Drumul Expres DEx Buzău-Brăila

Started by ultrasbz, January 05, 2019, 01:05:51 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tom_sawyer

Astăzi am mai făcut un pas important în proiectarea drumului expres Brăila-Buzău. Proiectantul ne-a pus la dispoziție alternativele de traseu iar în urma unei analize multicriteriale detaliate se va proceda la selectarea unei singure opțiuni tehnico-economice. Cele două variante de traseu au fost alese astfel încât să nu obstrucționeze dezvoltarea programelor locale.

UAT-urile care se află în raza de influență a alternativelor de traseu pentru județul Brăila sunt: Surdila-Greci, Surdila-Găiseanca, Mircea Vodă, Ianca, Traian, Unirea, Tudor Vladimirescu, Cazasu, Vădeni, Șuțești, Movila Miresii, Râmnicelu, Gemenele, Romanu, Siliștea, Cazasu și Brăila.

Drumul Expres Buzău – Brăila va fi conectat cu Autostrada A7 (Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău) la marginea orașului Buzău. Acesta ar urma să aibă o lungime de 110 km iar costul realizării este estimat la circa 400 de milioane de euro.

facebook.com/FraniskIulianChiriac

tom_sawyer

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Buzău, a avut loc dezbaterea variantelor de traseu (analiză multicriterială, etapa II) pentru viitorul Drum Expres Buzău - Brăila❗

Contract de elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic -
Antreprenor: Ingeneria Especializada Obra Civil E Industrial SA - Acciona;
Lungime estimată: 94 km.;
Valoare contract: 19,4 milioane de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: POIM;
Termen de finalizare: Octombrie 2024

facebook.com/CNAIRSA

mirceaeliade

^Cam cat are si Bucurestiul.  Capitala Baraganului e cat cea a Romaniei. /s

Whyse1

Am ramas in urma cu actualizarile CESTRIN.
QuoteIN DATA 25.04.2023 AU FOST TRANSMISE CATRE PRESTATPR OBSERVATIILE DEPARTAMENTELOR IMPLICATE, IAR IN DATA DE 19.05.2023 AU FOST TRANSMISE PRESTATORULUI OBSERVATIILE FORMULATE DE CATRE JASPERS
IN DATA DE 26.05.2023 A FOST INAINTATA VARIANTA REVIZUITA A AMC1.
IN DATA DE 31.05.2023 AMC 1 A FOST AVIZAT IN CADRUL CTE CNAIR

Whyse1

Actualizare CESTRIN 27.07.2023:
QuoteÎN DATA DE 14.06.2023 A AVUT LOC ȘEDINȚĂ LA SEDIUL PREFECTURII BRĂILA DE PREZENTARE A ALTERNATIVELOR DE TRASEU, CU FACTORII INTERESAȚI DE PE RAZA JUDEȚULUI BRĂILA. ÎN CADRUL ȘEDINȚEI, AUTORITĂȚILE LOCALE AU AVUT O SERIE DE SOLICITĂRI/RECOMANDĂRI CU PRIVIRE LA TRASEUL DRUMULUI EXPRES.
ÎN DATA DE 20.06.2023 A FOST ORGANIZATĂ ȘEDINȚĂ LA SEDIUL CONSILIULUI JUDEȚEAN BUZĂU PENTRU PREZENTAREA ALTERNATIVELOR DE TRASEU, CU FACTORII INTERESAȚI DE PE RAZA JUDEȚULUI BUZĂU.
AU FOST EMISE PUNCTE DE VEDERE DE CATRE UAT-URILE TRANZITATE DE CATRE VARIANTELE DE TRASEU SI AU FOST TRANSMISE PRESTATORULUI.
IN CURS DE ELABORARE AMC 2

pelan87

Se pare ca e (aproape) gata analiza multicriteriala 2, pe harta Cestrin a aparut informatia:

IN DATA DE 09.10.2023, PRESTATORUL A TRANSMIS DOCUMENTATIA AMC 2. IN DATA DE 26.10.2023, BENEFICIARUL A TRANSMIS OBSERVATIILE ASUPRA ACESTEIA. DOCUMENTATIA ESTE IN CURS DE REVIZUIRE LA PRESTATOR.

Whyse1

https://www.facebook.com/CristianOvCPistol/posts/pfbid08yt64KaWiW4CYG855xqtiZ2ZUX6aKGzRBWzgCRUjuwzE6CKYaeo3SckamQibPZnBl
QuotePași importanți pentru infrastructura rutieră din #Banat, #Muntenia și #Dobrogea!
Am avizat, astăzi, în Consiliul Tehnico Economic (CTE) al #CNAIR mai multe documente necesare construcției unor drumuri importante în județele #Timiș, #Buzău, #Brăila, #Tulcea și #Constanța.

- Drumul Expres #Buzău – #Brăila (aproximativ 111,6 km) a cărei variantă de traseu a fost avizată. Acest Drum Expres va tranzita județele Buzău și Brăila.
Acest drum expres va asigura inclusiv conexiunea cu Autostrada #A7 Ploiești – Buzău (km 55) și cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

#dezvoltare #investitii #modernizare #fondurieuropenene #CristianPistol