Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

raulbogdan23

Eu tot cred ca pe loturile din Transilvania UMB poate termina lejer pana in 2025. Cel putin pana la Mihaiesti se poate asterne asfalt, cu 1 echipa si cateva camioane rezolvi vara aceasta bucata asta. Apoi la marcaje lucreaza cu subcontractori, nu stiu daca parapetii si celelalte elemente le fac ei sau cu subcontractori.

Treaba e simpla, efort minim, tai factura si incasezi profitul. In plus scapi de un santier.

Pe A3 totusi e PNRR finantare nu cred ca vor vrea sa piarda banii pe ce are UMB in lucru. (aici poate clarifica un coleg care e mai in tema daca ce are UMB pe contractele actuale se poate plati cu bani PNRR si daca doar banii pentru cele 2 viaducte s-ar pierde daca iesim din termen fiind alt contract)

DEx12 e pe POIM?

Ionut

DEx12 a fost pe POIM și este fazat pe noul POIM, adica Programul Operațional Transport (POT sau rebotezat PT, că nu pot).

O să încep să împart cu dărnicie ban definitiv pentru offtopic că mi se acrește de câte ori șterg zilnic comentarii.

ovicor

La relocare retele electrice, UMB foloseste ca subcontractor Electromontaj Pitesti/Slatina, dar ii foloseste si Astaldi, iar sediul lor e la Bascov. Cred ca Electromontaj se poate mobiliza la toate solicitarile.

oneLess

Din ce-am văzut eu la ultima filmare au cam terminat de relocat stâlpii. La penultima filmare completă a lui Marius se văd 6 platforme pentru stâlpi, care acum erau deja populate cu stâlpi noi nevopsiți cu fire legate!
Muncesc la conducte în trei locații am văzut și au rămas pe ambele drumuri de legătură câte un pâlc de pădure!
A rămas să vină și muncitorii cu utilajele ...

Shaddy2006

Am incredere ca Marius Patrulescu ne va delecta cu o filmare completa pe tronsonul 1 - Craiova - Pitesti..

Asa ca.. keep up the good work..

Ramsil

O mica filmare de pe DX 12 unde. Intersectează A1.

oneLess

Pare că aici la A1 ar mai fi ceva stâlpi mai mititei de atacat!

voicul

Surprize, surprize!
Dar se vede ca sunt turci - n-au inteles ca multi ziceau ca nu incep, dupa care reziliaza, dupa care nu termina.
Mai e ceva pana departe, dar misca binisor de moment.

@p_mrs
Pe centura de S nu ai timp sa faci o filmare. Se zice ca misca ceva si acolo.

dr4qul4

Turcii au inceput bine, dar oare are legatura cu faptul ca Tirena le-a lasat un proiect tehnic complet si le-au si relocat majoritatea utilitatilor ?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

misiekwas

^Sigur nu strica dar pana la urma suntem interesați în efectul final. Nu-i competiție sportiva pana la urma și nu sa inventam sarcinii în plus ca să-și dovedească cât de tari sunt.

alexandru_m

Toate contractele au clauze de recalculare preturi pentru acoperirea cresterilor costurilor materialelor in timpul derularii proiectelor. Pana aici totul ok.

Dar cand un contract este taraganat cu 1-2-3 ani si apoi lucrarea se face cu costuri mai mari vi se pare normal ca statul (adica noi pana la urma) sa acoperim zeci si sute de milioane de lei de cresteri de preturi pentru ca unii s-au lacomit si au luat enshpe contracte desi nu le pot duce?

Ar mai fi intrebari de pus legate de lucrari fara supervizare, lucrari fara AC, aplicarea cu dublu-standard a legislatiei (din moment ce au semnat atatea contracte inseamna ca au dovedit ca au utilajele si oamenii necesari...unde sunt acum oamenii si utilajele?)...si ar mai fi si altele.

Daca eu ca privat as avea de platit o lucrare si antreprenorul ar veni la un moment dat sa-mi spuna ca s-a scumpit fierul i-as pune in fata contractul si filmarile de genul celei de mai sus cu santierul parasit pe o vreme favorabila lucrarilor si i-as ura drum bun pe mai departe.

Ionut

Păi nu ziceați că și ăsta e gata anul ăsta?

alexandru_m

Sorry, eu de iarna trecuta ziceam ca UMB s-a intins mai mult decat poate. Eram ala care zicea ca isi pregateste pixul si carnetul ca sa ia notite despre cresterea organica si sanatoasa de 300% pe an.

carutasul

acum ne-am uitat la Ozaltin nu la UMB :)