Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

EugenRo

^^Pare ca de atunci lucreaza...  ;)

dragos76

La nodul Sebeș văd că au scos umplutura aia temporară peste aducțiunea de apă. Sper că e semn că vor să o finalizeze ca lumea acolo, și să asfalteze bretelele scurte în totalitate.

alexV

Quote from: tonică on September 05, 2020, 09:12:02 PM
Cineva masluieste clar aceste date cu interese banuite din partea constructorului

tonica ȘTIE. E sigur. E un om care exhibă competențe și e sigur de ele. Vorba lui Andrei Plesu.

Ce e rau ca avem un progres estimativ dat in procente, si public? E cel mai apropiat de realitate. E estimat dupa cantitati si ponderi. Structurile au o pondere mai mare. Invers, am auzit ca de exemplu vegetalul de pe taluz nu are pondere deloc, nu se ia in considerare la stadiul fizic al autostrazii. Desi e treaba de migala, ce dureaza luni de zile.

E ok sa ai cifra aia estimativa. Intelegeti-o ca e estimare. Altfel daca dam din burta de la fiecare cate un procent, ajungem foarte repede la cuvintele vechiului purtator de cuvand cnadnr, Serbanescu, care atunci cand s-a inceput decopertarea nodului Chetani declara ca "e in stadiu avansat de finalizare".

lupualb

Am trecut astazi din nou pe langa nodul Lancram. Pe langa cele 8 grinzi ridicate,  au mai ridicat inca 3 grinzi.

danutzu_1069

Pai cand a survolat Alin, erau deja 10 sus... (sunt 8 grinzi pe o deschidere)

TudorM

Deci clar.. Una pe zi, se face decembrie, dacă suntem optimiști în privința pilonului neinceput încă.. :)

elphax

optimisti ca poate se va face anul acesta . sigur nu va fi gata pila la timp decat daca se opreste lansatorul
as avea si o intrebare, cand ( pana la urma) vor ajunge sa puna grinzi chiar deasupra DN, pe deschiderea care nu are inca pila, cu lansatorul se poate face asta fara sa inchida traficul ?

dragos76

Indiferent dacă e vorba de lansator sau de macarale, nu poți să miști chestii de câteva tone pe deasupra unui drum fără să închizi traficul.

gicu

Probabil se va face ca si la Chetani pe A3, cu intreruperea traficului noaptea cate 20-30 de minute pentru montarea fiecarei grinzi.
Acolo s-a facut cu macara, cu lansatorul probabil ar fi mai mult.

carutasul

Nu am urmărit exact procesul tehnologic, dar s-ar putea ca dacă se întrerupe traficul doar pe perioada cât e grinda deasupra să dureze mai puțin cu lansatorul.

elphax

depinde cum pui grinda in lansator - am vazut la podul peste Mures parca venea macaraua si o urca sus prin lateral. nu am vazut aici cum procedeaza, poate le iau prin spate caz in care se poate face mai usor

Teo

Azi de dimineață se lucra la rigolele și șanțurile din zona accesului în centura ocolitoare a mun. Alba Iulia, dinspre Nodul Alba Iulia Sud.

mircea

Asadav

Aseara, desi era duminica seara in jur de ora 21, era coloana de la iesirea de pe A1 de la Sebes pana dupa podul de la intrarea din Alba-Iulia unde iarasi se "lucreaza".
Pe devierea de la Alba Iulia Nord au trecut spre Sebes 4 TIR-uri care transportau grinzi de beton.