Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 20 Guests are viewing this topic.

tom

Vizita oficiala pe cele doua loturi, domnul ministru Cuc e in inspectie.

alin_simeriaveche

Chiar mă gândeam, când o să mai facă Cuc o vizita? Sunt curios dacă îi mai laudă pe cei de la Pizzaroti

alecu26

Quote from: AlinC on July 24, 2019, 04:42:58 PM
Din ce am aflat cei de APA le impun celor de la Pizzarotti sa faca o serie de gabioane la podul peste raul Mures:

La apele romane ar trebuii sa le.stea in gat cafeau si ciocolata primita pt avizul dat pe acele deschideri de 40 de metri. Se vede din filmare cokturile radierelor cat de aproape sunt si cum sunt practic in alba minora. Acum pot sa le ceara ce gabioane vor.  E prea tarziu.
PS: ce coincidenta...40 de metri sunt exact grinzile pe care Pizzarotti stie sa le faca si sa le lanseze.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

alecu26

Referitor la discutia cu privire la grosime sistem rutier:acest GH e doar un pas birocratic. Se da un Hg cu indicatorii tehnico economici la nivel de SF...si acesta trebuie actualizat cand exista modificari majore..care la noi se cam intampla pe pe design and build...ca SF urile sunt Science Fiction
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

miahi

^^ Poate vine "militia" sa le faca o vizita celor de la Ape sa le puna 2-3 intrebari pe tema avizului asta pentru Pizzaroti.
Parca s-a mai discutat ca numai Pizzaroti a primit aviz pentru piloni in albia Muresului pentru intreaga A10 . Gresesc?

horatiu.cosma

^^^
36 de metri mai exact. Au încercat cât au putut și în nodul Sebeș să bage bretelele între A1 și A10 cu o bandă pe sens, ca să poată face exact același copy-paste de pile și grinzi. Acolo nu le-a ieșit.

^
Nu doar pe întreg A10, ci pe A3+A10+A1 până la granița de la Nădlac. Practic pe tot Mureșul doar Pizzarotti a putut să facă așa mizerie. Astaldi, TS, Strabag, Aktor, Comsa, Porr nu au putut.

florin74

Exact. Si nu numai pe A10, ci si pe A3 (vezi podurile de Bogata si cel de la Gheja- Astaldi), si A1 -  facut de Strabag inainte de Deva si pe LD3 de la Comsa. Toate au deschiderea centrala mare, fara pile in mijlocul Muresului.

miahi

@horatiu.cosma + @florin74 - mersi pentru confirmare. Deci sfidarea e pe fata . Doar unui construtor din 5-6 i s-au aprobat piloni in albia Muresului pe un traseu de sute de km ... Si ne mai miram de ce Cuc si Compania ii "tin in brate" ...

florin74

A început Cuc sa se prindă ca e imposibil sa se deschidă Lot 1 și 2 pana la sfârșitul anului. Și ca el nu a promis. Cat tupeu și nesimțire. E articol pe alba24, ziarul unirea încă nu a publicat nimic.

Stefan01

@florin74
Ceea ce declara el legat de deschiderea lotului 1 si 2 e fix un cuc. Ce zici de declaratia aceasta (ultima vizita efectuata cu aproximativ o luna in urma) ?

florin74

O nulitate absoluta. Nu are rost sa mai comentam. Eu l-as fi intrebat de contractele alea cu subcontractorii, care trebuie aprobate/semnate de CNAIR si mai ales de cel cu Retter, pentru structuri.
Ca poate isi ia omul grinzile si pleaca cu ele, si sa vezi scandal dupa aceea. :lol:

Quest

Articolul din alba24 despre vizita min Transp pe A10-1,2
https://alba24.ro/video-ministrul-cuc-isi-retrage-optimismul-in-legatura-cu-finalizarea-lucrarilor-pe-loturile-1-si-2-ale-autostrazii-sebes-turda-722026.html

La 2:45 foarte buna intrebarea jurnalistului: "de ce aveti nevoie de aceasta presiune a rezilierii contractului, incit constructorul sa inceapa sa lucreze ?"
Eu tot spun ca toate aceste vizite mi de par o dovada a faptului ca contractul nu are pirghii de constringere financiara (ca doar aia doare), daca ditamai min Transp trebuie sa se tot deplaseze in santiere, ca lucrurile sa nu se lalaie...
S-a vazut si din ezitarea cu care si-a inceput raspunsul, ca intrebarea a fost bine pusa.
Common sense will get you far !

alecu26

Cand ma gandesc ca eram pe vremea lui Homor cand se promiteau deja deschideru pe ST2. Cred ca si LD4.

horatiu.cosma

Totusi, ce cauta Ionita pe acolo. Verifica (ca director cestrin) planeitatea terasamentului?

florin74