Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

bacovia

Quote from: florinalba on November 26, 2020, 01:42:55 PM
Pe imagini se vede ca si Unimatul s-a "Intepat" in autostrada ( ca sa citez un contemporan).
Intrarea in giratoriu dinspre Teius pare ca da in coltul gardului de sarma? sau doar iluzie optica?

Sa poata face 'stanga' spre Sebes.

elphax

la Unimat era in pregatire noua "iesire" de acum 2 saptamani, are o logica, nu ?
RacuC - iar cu gardurile alea - au efecte acum. pana la vara creste vegetatia peste gunoaie si nu o sa le mai vada nimeni
carutasul - semnul de pe bretea , inainte de giratoriu, indica Sebes la stanga si Alba Iulia la dreapta - evident ca la giratoriu ( nou din bidoane) si trecere CF este prima din intrarile in Alba Iulia, a doua e la Nord

ddfab

^, @carutasul. depinde unde ai treaba in Alba. daca ai treaba in zona garii, atunci faci stanga, mergi spre Sebes, si vezi unde intorci in Partos ca sa intri in oras. era un proiect al Primariei, in Partos, sa realizeze un giratoriu, ca sa poti intoarce civilizat si sa intri in oras, chiar langa gara CF. varianta cealalta, cu continuarea pe centura este mai ok pentru Centru, cu conditia sa nu ai ghinionul sa fie bariera pusa. daca "este pusa, ai cam pus-o"... asa ca un mic joc de cuvinte.

carutasul

Da, eram curios dacă e o variantă validă, adică drumul e practicabil, e suficient de lat etc. Problema e că dacă e barieră e altă distracție, că e foarte aproape și nu există bandă "de stocare" :)

naivu

Pentru traficul Sebes-Alba e f bun și DN-ul, mai ales dacă tranzitul se mută pe A10; nu-i musai pe autostrada! Nu găsesc justificate investiții suplimentare doar ca să se poată intra comod în AlbaIulia de pe A10 pe la AlbaIuliaS (nu, in conditiile in care există alte urgențe). Cine vine la AlbaIulia dinspre S are la dispozitie ieșirea de la SebeșN aflată la nici 10km de centrul AlbaIulia (+giratoriul de pe la mijlocul centurii + nodul AlbaIuliaN).

AlinC

ST1, marcaje zona Lancram pana la Oarda:

dorum

vai ce ma dispera vizual ruginiturile lu' astia... na, stiu ca scuteste CNAIR ani grei de intretinere, dar arata infernal. Macar bine ca au betonat putin pe dedesubt, ca aratau oribil coloanele alea forate din "deal" :(
Le-am acceptat cam multe la macaronarii astia, noi ca natie ma refer. In "tari cu multa apa calda", luau un "no go" cu solutia asta, fara dubii. :(

AlinC

AlinC

AlinC

ST1, nodul rutier Alba Iulia Nord:

RaduLuc

Sa va mai spun o derogare, observată urmare a pozelor de azi cu parapetii mediani, care poate vi se va părea la momentul asta neimportanta , oricum nu cred ca este implementată pe multe autostrăzi , dar pe unele s-a cerut in mod expres...... este vorba de piesa de rigidizare(plăcută de susținere) a stâlpului parapetului median (sau marginal) care trebuia introdusă 1/3 pana la 1/2 in asfalt (pământ) pentru a se respecta condițiile Crash Test . Știu sigur ca a fost o condiție impusă clar de departamentul siguranța traficului pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj Deva și implementată înainte de receptie (sau reziliere după caz). Este adevărat ca se poate executa ulterior dar sincer ma îndoiesc ca sub trafic se va putea face operația respectiva care acum va fi destul de dificila.
Este adevărat ca pe majoritatea autostrăzilor piesa respectiva este exact ca și aici, dar in proiect este așa cum am spus mai sus 1/3 pana la 1/2 înăuntru și 2/3 pana la 1/2 afara.
La câte derogări au fost cred ca asta era cea mai puțin importantă, dar tine de siguranța traficului .... și este bine sa fie menționata.....

horatiu.cosma

Astăzi a fost constant la 0 și sub termometrul, dar deja suntem obișnuiți cu asfaltările neconforme.

În schimb "derogarea" zilei vine, evident, tot de la Oarda, unde nu au mai hidroizolat podul ăla mic din dreptul casei, ci au venit direct cu asfalt peste. Deja mie mi se pare grotesc ce se întâmplă pe lucrarea asta, dar cine sunt eu să mă pun cu apărătorii "merge și așa, important e să se circule cumva"?

survola

Pe telefon îmi apare:
Alba Iulia: 6-12 cm de zăpadă sâmbătă noaptea.

RaduLuc

Si care este problema ?!? Numai atat .... la care derogări au fost ce mai contează niște zăpada....

Stefan01

@vancouver
Multumesc pentru raspuns.

Astazi, la nodul Alba Iulia Sud

Din sens opus (Sebes - Cluj-Napoca)