Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

gruia88

Dupa ce am vazut tot filmuletul cu A7 ,la cat de munca e acolo si stadiul actual T4 e clar pentru mine ca totul depinde de prioritati si cum isi distribuie resursele .

Oricum e bine ca avem activitate pe forum , la final de an era cand se termina T3 acum este cand incepe T4  :lol: .

mike_us

^ T4 e la 40% nu începe acuma.

gruia88

^Ma refeream cand incepe activitatea pe santier in 2024 , dat fiind ca pe alte santiere UMB a inceput in forta ( Centura TM , A7 )  aici  asteptam startul .

horatiu.cosma

Își iau avânt puternic până prin martie, ca să poată termina anul ăsta  :lol: . O să îi coste lipsa de pe șantier din săptămânile astea calde și uscate, când ar fi putut să ridice terasamentele bine de tot. Dar până la urmă se adeverește că nu le pot duce pe toate în paralel, așa că prioritizează. Și anul ăsta direcția electorală e clară, toate pânzele sus pe A7.

alin2pas

Nu doar presiune electorală, ci și financiară, A7 fiind finanțată prin PNRR. Spre rușinea mea, nu îmi mai amintesc de unde sunt banii pentru CraPi.

snackhunter

^ Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, astfel: 85% contribuția Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune – 3.537.617.603,27 lei și 15% contribuția Guvernului României – 624.285.459,37 lei.

https://www.gds.ro/Bani-afaceri/2023-10-06/comunicat-drum-expres-craiova-pitesti/

pasadia

Care POIM s-a incheiat, deci vor urma stirile despre fazare si finantare din ... nu mai stiu care e acronimul noului program, POT?

Stefania

A fost updatat progresul pe tronsonul 1 pe harta cestrin:

PROGRES FIZIC LA REZILERE - 57.06%
PROGRES FIZIC PE NOUL CTR - 5.1%
PROGRES FIZIC TOTAL 62.16%

Editat de cestrin cu 2 ore în urmă

Pe tronsonul 4, apare tot astazi editat : Stadiu fizic    42.5%

weaz

^^^

Adorabil, cu asemenea matematica va fi primul tronson de autostrada terminat la 157%.
Si va fi gata si in an electoral, o noua premiera pentru sistem.

danutzu_1069

( @weaz, cand pui "^^^" inseamna ca faci referire la a treia postare de mai sus... Daca vrei da faci referire la postarea precedenta, fie nu pui nimic fie doar un "^" )

In alta ordine de idei, de ce 157% ?
In mod lofic, toate raportarile pe noul contract se fac de la 0, nu de unde s-a ramas....

TibiV

Este mai greu cu incepatorii... Asa am fost si noi, cu vreun deceniu in urma...  :lol:

^^
In mod logic, nu ma intereseaza procentul din partea preluata de noul constructor, ci procentul raportat la lucrarea totala.
Ca altfel noul constructor poate raporta 50% din ce a contractat (rest de lucrari), dar Drumul Expres sa fie deja la 75%. Sau invers.

Asa este la lucrari care contin N-shpe rezilieri si recontractari, si re-rezilieri... Uita-te la A3. Te ia durerea de cap...  >:(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

Un exemplu si mai amuzant este DNCB DN2-A2.... este la a treia relicitare... A mai adaugat si TS ceva la procentul general.

panzer

Nu dezinforma te rog.  :lol:
DN2-A0 procentul scade la fiecare relicitare, pentru ca se adauga scop.

Daca inainte de Tirrena era la 15%, s-a adaugat giratoriul suspendat, acum deja sunt la 10% stadiu fizic.