Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 22 Guests are viewing this topic.

Tudor99

Filmare A10 Aiud-Teiuș

Radu Ignat YouTube

pasa_andrei

Fata de ultima filmare din 04.03. au reusit sa hidroizoleze aproape un sens la podul peste Mures.  :D

gicu

E dezolant că la câte lucrări s-ar putea face în paralel ar avea front de lucru grămadă.
E încă mult la rigole, asfaltări, overpass-uri, hidroizolații poduri, chiar și terasamente la Oiejdea și nod Teiuș.

rocklee

retter lucreaza bine ......au terminat podurilr peste mures ..... si din ce se vede se misca bine si la nodul teius... :)

survola

Supratraversările sunt mult întârziate, aici cred că ar trebui lucrat mai cu spor acum. Nu poti lucra la autostradă dacă nu se poate traversa zona de către localnici.

carutasul

când am zis eu că se termină podurile și rămân traversările nefăcute Horațiu m-a contrazis. El avea dreptate, dar eu am văzut prea multe filme cu Aktor :)

calino

Vad ca Aktor trage tare sa faca receptia deodata cu receptia post-garantie de pe loturile 3 si 4.

denis2001

Mai bine s-ar concentra sa deschida A10 pana la Teius in vara si dupa sa se concentreze pe restul traseului cu tot cu alunecarile de teren care nu pot fi rezolvate mai devreme de octombrie-noiembrie dupa ritmul de lucru....

Stefan01

La nodul rutier Sebes, Pizzarotti pregatesc cadrul metalic pe culee pentru montarea ultimelor grinzi. Voi pune poze putin mai tarziu.

Edit - pozele realizate astazi din mers; ploua

Tot pe lotul 1, de saptamana trecuta au reluat lucrarile la cladirea cu toaletele din parcarile de scurta durata. Poza realizata ieri pe sensul Turda - Sebes.

elphax

Foarte bun filmul, dar trist rau - nu au cum sa termine in toamna. poate 1 decembrie. Adica imi amintesc cat au muncit Pizza la nodul Alba Sud, similar cu cel de la Teius. Si practic nu au nici o portiune terminata, au front de lucru pe toata lungimea lotului ceea ce va fi greu de gestionat indiferent ce manageri tot schimba.

hefaistos

La toamna...
La iarna...
Pai doua luni deja le-au cam pierdut pentru cas nu a fost o iarna grea.

Eu daca as fi la CNAIR as da un comunicat (in romana greaca si olandeza, prietenii stiu de ce) care ar suna cam asa:

"CNAIR saluta angajamentele publice ale Aktor de a finaliza lucrarile in termenul contractual care este iunie 2021. Cu aceasta ocazie incurajeaza compania sa respecte aceste termene autodeclarate si in concordanta cu cele contractuale, avand in vedere ca in cazul depasirii semnificative a acestora CNAIR va trebui sa ia masuri privind motivarea pe alte cai a antreprenorului in a derula activitatile cu celeritate."   
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

GAC

Ideea dialogului trebuie intarita, dar cu un comunicat nu se mobilizeaza aktorul...
Pentru a obtine efectul scontat trebuie un dialog cu actionarii majoritari, in mod deosebit noul fond de investitii care inteleg ca a preluat un pachet majoritar al Aktor. Mentalitatea de fond de investitii difera mult de mentalitatea de multinationala (sau companie de constructii). Pentru managing partner, "time is money" la un alt nivel pentru ca randamentul asteptat este mult mai mare decat randamentul asteptat de actionarul de rand.
Avand in vedere ca Aktor are in derulare mai multe proiecte, dialogul cu "forta motrica" din spatele Aktor capata o importanta strategica. In cadrul intrevederilor, ar fi bine ca fiecare parte sa comunice problemele si sa se agreeze o paleta de solutii eficiente. Din pacate, pana acum, actorii cei mai neseriosi au fost taman institutiile ce reprezinta beneficiarul. Daca CNAIR si MT vor vrea cu adevarat sa rupa pisica, vor trebui sa puna la punct comunicarea cu conducerea Aktor (fondul de investitii) si astfel, ne vom asigura ca cea mai mare parte din aportul de capital (marirea de capital) ce va fi adus, va fi alocat catre proiectele din Romania. Daca dialogul va fi anemic, cel mai probabil Aktor o sa mearga in continuare cu o strategie defensiva si va profita in continuare de incompetenta autoritatilor pentru a optimiza o alocare de resurse minima pe proiecte care in mod ironic (printr-o pasivitate criminala) vor fi considerate de prioritate redusa chiar de autoritatea contractanta.
Din pacate, ajung la concluzia ca din toate formele de incompetenta, lipsa de comunicare (sau comunicarea defectuoasa) ar putea fi de departe cea mai grava, iar autoritatile noastre exceleaza in asta.
In concluzie, ma astept ca un fond de investitii sa aloce resursele acolo unde "cash conversion cycle" este cel mai mare si cel mai probabil sunt toate sansele ca respectivele proiecte sa fie finalizate inainte de termen, pe cand proiectele cu blocaje birocratice sa beneficieze doar de avocati insarcinati cu prelungirea termenelor contractuale, ca un raspuns firesc al gafelor si indolentei autoritatilor. Mai pe scurt, asa cum iti asterni asa dormi, caci si paduchele la paduche trage.

calino

@GAC de ce ar incerca MT sau CNAIR sa o caute pe mama lui Georgios ca sa o certe ca puisorul nu isi face termenele?
AKTOR trebuie lasat sa iasa din termenul contractual si interdictie. Cel putin asa macar scapam o vreme de ei pe la licitatii si nu prelungim calvarul asta pe loturi suplimentare.

lupualb

Am trecut prin nodul Lancram și am observat ca au instalat părți metalice a lansatorului pe ambii stâlpi ai ultimei deschideri. Vor instala cele 10 grinzi cu lansatorul? Eu știam ca vor folosi o macara.

Ionut

Aceeasi poveste. Ba fac cu lansatorul ba cu macaraua. Ce dracu mai conteaza cum fac? Sa le faca dracului odata ca mi s-a acrit cu penibilii astia! Si pizzarii si cnairistii! O adunatura de prosti si lenesi. Ba, va mai aduceti aminte cand ne-am vazut in 2016? Cand ziceati ma ca e gata?!?!!?

Pizza go home. cnair mergeti la culcare. Aia definitiva.