul - sper sa nu -)
Am pierdut prin Romania 30 de ani...

TibiV

@voicul,
decat o dechidere pana la nod Teius, mai bine asteptam inca cateva luni...
Intersectia D1-DN14B:

Aici: https://goo.gl/maps/GEa75hHudGcj5E7U6
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

gicu

Asta se poate rezolva foarte ușor cu modificarea priorităților în intersecție.

Hercule

^ Deschidere pana la nodul Teius din care parte? Sebes sau Aiud?
Avand in vedere status supratraversare CF nod Teius banuiesc ca dinspre Sebes.
Deșteaptă-te române!

gicu

Eu sper că dinspre Aiud :)

Așa elimini dintr-un foc două puncte de blocaj, Aiudul și semafoarele din Teiuș. De la Alba Nord la Teiuș se merge în coloană, dar nu ai localități, treceri de pietoni, semafoare.

voicul

Dinspre Aiud, pentru a mai sari un dop.

La nod-ul Teius, cu ritmul actual, nu au ce sa faca in 6 luni. Partea grea - relocarea stalpilor  :lol: - a trecut de mult timp. Retter aproape a terminat, restul e umplutura.

NewBest

Daca termina de la Aiud la Teius, sigur sunt in stare sa faca si un half profile la Oiejdea si sa deschida fara parcari. Au asfalt si parapeti laterali pe aproape toata portiunea si o singura supratraversare ramasa in urma. Ar ramane in cea mai mare parte muzeu din cauza alunecarii...
Pe de alta parte, sa bage tot traficul de camioane de pe A prin Teius ar fi nebunie. Cartiere rezidentiale, cu masini parcate, drum ingust (pentru un camion), intersectii inguste (si daca se schimba prioritatea in intersectia postata de @TibiV, va fi un flux continuu de camioane care trebuie sa vireze acolo in paralel, si chiar nu e lux de spatiu).

Si asta va ramane ruta cu 90% trafic de camioane, ca toate turismele o sa o ia pe DJ107B prin Santimbru... trafic de tranzit prin inca 3 sate.
Si de aici, unde se ajunge? Direct la Alba Nord, cel mai "dop" nod rutier.
^^ Daca vrem sa eliminam blocajele inseamna ca vorbim de orele aglomerate din zi. La orele alea, nu conteaza localitatile ca oricum de la Teius la Alba se sta :lol:
La Alba Nord e cel mai grav blocaj la ora actuala. Cea mai mare atentie trebuie sa o dam obligatoriu unei deschideri pe acolo.
Parerea mea e ca in zilele mai putin aglomerate, ar ajuta portiunea Aiud-Teius. Dar cand e aglomeratie maxima, tot fluxul ala de masini descarcat direct in sectiunea asta mai mult rau face.

Daca obiectivul e sa le mai faca un ultim cadou locuitorilor din zona, atunci sa deschida pana la Teius...

AlinC

AlinC

ST1, spatiile de servicii de la Oarda: