Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 27 Guests are viewing this topic.

TibiV

Santimbru

Zoom pe aceeasi poza

Just for fun... ;)

Iesire din Santimbru, dealul in departare

Limita ST1 / ST2

Foreza din capatul ST1...

... si cu mult zoom

Serios?... Caprioare?!?!...

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

Am ajuns la actualul giratoriu temporar inainte de viitorul lor Alba Iulia nord (inainte de nod cand vii de la Turda, desigur...)

Drumul tehnologic in cauza...

Zidul de sprijin al viitoarei bretele de iesire dinspre Sebes

TibiV

Ne apropiem de devierea de la viitoarea supratraversare DN1 peste A10....

Oare ce avem intre boscheti?...

"Fieratania" aia trebuie sa ajunga aici...

Prea multa verdeata pentru un santier pentru a fi pe gustul meu... :(

In stanga viitoarea bretea spre/dinspre giratoriul DN1-centura Alba Iulia

TibiV

Ne apropiem de locul unde breteaua nodului Alba Iulia sud va intepa centura orasului...

Cam atat au fost in stare sa faca antreprenorul si "partenerul serios"... :(

viitoarea supratraversare DN1 peste A10 de la Lancram

Ceva in zare, pe stanga...

TibiV

Capat de A10...

2 poze spre Sibiu... ;)

Final de reportaj A10

Cu totii suntem datori fata de baietii din Alba (infanteristii si aviatorul AlinC) cu cisterne de bere!...

https://imgur.com/a/Xdp58LG

Granata06

Marcu a reluat lucrul la umpluturi, capat lot 2 - inceput lot 3. Din auzite se pare ca au 50 de basculante pe lot. Si sa nu fie chiar atatea, tot e un inceput. La ora 19.00 se lucra.

florin74

Dacă o țin tot asa, și vremea ii ajuta, pot avansa serios la terasamente și măcar primul strat de asfalt pana la sfârșitul anului.

Europiu

^^^ Mulțumiri și fotografei! :)
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

ddfab

^^^ Marcu Co au lasat vreo 2-3 basculante si un excavator si la nodul Alba Nord, pe L1, nu l-au parasit de tot...

Todo

Quote from: alecu26 on August 12, 2019, 09:47:12 AM
Mediocra calitatea lucrarilor la Aktor. Si proiectarea. Betoanele sunt toate pline de umbre, de reparatii...de pete..., podetele metalice au umplutura direct pe structura metalica (fara tot felul de geotextile, straturi de ballast...etc). Vazand prim planul cu structura de unde au cazut grinzile...se confirma teoria ca a fost ceva furat de la acele aparate de reazem. E prima data in viata cand aud si vad aparate de reazem sferice la o structura asa simpla.

si eu sunt foarte dubios in prininta calitatii lucrarilor... terasamente se face prin straturi corespunzatoare nu bagand pamantul cat mai mult repede posibil pur si simplu si gata....
si balastul stabilizat neacoperit ani de zile ....

:| :|

Teo

Ieri seară am observat că au turnat primul strat de asfalt pe lotul 1 între Nodul Sebeș și Lukoil Lancrăm.

pelan87

In sedinta de guvern de astazi:
"Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:
Art. I. – Se aprobă suplimentarea pe anul 2019 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobate
prin Hotărârea Guvernului nr. 565/2017 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor
proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al
lucrării de utilitate publică de interes naţional "Autostrada Sebeş - Turda" - lot 1 secţiunea B, km 14+000 -
km 17+000, cu suma totală de 151,23 mii lei, care se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului
Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, nr. 50/2019, la capitolul 84.01
,,Transporturi", titlul 58 ,,Proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar
2014-2020 (POIM), articolul 58.01 "Programe din Fondul European de Dezvoltare Regională" - FEDR."

Textul complet al HG: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/08/HG-33.pdf

Oare ce exproprieri suplimentare se fac acum? Km 14+000 - 17+000 este capatul de nord al lotului, nu? Sa fie exproprieri necesare pt stabilizarea dealului (diminuarea pantei) de la nodul Alba Nord? Desi suma e cam mare doar pt teren. Stie cineva detalii?
Iar daca sunt necesare exproprieri suplimentare, asta nu inseamna ca trebuie si o autorizatie de construire noua? (sau modificata cea initiala) De unde rezulta avantaj Pizzaboy, acum o pot lalai inca mult timp cu lucrarile...
Daca logica mea e gresita, imi cer scuze si rog colegii de forum mai experimentati sa ma lamureasca.

alexV

Da, km 14 e cam unde incepe viaductul peste calea ferata, iar km 17 e capatul lotului 1. Se vede pe harta din prima pagina a acestui thread.

exproprieri de 30 mii euro.

horatiu.cosma

E o suplimentare de bani. Tind să cred că e vorba despre gospodăria care blochează culeea dinspre Alba Iulia a pasajului peste autostradă al DN 1.

TibiV