Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Blef

Observ ca toti critica UMB-ul pentru cum isi prioritizeaza lucrarile, eu vad doar o firma care incearca sa isi termine lucrarile in termen si asta pare ca deranjeaza pe anumiti indivizi! :)

miahi

^
Quote from: horatiu.cosma on November 16, 2023, 04:29:38 PM...

CraPi 2.1: start septembrie 2019 (execuție), termen septembrie 2021, deschidere aprilie 2022 (7 luni întârziere)

CraPi 2.2: start septembrie și noiembrie 2019 (execuție), termen noiembrie 2021, deschidere iulie 2022 (8 luni întârziere)

CraPi 3: start execuție martie 2021, termen martie 2023, deschidere (probabil) decembrie 2023 (9 luni întârziere)

CraPi 4: start execuție august 2022, termen august 2024 (100% nu va fi respectat)

...

ion59

Sa nu uitam sa remarcam, totusi, ca anul asta UMB-ul va deschide vreo 50 km de drum rapid. Mie mi se pare un eveniment singular pentru toti anii astia. Poate gresesc! Stie cineva daca s-a mai intamplat? Multumesc!

horatiu.cosma

Și are 400, cu termene în următorii 3 ani. Legat de autorizație sau ne-autorizație, au lucrat fără autorizație pe n proiecte, nu asta i-a oprit. Chiar și piloții ăia forați de la Jitaru sunt făcuți fără autorizație, cum e și "decoperta" la -25 de metri adâncime prin dealurile dintre Cluj și Zalău în 2021 și multe altele. Deci nu au ei astfel de limitări legale. Chestiunea la Jitaru e că pur și simplu nu au vrut, e atât de simplu.

dr4qul4

UMB stie cum sa unga rotitele. Ceea ce uneori este bine, alteori este rau (ca mai face bum cate o conducta de caz).
Dar stie si cum sa le gripeze atunci cand are nevoie. Studiul ala de evaluare adecvata de la Cernica le-a venit ca o manusa. Aveau nevoie ca de aer de o intarziere. Si parca vad ca si lotul 3 a fost intarziat din aceleasi motive de catre cnair..
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dumbravaandrei

Numa ca intarzierea aia de la Cernica acum e fix ca nuca in moalele capului pentru ei

horatiu.cosma

Da, e foarte bun exemplul cu revizuirea acordului de mediu. Aici e o sursă sigură pentru extinderea termenului contractual atât cât vrea constructorul. Cum funcționează mecanismul? Constructorul, în perioada de proiectare, cere avize pentru autorizația de construire. Primarul de la Jitaru cere un pod în plus. Constructorul merge la CNAIR și zice că trebuie un pod în plus. CNAIR zice că în contract scrie că trebuie revizuit acordul de mediu, iar documentația trebuie făcută de constructor. Și o face constructorul. Peste 6 luni, sau un an, sau doi, când vrea. Spre exemplu aici au așteptat până anul acesta cu modificările de mediu ca să le treacă la pachet lotul 3+lotul 4. Dacă făceau 2 modificări separate ale acordului de mediu, probabil pe lotul 3 se puteau apuca la Jitaru de soluția definitivă din primăvară.

panzer

@Ionut mea culpa. Nu sunt naiv de felul meu. Asa am inteles eu.
Merci @horatiu.cosma pentru explicatii. Acum cred ca a inteles toata lumea.

Din pacate, daca exact asa stau lucrurile la A0N Pizza o sa innebueasca cu cate overpass-uri va cere Buftea dupa patania Otopeni-ului! Iar in Buftea mai este si un secretar cu interese. Dar asta este off topic, si tb sa avem de ce ne plange si in 2024-2025.

john_maddox

Quote from: oneLess on November 23, 2023, 09:46:37 PMCraPi4

Azi s-au făcut fix 2 luni de la ultima filmare!

Am trecut de dimineata si de pe DN se vad grinzile "sus".

Fenrir

O surpriza placuta din partea lui Raducu care ieri ne-a facut o vizita. Multumim Raducu P Drum!
DEx12 Craiova - Pitesti | Tronson 4 | A1-Colonesti | Nod rutier A1/DEx12-DJ659A 24.11.2023

mike_us

Mulțumim de filmare. Ar fi interesant de văzut si de la Colonesti spre lotul 3.

oneLess

Mulțumiri lui Ionut Ivasca și pentru

DEx12/Tronsonul 4/Nod Autostrada A1/24.11.2023

snackhunter

Un update de la DRPD Craiova pe T1

https://www.jurnalulolteniei.ro/2023/11/27/se-lucreaza-la-tronsonul-i-al-drumului-expres-craiova-pitesti/

"Se lucrează la Drumul Expres pe tronsonul I. Reprezentanții DRDP Craiova au anunțat că pe sectorul de drum dintre Craiova și Robănești se lucrează la structuri, terasamente și aprovizionare materiale. La structuri Antreprenorul s-a mobilizat la Km 0, nod cu Centura de Nord a Craiovei, și la încă două structuri de pe traseu. Acesta deschide noi puncte de lucru o dată cu livrarea armăturii necesare."

oneLess

CraPi1

Cu niște poze vine și The Romanian prin

Lucrări executate pe tronsonul 1 al DEx 12, #Craiova-Pitești.

rizelgeorgel

Aveți vreo idee când se va deschide și podul de la Slatina peste DEx plus lotul nou de drum Express?