Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

adiarc

florin74...exista vreo sansa ca mafiotii de la IMBECILIO  , sa aiba castig de cauza ?
Multumesc.
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

alecu26

0,00000000000000000000000000000001%.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

florin74

Nu ma pot pronunta, dar tinand cont ca subiectul in cauza a mai trecut odata prin instanta care a decis ca trebuie reevaluate documentele privind experienta in proiectare, ar trebui sa se miste mai repede. Nu am citit motivarea instantei in prima decizie, daca a hotarat ca documentele prezentate de Impregillo trebuie reevaluate pe motiv ca sunt incomplete/neclare sau neconforme.
Daca suntem in a doua situatie, se termina repede si cu solutie asteptata Pizarotti (lucru judecat anterior)
Daca suntem in primul caz, atunci se mai joaca. S-au mai intalnit cazuri cu decizii ciudate in justitie, dar in mod normal sansele lui Impregilo nu sunt foarte mari.

spy_flo

@alecu26, e vorba de lot 3 sau 4

pasadia

E lotul 4 daca e vorba despre aceasta localitate Dumbrava. Cam multe localitati cu numele asta avem. :)

SILVIUFG

Aaaaaaaaa!! Mersi Pasadia!! Nu am stiut ca avem o Dumbrava si pe Sebes-Turda.  :D  Eu eram cu memoria chitit pe Dumbrava de pe Lugoj-Deva. Sa dea Domnul sa fie ,,Dumbravi Minunate" cu autostrazi.

NGC

Avem Dumbrava si pe A1, Lugoj - Deva Lot 2 si si in Judetele Alba, Cluj, Prahova, etc.  :lol:
Deci trebuie specificat clar care din ele, desi in cazul A10, e clar ca e cea din Judetul Alba.  :)

stangabriel

Da, la Dumbrava Prahova se va desprinde din A3 autostrada catre Buzau...Vise...

Credeti ca se pot infaptui in 1 An  calendaristic loturile  Sebes Turda?

ciprebbe

Daca se apuca rapid de poduri da.
Daca pe lot 3 si 4 se primesc terenul "liber de sarcina" rapid , cei 2 constructori au capacitatea sa finalizeze.
Daca Lot 1 si 2  scapa rapid de contestatii, semnare contract, ordin de incepere, arhelologi, avize, etc sunt sanse sa recupereze intarzierea.
Deci teoretic stam bine, daca nu ar fi practica asta care ne omoara.
Daca vrem sa vedem A10 finalizata la termen ar trebui sa dispara din postarea asta cativa de "daca".
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

spy_flo

Opinia mea personală e ca nici firmele câștigătoare nu își doresc atâția "dacă ".front de lucru și vreme bună sa fie.

stangabriel

Nu sunt din zona,dar candva ma interesasem de conditiile meteo din culoarul Sebes Turda. Citisem  de o oarecare protectie din partea Apusenilor vis-a-vis de precipitatii si vremea acolo poate fi mai blanda. Ma gandesc sa poata lucra pe iarna,daca nu ingheata.

alecu26

e mai blanda...dar nu ceva exceptional.

Plus ca in primavara ii va chinui muresul. Nici vorba de un an calendaristic. Chiar si loturile 3-4 nu vor fi gata pana la final 2015. Practic iarna e aici. indiferent ce fac pe poduri si cand lucreaza, ei tre sa faca terasamente la greu pe timp de primavara...care e criminal. Tot la 2-3 zile pana in mai-iunie ai ploi. Cand sa te apuci de lucru ca s-a uscat un pic terasamentul iar te ploua....si schimba caracateristicile de compactare...si tot asa.
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

cutter

Pentru Sebeș-Turda, 2014 este un an pierdut. CNADNR s-a mișcat groaznic de încet. Terenurile nu sunt încă predate pe cele două loturi atribuite. Proprietarii terenurilor expropriate n-au fost comunicați de către CNADNR la primării. În plus, se pare că expropierile sunt făcute greșit în foarte multe cazuri.

Mai rău, nici declarațiile de proiectare nu sunt încă aprobate - am pus întrebare la CNADNR și evită să-mi răspundă pe subiect de o lună și jumătate.

Din surse sigure, nu se va putea da drumul la nimic serios pînă la 15 noiembrie. Adică anul acesta este pierdut.

florin74

Apropo de problema garantiei de 100.000 EURO in eliminarea contestatiilor si a proceselor privind achizitiile. Curtea de APel Bucuresti a facut o sesizare de neconsitutionalitate catre CCR privind acest articol, ca solutie intr-un proces in care e implicat AKTOR, ERBASU si PMB privind statia de tratare a apei menajere de la Glina. De urmarit. Sunt curios ce o sa decida CCR, din punctul meu de vedere e la limita, cred ca va fi acceptata si articolul va fi fie modificat fie anulat.

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000317569&id_inst=2

alecu26

pe acces la justitie sau ce naiba contesta?

stiu ca s-a mai incercat chestia asta...dar atunci a sarit Bruxelles in sus. Trebuie sa fie gasita o forma legala prin care sa se descurajeze contestatul de dragul contestatului si de a spera in sanse de 0,01%.