Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 18 Guests are viewing this topic.

Stefan01

^^
S-a mai discutat subiectul. Pentru detalii dati click aici, apoi aici.

johnny348

Poate fac un pod provizoriu ??? Pentru ridicarea grinzilor trebuie spatiu pentru calarea a doua macarale plus drumul pe unde aduc grinzile...asta in cazul in care nu le aduc cu lansatorul pana la ultima deschidere acoperita si apoi doar le muta cu macaralele.

danutzu_1069

Repet, calarea unei macarale de mare tonaj, nu se face pe un pod provizoriu...
Si ce rost mai are lansatorul??
Poate doar sa fie un pod provizoriu de trecut apa...

Ionut

Quote from: flashu74 on August 25, 2018, 07:52:38 PM
Din filmări avansul pare bun și așa cum spubea Ionuț cu câteva posturi anterior deschiderea în 2019 pare plauzibilă.

Nu stiu cum ai ajuns tu sa imi pui cuvinte in gura dar ma rog, poate avem definitii diferite pentru cuvinte precum "plauzibil".

Iata ce am zis eu:

Quote from: Ionut on August 25, 2018, 08:46:46 AM
^^ Din filmare se vede ca se lucrează la breteaua de ieșire A10 în nodul Sebeș în giratoriul de sud. Este breteaua scurta de ieșire în nodul Sebeș. Interesant. Probabil că se are în vedere deschiderea pe bretele scurte. Nu anul ăsta, evident. Dar în 2019 teoretic ar fi posibilă deschiderea până în Alba Sud pe bretelele scurte.

Dacă se rezolva cu regulamentul de recepție... dacă dacă dacă.

Am zis ca PROBABIL SE ARE IN VEDERE deschiderea PE BRETELELE SCURTE intre NOD SEBES SI PANA LA ALBA IULIA SUD si deschiderea AR FI POSIBILA TEORETIC, nicidecum PLAUZIBILA. NU am zis ca este PLAUZIBILA DESCHIDEREA, ci doar am zis ca PROBABIL SE ARE IN VEDERE (adica exista intentia) de deschidere pe bretelele scurte.

De la TEORETIC AR FI POSIBILA DESCHIDEREA (TEORETIC!!!!! si asta DOAR intre Lancram si Alba Sud si pe bretelele scurte, ca alea lungi nu vor fi gata in 2019) si pana la ce ai zis tu ca am zis eu ca este PLAUZIBILA DESCHIDEREA, mi se pare distanta mare.

Dar deh, asa e cam citesti doar ce vrei. Doar te rog sa nu-mi atribui cuvinte pe care nu le-am zis. Ca din ce ai zis tu despre ce am zis eu se intelege CU TOTUL ALTCEVA.

TE ROG FRUMOS SA NU-MI MAI ATRIBUI AIUREA CUVINTE PE CARE NU LE-AM ZIS!

AlinC

De la min 5:44 gramajoarele alea de pamant sunt pentru viitorul terasament? Practic pe acolo o sa treaca autostrada prin dealul de la Paraul Iovului, nu? Daca e asa, deja se cam vede pe unde o sa fie autostrada pe deal.

neobluenet

La Mures este posibil sa fie o platforma pentru a putea pune pe pilele din mijlocul raului sinele de ghidare pentru lansator. Pe sensul spre Turda se vede ca inca este acel ghidaj metalic galben pe care gliseaza lansatorul pentru a pune grinzile pe stanga / dreapta.

danutzu_1069

Foarte posibila treaba asta. Necesta macara de tonaj mediu, dar tot nu sunt impacat cu structura aia. Daca se mai mareste, este ok...

flashu74

@Ionuț, nu am avut în intenție să schimb sensul celor spuse de tine. Câteodată, dorind să scurtez din cuvinte nu iasă chiar ce trebuie. Plauzibil pentru mine în situația probabilă descrisă de tine, cea cu bretele scurte. Scuze pentru inconvenient. Nu am asemenea intenții. Recunosc, câteodată sunt mai optimist decât lasă realitatea să sper, dar într-o țară ca România asta este metoda mea de a trece peste lucruri care e clar că nu merg chiar cum trebuie.

Ionut

Quote from: AlinC on August 24, 2018, 06:03:54 PM
Au mai adus ceva utilaje la nodul rutier Sebes

@AlinC

Voiam sa iti zic de mult dar am tot uitat. Te rog frumos data viitoare cand ajungi/ajungeti la nod Sebes sa vezi daca s-au inceput lucrarile la breteaua lunga de iesire A10->A1 SPRE SIBIU. Filmarea asta ultima de la Sebes incepe chiar din locul unde breteaua asta supratraverseaza A1. Dar ea continua destul de mult pana sa se conecteze la A1 (sensul Deva->Sibiu).

Vezi harta cu tot nodul mai jos si interactiv pe Harta Proiectelor de Infrastructura:

Multumesc!

lupualb

Salut, sambata in jur de ora 12 am trecut prin zona si pe A10 in zona Lancram se lucrau in 3 locuri. O foreza era amplasata pe un terasament la inaltimea A1 si din drum se putea observa ca era in lucru. O a doua echipa cu excavatoare si mai multe masini lucrau intre A1 si Sebes, in spate la restaurantul Ivinis. Iar a treia echipa lucra in locul unde Ionut a facut acel cerc rosu, intre A1 si Lancram. In zona  cercului rosu si sageti, intre A1 si Sebes nu se lucra si nici nu se observa ca s-a lucrat ceva.

Ionut

Merci pentru detalii!

Pentru cei care viseaza la 2019 pentru un nod COMPLET la Sebes, va rog sa observati din captura de mai sus cate structuri are nodul, in special podurile foarte lungi 1. peste Sebes+DN1+bretele A1 si 2. podul pe breteaua A1->A10 TURDA peste A1+CF+bretea A10->A1. Pe langa astea doua, mai avem 3 structuri majore (poduri peste CF si bretele) plus podete/pasaje drum local/agricol.

Inca o data. Nodul Sebes este o autostrada in sine. In ritmul asta nici vorba sa fie gata in 2019, de-abia in 2020. Cu totul, complet, toate bretelele/directiile.

Si inca o data, se pare ca este intentia (mai vedem cum e cu mobilizarea si putinta) de a deschide in 2019 circulatia pe bretelele scurte, cele care intra/ies din giratoriile deja construite in nodul Lancram (aferente A1). TEORETIC deschiderea pana la Alba Iulia Sud pe bretelele scurte este posibila in 2019, insa trebuie sa se alinieze multe planete pentru a deveni realitate. Probabil situatia va deveni mai clara spre finalul lui 2018.

luc

Quote from: luc on April 20, 2018, 06:35:53 PM
"Această intenție de a deschide circulației lotul 1, însă fără nodul rutier de la Sebeș, s-a discutat în ultima vreme în cadrul CNAIR și, din punctul nostru de vedere, ea se poate realiza...

Da, ideea care a apărut în primăvara doar ca se amână cu un an până să fie teoretic realizată. La ce este în acel nod și 20 20 pare greu de realizat complet. Întrebare retorică: de ce nu or fi scos separat nodul la licitație? Sigur eram mai avansați cu el acum...

voicul

Doar un miracol sa iasa nodul tot in 2019. Si acest miracol se numeste: anul 20 20.

1 foreza in tot nod-ul ... ?  >:(
O sa iau si eu una sa caute apa si o sa zic la toti vecinii: fac nod de autostrada!  :lol:

danutzu_1069

N-are rost sa discutam de dare in circulatie tot nodul. Cum spunea si Ionut, singura miscare inteligenta pentru a putea circula, este pe bretele scurte, din giratorii, dar, trebuie sa fie gata si pasajul peste giratoriu, cu grinzile sus, etc. Altfel se creeaza o zona unde nu se poate lucra fara a intrerupe traficul. Probabil s-a mai spus, elevatiile trebuie sa fie gata primele, apoi terasamantele. Iarna se piate lucra la elevatii, piloti forati..
Probabil asta este si varianta lor.

pasadia

Daca ar avea intentia sa dechida circulatia pe bretelele scurte, atunci chiar cred ca Politia Rutiera ar trebui sa le spuna un STOP mare!

Acele giratorii sunt oarecum blocate si acum (in sensul ca nu exista nici un moment al zilei in care sa il traversezi direct, fara a da prioritate. Chiar daca teoretic e acelasi trafic, conflictele se inmultesc daca se vor deschide si bretelele si ma astept ca cozile sa le umple pana pe autostrada. Puii mei, bine ca la Dobra isi fac probleme din cauza a 2 trenuri pe zi, dar aici nu constientizeaza cate probleme isi vor crea.