Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 18 Guests are viewing this topic.

ddfab

^ Kronospan. mancatorii de paduri. parca au si ceva fabrica de formaldehida pe acolo...

cristi5

^ Daca cautati pe youtube Agent Green, cred ca in curtea unei fabrici de la Sebes ia el bataie de la un paznic dupa ce urmarise un transport ilegal de lemn.

Cred ca e buna locatia nodului din perspectiva asta. Asa, sa ne reamintim de "green"

vasile.silion

Sper că toate zonele verzi dintre bretelele nodului de la Sebeș, după ce acesta va fi finalizat, să fie împădurite, că mare lucru nu se mai poate face acolo; iar copacii aceia ce vor crește să fie o contrapondere, chiar dacă doar simbolică, la sutele de mii de bușteni pe care fabricile de pe partea cealaltă a autostrăzii le-au tocat și încă le mai toacă în malaxorul dezinteresului autorităților române pentru pădurile țării...
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

Dragos_R

100 % de acord cu ideea @vasile.silion, daca s-ar implementa sunt convins si ca ar arata tare fain. Daca s-ar putea propune si ulterior sustine ideea ar fi nemaipomenit ! :thumbsup:

danutzu_1069

Mi se pare mie sau mai au de montat cel putin un "rost de dilataie" la pasaj CF Alba Nord? sau chiar doua....
Si strat de uzura... si marcaje.... si parapeti...
Nu prea cad ca sa fie gata in 3 zile..... dei posibil ca Alba Nord, nu in primele zile....
Hai ca marcajele nu ar fi strict necesare... se pot pune balize pentru separarea de sensuri...
Iar pasajul peste A10, il vad gata, cu toate "accesoriile", in minim 4 saptamani....

voicul

DNCB are strat de uzura? Nu are. Si totusi se merge.
Poate pun uzura cand fac si marcajele finale (corecte).

Sa vedem cum e vreme. Derogarile la derogari au fost facute cu un interes, care trece dupa 6 Decembrie.
Poate dupa o sa zica: conform normativelor ... si atunci posibil sa dureze ceva mai mult.

horatiu.cosma

Nu știu despre ce uzură discutați. La Alba Nord pe pasaj e uzură.

vancouver

Se pare ca sunt capabili sa faca un rost de dilatare intr-o singura zi, ma refer la montajul propriu-zis al piesei de trecere, nu la operatiile anterioare, gen spart asfaltul in plus, izolatii, etc... Deci la Alba Nord estimez ca o sa fie gata cu rosturile pe 03.12, poate chiar cu o zi inainte. Tot la pod CF Alba Nord, de ieri pana azi au montat jumatate din stalpii parapetilor, deci probabil azi termina cu stalpii. Apoi glisierele o sa mearga repede, ca sunt drepte.

Nu mai au nicaieri de pus asfalt pentru deschidere, cu exceptia giratoriului de la Alba Sud.

Toate marcajele care lipsesc, se pot face in 24 de ore.

Deci eu nu vad de ce nu ar deschide efectiv pe 03.12, eventual spre seara sa aibe timp de ultimele detalii. Doar sa se puna politia de-a curmezisul cu vreo problema de siguranta (daca vor sa gaseasca nod in papura au - doar ca nu discutam de deschidere DUPA receptie, cu concept de siguranta, aprobat etc, ci de o deschidere in regim de santier, pe barba constructorului si a CNAIR, deci cerintele sunt mult inferioare si se pot impune limitari de viteza).
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

pbh

Se refera la pasajul de pe DN care supratraverseaza A10. Inclusiv giratoriu neterminat. Acolo este problema la Alba Nord.
.

carutasul

Păi acolo cred că e clar că e pe mai târziu (sau nu?) . Parcă la meteo zice că următoarele zile se încălzește, deci ar mai fi ceva timp, de data asta pentru un "lucru bine făcut" următoarea săptămână sau cât e nevoie.

papibabone

Asta e inca o veste buna , deci le vor ridica pina la urma .

shamanu

Nu vreau sa fiu pesimist, dar mai mult ca sigur dupa alegeri Pizzaboys o sa o lase mai moale cu munca (desi mai au de lucru care se poate face iarna, de ex la Alba Nord )
In ceea ce priveste nenumaratele 'derogari' ...probabil asa o sa ramana, sa ne multumim cu ce avem. Eu personal nu cred ca se vor grabi sa refaca de ex marcajele... ramane de vazut daca derogarile astea merg si la UE.

zuma80

Daca urmareai filmarea lui AlinC, observai ca s-au apucat de armata la Alba Nord si pe sensul Sebes - Turda, deci nu prea cred ca o sa mai traga mata de coada.
Pentru A6!

florinalba

Tot din filmari, se lucreaza si la breteaua spre Deva la nodul Sebes.