Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

7 Members and 22 Guests are viewing this topic.

carutasul

din vremea fanarioților n-au mai controlat turcii ieșirile dinspre Craiova :)
Nu am mai fost pe "plaiurile căruțești" de ceva vreme dar văd că pe gmaps tot apar blocaje de trafic pe DN6 deci înțeleg că nu au dispărut încă semafoarele - mă așteptam ca după un număr de luni să rămână doar 2-3, în zonele mai grele cum e pasajul peste CF. Bine că măcar dincoace nu încurcă pe nimeni, poate e mai simplu așa...

oneLess

Pare că au pus mâna colegii care întrețin harta API pe niște documente mai noi pentru că văd niște modificări pe traseul [DEx Târgu Jiu-Filiași] + [A6 Filiași-Craiova], nodul cu [DEx12 T1] este redesenat.

A dispărut de pe hartă drumul de legătură Ford [DN65F al doilea-DEx12 T1], probabil lucrează colegii la asta, posibil să aibă și acolo documente mai noi!

[Craiova - Târgu Jiu] are 9 noduri acum pe hartă, lipsește cel de la Filiași, e logic să-l propună SF-ul în desfășurare [A6 Filiași-Severin].

Sincer mă așteptam să văd și un ciot pe undeva de continuare în viitor spre Alexandria și de ce nu încă unul de pentru drumul de legătură Ford!

gruia88

Salut!
A aparut pe forum pe thread de DX Targu Jiu  ca s-a publicat cred impactul asupra mediului si acolo apare harta aceasta updatata .
Legat de ciot-ul spre A6 a aparut in presa din Craiova decizia legata de drumul de legatura Ford - DX 12 si anume ca o sa largeasca drumul existent pana la Carcea si intersectia cu Centura de Sud - o sa urmeze centura de sud si de la intersectia cu DN65 probabil o sa fie drum spre nod-ul acela de l-ai vazut nou cel cu Autostrada catre Filiasi . Deci probabil ca A6 de la Alexandria o sa se intepe undeva in centura de Sud si de acolo o sa urce spre Nod-ul existent cu DX12 .

Sper ca au fost utile cele zise de mine :) .

raulbogdan23

^^

Puteau face o trefla ca sa asigure si continuare spre bucata existenta din centura, asa probabil undeva va aparea un alt nod sau il vor complica si mai mult pe acesta  :(

oneLess

Pe aici totul este posibil. Cum ai 2 bucăți ale aceluiași drum DN65F care se leagă între ele prin 3 Km din DN65, nu văd de ce nu ai lega 2 bucăți de A6 printr-o centură cu profil DN 1+1 acum sau 2+2 poate în viitor cu giratorii! Eu nu am găsit în GdS nimic despre chestiunea modificării identificate menționată mai sus. Dacă și lor GdS și mie ne-a scăpat... ar fi util un link ceva ...

mariusbalasa

Cum spune un coleg ... ,,de domeniul fantasticului''  O:-)
Privind proiectul ,,arhitectilor lui peste'' nu pot sa nu ma intreb daca se proiecteza prin incompetenta, ori nu au capacitatile necesare ,ori in bataie de joc... dar ceva tot este pe dos.
Nodul de legatura cu DN66C la Nord de Simnicul de jos este de domeniul: ,, asa in bataie de joc''.
In loc sa a-i un nod decent si functional de intrarea si iesire spre Craiova ( linga Statia de emisie Radio-TV) ...

mariusbalasa

S-au il deplasezi putin mai la est si cobori cu un drum de legatura poate de 2 km pe actualul DC165 care i-ti permite sa te intepi direct in centura de Nord s-au sa treci peste si sa-l termini in DN65C Strada Bariera Valcii cu un rond point la nivelul Hunday Craiova.
Poate cea mai buna solutie pentru toata lumea dpmdv.

oneLess

Nodul e cu DN65C. Mie mi se pare OK și identic cu nodul de la Negreni, e bine că e un singur giratoriu nu două. Poate prea mare. De ce să punem DC-urile la socoteală?!

amedeog1

@oneLess
Uite aici ceva de largirea drumului de la Ford pana la giratoriul cu centura de sud-Dex12:
https://www.jurnalulolteniei.ro/2023/10/24/aviz-final-pentru-largirea-dn-6-si-conectarea-la-drumul-expres-craiova-pitesti/

oneLess

^ Mda, deci nu se mai face niciun pasaj, de la Cârcea se trece puțin, lărgit unde se poate, spre DEx12 T1 prin giratoriul din DN65, o cotesc repede la dreapta ca să lase loc de prelungire pistă aeroport și ajungem la DEx12 pe drum nou de 3Km. Ce treabă are asta cu A6? Tot traficul greu printr-un giratoriu în DN65 că și așa respira ușor! Asta e. Ni-i merităm!

john_maddox

se evita giratoriul din DN65.

sursa : https://financialintelligence.ro/drula-a-fost-lansata-licitatia-pentru-drumul-ce-face-legatura-intre-uzina-ford-si-dx12-craiova-pitesti/

Ford-1024x724" border="0

oneLess

^ Asta a fost în 2021 când este scris și acel articol. De atunci s-au ținut 4 licitații, primele 3 anulate. Câștigătorul celei de a patra licitații a plecat de la atribuire cu poza aia în mână, probabil i-a scăpat pe jos într-o baltă și s-a întinat scrisul. La reconstituire a ieșit tichia de mărgăritar a acelui giratoriu din DN65, adică girația cu o bandă pe sens și un singur nivel a fost premiată cu traficul dinspre și spre Calafat, bonus cel de pe DEx12, Târgu Jiul încape și el! Venim și cu Alexandria poate tot acolo, de ce nu și cu virtualul DEx Craiova-Calafat.

LE: La ieșire din Craiova spre zona aia, până în acel giratoriu se vor construi pe DN65 un pasaj denivelat cu primul DN65F (Centura de nord) și 3 pasaje pietonale subterane până în aeroport. În Olt pe DN6 se lucrează cu spor de către Ozaltin, deci semafoare până la Pielești, DEx12 T1 i se cântă prohodul de toată lumea pe aici... Circulăm Măria Ta!

mariusbalasa

@oneLess
Pardon, oui este DN65C.
... nodul de la Negreni nu ma intereseza pentru ca nu voi pune niciodata piciorul pe acolo. ;)

Nodul de la Simnicul de Jos,...DA
... si toti cei din Craiova care sint interesati...si care nu se vor duce la dracul in praznic traversind tot Simnicul de Jos pentru a intra si iesi de pe acest nod.
Parca sintem ori bolnavi ori ne place sa complicam tot ce este simplu.

Ca este prea mare, aussi... dar la noi se proiecteaza cu piciorele dupa standarde aiurea.

Cit despre: ,,De ce să punem DC-urile la socoteală?! '' ... prima reactie ar fi ca sa nu murim prosti, dar na nu prea da bine la subiect, deci...

Pentru Nodul asta solutia ideala ramane un mic drum de legatura de nici 2 km pe acelasi aliniament a acestui DC.
Nu DC conteaza ,ci aliniamentul pentru o intrare si iesire din nod ideale pentru toti cei cel vor folosi.
Dar poate nu am inteles eu bine, ... probabil ca nodul asta este construit in bataie de joc...
De ce sa construiesti un nod ideal si sa fii mandru de un lucru bine facut cind poti sa accepti orice. ;)

oneLess

Nu știu, la sud sunt proprietăți, iar la nord e plin de stâlpi!
Par să fie vreo 6..700 de metri între DEx12 și probabil giratoriul de acolo. După mine bine că fac nod și acolo ca să mai degreveze Centura de Nord!