Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

vasile.silion

În schița de pe prima pagină a acestui topic, în locul respectiv, pe breteaua aia, e desenat un fel de sens giratoriu. Nu știu dacă în proiectul final mai e prevăzut acel sens giratoriu, și nici dacă ,,platforma" respectivă ar avea legătură cu acel ipotetic sens giratoriu... Drumuri pe acolo ar fi, deci un sens giratoriu nu e chiar așa absurd...
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

TudorM

Aoleu, acum am vazut :)) Astia cred ca si-au dat seama ca numai cu giratorii mai reduc viteza, ca semnele de 30/h nu le respecta nimeni

bbogdan8

Cam doua zile a tinut minunea cu asfaltarea la Aktor. Ma refer la portiunea de la inceputul lotului 2 unde au asfaltat luni si marti. Miercuri pauza iar astazi (joi) si-au mutat acareturile din zona. Nu inteleg ce planuri au... Asfalteaza cate 100-200 de m si pe urma se muta in alta zona? Cine ii coordoneaza oare? Un copil de 5 ani?

horatiu.cosma

adiarc

e o reteta secreta..cica balastul tine mai mult daca trec 2 ierni si de abia apoi vine asfaltul...e la fel ca vinul cand se invecheste sau cascavalul maturat...la fel asfaltul nu poate fii compact....trebuie sa aiba cat mai multe îmbinări...rosturi de dilatatie  :lol:
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

dr4qul4

Nici hidroizolatia nu face priza cum trebuie daca e betonul proaspat. Tb lasat sa il macine vremea putin. Ah... parca era pe celalalt lot  :)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Stefan01

Vizionand filmarea lui AlinC de la nodul rutier Alba Iulia Sud am observat ceva ce nu-mi place, in comparatie cu nodul rutier Aiud.

La nodul rutier Aiud, breteaua ce realizeaza legatura dintre A10 si DN1 pe sensul Turda -Sebes este bine realizata. Nu exista riscul sa dai in nas cu cel care vine dinspre Sebes si doreste sa intre pe DN1. Daca respecti regulile de circulatie, bineinteles.

Captura din filmarea celor de la Alba24

La nodul rutier Alba Iulia Sud situatia, la momentul actual, nu arata ok. Aceeasi bretea ce face legatura dintre A10 si DN1 (centura Alba Iulia) pe sensul Turda-Sebes este prea scurta. La cum arata acum ai toate sansele ca, respectand regulile de circulatie, sa dai nas in nas cu cei care vin dinspre Sebes si doresc sa intre pe DN1 (centura Alba Iulia).

Vedere generala - captura din filmarea lui AlinC

Luand in considerare baza stalpilor de inluminat si inaltimea terasamentului, cred ca acesta nu va mai fi inaltat mult.

Imaginea este din sens opus

Apoi avem podetul metalic ce are o lungime mica.

Sper ca acel podet metalic sa fie inlocuit cu unul mai lung, iar terasamentul sa fie largit pentru a putea permite incadrarea in siguranta pe banda de circulatie a celor care vin dinspre Turda si vor sa intre in DN1 la Alba Iulia Sud. Comparati cu prima imagine de la nodul Aiud. Ce face necesara largirea benzii portocalii (prelungirea celei rosii) este si faptul ca cele 2 benzi figurate cu rosu, respectiv portocaliu nu sunt la acelasi nivel. Cea portocalie este in panta. Priviti cum se intersecteaza punandu-va in locul celui care vine pe traseul figurat cu rosu si va fi obligat sa cedeze trecerea.

horatiu.cosma

M-am prins de ce au mutat iar trupa de asfaltangii Aktorul. Vine mâine Orban în zonă și trebuie să îl întâmpine cum se cuvine.

carutasul

Păi asfaltează unde vine Orban? Nu era mai simplu invers? :)

Europiu

@Stefan01 Probabil că cei venind dinspre Turda cu treabă la Alba Iulia vor fi ieșit pe la Alba nord. Tocmai pentru că accesul la oraș pe nodul acesta din sud este mai greoi ca să mă exprim civilizat. Mă îndoiesc sincer că vor mai lungi podețe sau alte celea...
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

TudorM

@Stefan, daca te uiti la iesirea autostrazii Sibiu pe strada Henri Coanda, o sa vezi aceeasi treaba.. ingustare prea brusca cu semn de cedarea trecerii

Teo

Azi era din nou mobilizare neobisnuita la nodul Alba Iulia Sud. Au mutat lucrările către breteaua de acces pentru centura ocolitoare a orașului.

Acolo sunt niște cămine de instalații. Oare ce soluție există pentru ele? vor fi îngropate, sau?

ddfab

acele camine sunt pentru conductele care au fost relocate in acea zona. breteaua va trece printre acele camine. daca ai urmarit discutiile din urma, este foarte asemanator cu relocarea conductelor de la Lancram, in zona unde este acel pod metalic pe DN1, peste autostrada.

Cristi N

Imagini LIVE de pe șantierul Lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Are loc o ședință în cadrul șantierului între reprezentanți ai CNAIR și antreprenor.

Bineinteles Caretta este prezent si el. :D
- la inceputul lunii aveam 85% si am crescut cu 1% in 2 saptamani;
- prezenti pe santier 350 de munctori+60 TESA;
- lucram la structuri si terasemente;
- avem 4 esaloane pentru structuri rutiere: 2 de balast stabilizat si 2 de asfalt;
- duminica trecuta am reusit sa montam structura metalica pt DN1;

Reprezentant CNAIR/DRDP?
- am avut pana acum o mobilizare redusa dar  antreprenorul s-a mobilizat;
- se lucreaza pana la orele 19-20;

Mariana Ionita:
- s-a scurtat graficul de aprobare a documentiilor;
- s-a redactat si se introduce pe circuitul de semnaturi HG-ul pt stalpi saptamana care vine
- suntem la mana constructorilor (nota personala: formularea este nefericita);
- sunt intarzieri mari si oamenii nu mai au incredere.

voicul

Mai adaug si eu: vor sa mai angajeze oameni.

Mobilizarea e bun si s-a vazut de vreo 2 saptamani in santier.
Hai mai repede cu HG-ul ala!