Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AlinC

ST1, groapa de gunoi de la Alba Iulia Sud:


Earthchild

Trebuie să igienizeze versanții ăia cumva. Cred că este în sarcina CJ Alba, dacă nu este intravilan.

danutzu_1069

Mai prioritar este sa (re)asfaltezee giratoriu... Deja "troneaza" doua gropi... ca sa nu zic si de diferentele de nivel

La mormanele de deseuri, cum spuneam si mai demult, nu exista notiunea de igienizare...
Sunt doua solutii, ambele consumatoare de timp si bani...
1. - se obtine acordul de mediu pentru infiintarea unui depozit ecologic, in apropiere, unde se aduna si se depoziteaza toate deseurile, urmand acoperire ecologica.. (executa o firma in urma ulei licitatii)
2. - O firma autorizata / specializata, incarca si transporta toate deseurile la un depozit deja in functiune... Evident, pe langa costul incarcatului si al transportului, exista si taxa de "groapa"

rocklee

#23928
Daca ....terenul este privat...cine se ocupa.. 8)

Hercule

Cele 3 gropi pentru colectarea apelor indeplinesc vreun rol? Ca niciuna nu e conectata la santuri.
Deșteaptă-te române!

danutzu_1069

Greu de crezut ca terenul unde sunt gunoaiele este privat, si daca ar fi, statul scapa de cheltuieli si chiar trece pe venituri (amenzi)....

mateisn

#23931
^ Toate terenurile din imediata apropiere a culoarului expropriat sunt private, iar latimea medie a acestuia e pe la 55m.

Mai jos e o imagine cu respectivul culoar (cel cu marginile mai ingrosate) suprapus peste o imagine din satelit din 2018



Powered by API/PUM imgur uploader

RaduG

Soluțiile de ecologizare sunt bune, ori transport (soluția ideală) ori acoperire cu pământ vegetal (mai de compromis, un fel de ascuns gunoiul sub preș). Întrebarea este cine o va face? S-a luat un punct de vedere și de la actuala conducere CNAIR? Pentru că primăria mai mult ca sigur n-o să miște un deget, prevalându-se de faptul că nu are jurisdicție legală să intre pe teren privat, și se va rezuma la a face adrese peste adrese.

adiarc

in dulcele stil romanesc vor astepta primavara,astfel incat Mama Natura sa cosmetizeze zona
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

danutzu_1069

Am uitat sa spun ca pentru treaba asta se pot lua bani de la uniune.. Deci?
Simpla acoperire nu este recomandata... Dar daca nu mai este deponeu activ... nu mai este levigat care sa se scurga in pamant...

Si ce daca sunt terenuri proprietate... Nu mai exista notiunea de expropiere? Este utilitate publica

TibiV

#23935
Mi se pare ca este destul de clar ca "muntii" de gunoi sunt pe culoarul expropriat - in stanga sunt "in linie" cu bazinul pentru apa, si ala sigur nu a fost construit pe teren privat...
Iar harta postata de mateisn arata clar asta. Daca corpul drumului + santuri are ~15 metri, inseamna ca avem cate o fasie de  20 de metri expropriata de o parte si de alta a bretelei.
Deci, gunoiul este pe teren expropriat - adica pe terenul CNAIR. Deci... "cine a nins, sa stranga!"  ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

JohannDB

                  Cu o pagină-două mai înainte s-a făcut referire la faptul că la o supratraversare de drum agricol, niște fire ar fi prea jos....
  Fiind des în situația de-a lupta cu firele joase, vă pot spune ce zice un normativ...
   Ord.1294 - Norma tehnică din 30.08.2017  Monitorul Oficial 746/18.09.2017
                                Cap.IV     4.2 Traversările aeriene ale cablurilor trebuie să asigure o înălțime DE LIBERĂ TRECERE de MINIMUM 6,00 metrii              deasupra punctului celui mai înalt al platformei drumului.
                                                      În cazul cablurilor electrice, înălțimea se majorează cu spațiul de siguranță împotriva electrocutării, după cum urmează: 
                  -"U"n mai mică sau egală cu 110 KV, distanța minimă între conductorul inferior al LEA și partea carosabilă, min 7,00m
                  -"U"n                      egală cu 220 KV, distanța minimă între conductorul inferior al LEA și partea carosabilă, min 8,00m
                  -"U"n                      egală cu 400 KV, distanța minimă între conductorul inferior al LEA și partea carosabilă, min 9,00m
Concluzionând, din punctul meu de vedere și cei de la telefoane, cablu tv, etc., trebuie să respecte acei minim 6,00m, dar îi doare-n bască; bătaie de joc la adresa abonaților și-a participanților la trafic, când dai de fire la 4,40m...4,50m..., 480m... !! Când nu le mai poți sălta sub nicio formă, soluția e.... cleștele !!

adrian sibiu

#23937
Cnair încearcă să dreagă busuiocul,în prima parte a articolului se face ca nu cunoaște existența acestei gropi de gunoi,apoi ne spune ca Drdp Cluj e cea care se va ocupa de rezolvarea acestei probleme.


https://m.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/cnair-despre-breteaua-autostrazii-a10-care-trece-printr-o-groapa-de-gunoi-nu-s-a-stiut-de-existenta-ei-zona-va-fi-ecologizata-1431007

naivu

Parerea mea, din 90 pana acum, ce putea sa miroasa din gunoiul ala s-a biodegradat de mult, au mai ramas doar plastice, sticle sparte si resturi de materiale de constructie amestecate cu pamant; un strat vegetal pe deasupra e suficient (iar daca nu se ocupa nimeni, se ocupa natura in 2–3ani! Ar arata totusi mai frumos daca s-ar planta un sir de copaci pe creasta si s-ar inierba versantii aia de gunoi cu ceva gazon  :)).

RaduI

#23939
Eu vad ca solutie si sa se ceara accesul pe proprietati private si fortata intrarea pentru ecologizarea zonei (cand se va vrea ecologizarea). Am vazut ca se mai practica ceva de genul cand ai nevoie sa intri la vecin sa repari gardul/repari casa si nu va intelegeti de comun acord.

Mi-e mi-ar parea rau sa expropriem ceva doar pentru a curata gunoiul. Si castiga putin si privatul din asta ca nu mai are gunoi pe teren.

Sau mai exista solutia urata (cum te forteaza prin Bucuresti sa tai ambrozia crescuta in gradina) sa oblige pe toti cei care detin teren in groapa sa ecologizeze, dar parca nu as vrea sa ajungem aici. O parte din terenul agricol a fost dat si prin compensare pentru expropriere abuziva de comunisti sau dezmembrare CAP. Nu ii vad vinovati deloc pe cei cu terenul ca au primit unde era o groapa de gunoi.


Pe scurt as zice sa nu ne impotmolim in ideea al cui este terenul sau unde sade gunoiul.