Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 18 Guests are viewing this topic.

dorum

Singura discutie poate sa apara pe timp de ceata, unde cele cu sodiu sunt mai "luminoase"....

dhm

Asa este Sodiu e mai bun pe ceata. Interesant ca aceeasi firma a facut iluminatul LED/Sodiu. In ultima filmare apare Elektra Invest si tot Elektra e scrispe stalpii de Iluminat de pe vremea Straco din giratoriile nod Sebes.

AlinC

ST1-camera de bord, noaptea intre Alba Iulia si Sebes:

dorum

astia pe bretea dublu sens au pus doar reflectorizante albe? pai nu trebuia rosii pe celalat sens??? sau e iluzie optica?

yetiman

^^ cred ca e iluzia optica de vina.  :D
Uita-te in coltul din dreapta jos, cand aproape dispar. Eu ii vad rosii pe cei din dreapta.  :)
La fel, daca te uiti in stanga jos, se vad albi.

Iar pe autostrada, se vad rosii pe ambele parti.

,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

horatiu.cosma

Pare că Pizzarotti se răzbună pe doamna cu procesele de la Oarda: îi pune panouri fonoabsorbante invizibile. Revenind la lucruri serioase, nu e ok (nici asta) să lase pentru la anul panourile fono pe sectorul acela. Și așa deranjul pentru acei oameni care au autostrada la geam e mare, dar fără panouri fono va fi chiar inuman. Să sperăm că măcar parapetele îl pun (mai sunt 3 zile  și nu e puțin parapete de pus acolo), că altfel ar fi chiar criminal pentru săracii vecini.

yetiman

Nu pot sa dea drumul la circulatie fara parapete acolo.
Cel putin, eu nu concep asa ceva. Nu pot sa cred ca politia si-ar da acordul la asa ceva. Aici nu mai e vorba de derogare, ci, pur si simplu, de siguranta circulatiei!
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

adyneamtu

La Alba Sud pozitia panourilor cu directia de urmat si stalpul de iluminat in spatele panourilor e fara logica, face umbra panoului. Conform filmarii incepand de la min 1:15 soferul trebuie sa decida ce directie urmeaza, dar cred ca trebuie sa ai ochi de vultur sa vezi ce scrie ca apoi sa te incadrezi corect din timp. Poate e alta situatia la volan, dar pe filmare am reusit sa vad ce scrie pe panouri abia in dreptul liniilor continue. Nu lipseste totusi inca un panou pana la bifurcatie, asa cum e la Sebes la min 8:30 ?

gothicus

E aproape imposibil ca să finalizeze parapeți, mai au și marcaje, mare, mare lucru (chiar dacă lucrează și de 1 decembrie).
Siebenburgen, schones Land!

ddfab

azi, de dimineata, erau la lucru pe viaductul peste CF de la Alba Nord.
pe de alta parte, revin la semnalizarea de pe sensul Sebes_Turda. astia chiar nu semnalizeaza localitatile de pe A10, pe acest sens. pe langa faptul ca, pe panourile de deasupra sensului de mers nu mentioneaza localitati de pe A10, nici pe panourile laterale, care indica numarul de kilometri pana la o anumita localitate, nu mentioneaza localitati de pe A10. se observa pe filmarea nocturna a lui AlinC, la minutul 10:41, sunt tot Bors, Cluj, Turda si Campia Turzii. eu zic ca ar fi trebuit mentionat cel putin Alba Iulia si poate si Aiud.

cicotan

Exprim o curiozitate de ageamiu: cum se va umple cu pământ porţiunea dintre calea ferată şi pârâul Geoagiu?

voicul

Nu are cineva timp sa caute care e standardul la indicatoare? Exista o logica si care e e aia? (ca intradevar pare random puse localitatile)

Vad ca baietii aia nu mai au week-end, nu mai lucreaza regulamentar doar pana la 17. Ce sa zic  :cheers:

Zgomot o sa fie cu si fara panouri. Sa se obisnuiasca e singura solutie. Cand s-a facut Basarab nu s-a mutat nici un bloc dar zgomotul a explodat pe acolo (noroc ca erau obisnuiti cu cel de la CFR). Cand ai tramvai care merge pe sinele de la OT ... sa vezi acolo zgomot.
Suna nasol ce zic si va fi nasol pentru cei de acolo, dar nu ai ce face ca si 5 - 10 case mai la dreapta/stanga, tot atata zgomot vor avea.
Singura solutie era ca A sa mearga prin alta parte.

Mai trebuie pus si parapete inainte de panouri, nu?
Nu m-ar mira sa rezolve initial cu limitare de viteza acolo.

@cicotan la fel cum s-a umplut si la podul de langa Mures pe ST1 - vezi filmarile anterioare.

ddfab

^^posibil, pana la un anumit nivel sa ramana o portita in zidul de sprijin prin care sa intre camioanele. apoi, se poate aduce umplutura pe sus, cand se va termina podul peste vale(unde se lucreaza acuma la armarea placii)si se va realiza terasamentul in zona nordica a vaii, intre celelalte ziduri de sprijin. am vazut si la UMB o tehnica asemanatoare, cand lucrau la terasamentul de langa CF500. veneau pe pod, basculau materialul, iar de jos era reincarcat in camioane si dus unde era necesar. zic si eu, asa ca observator de pe margine... :)

AlinC

ST1, nodul rutier Alba Iulia Nord:

panzer

@gdo superbe poze.

Stim ca led-ul este viitorul, dar parca mie imi place tot mai mult culoarea portocalie (gen incandescent) a celor cu Sodiu cum le spuneti voi.
Poate pt ca am crescut la bunica si ea avea lampa cu gaz.

In ultima poza, se vad in Sebes 2 furnale mari. Le-am mai observat pe alte filmari. Stie cineva de la ce sunt? Ca par sa mearga si vara si iarna. Multumesc.