Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

cristi 74

Quote from: Ionut on October 13, 2023, 03:09:39 PMLa ce oră?
O fi tot cu borduri?
nu stim! stie Olguta cu dragnea cand au pus prima bordura. sigur stiu si cand e ultima pusa:)

alexV

Quote from: Sagitarius on October 14, 2023, 11:54:41 AMNu au nicio treaba fisurile cu 2 finisoare in paralel

Am intrebat si eu ingineri de drumuri: Exista mai multe feluri de imbinari la asternerea straturilor de asfalt.
In mare, daca mergi cu doua finisoare in paralel si apropiate, imbinarea e la cald, temperatura asfaltului fiind inca foarte mare (150 grade poate), si nu va exista practic linia aia.

Daca peticesti asfaltul, sau chiar daca asterni in paralel insa la un timp suficient de mare incat prima fasie sa se raceasca sub 70 grade (daca retin bine),  acolo se va forma un rost de imbinare, care evolueaza in timp cu inghet si dezghet.

AdrianRO

Daca vede sau aude cineva ceva despre ce se intampla azi pe lotul 1 sa fie dragut si sa ne spuna si noua :)

Ionut

Aoleu uitasem, azi încep lucrările. :lol:

carutasul

e mai bine pe ploaie, semn de rod bogat :)

snackhunter

Din fericire, azi este soare si frumos la Craiova. 18 grade anuntate fara urme de ploaie. Aseara a ploat usor 10 minute si cam atat.

Ionut

jalemare

Am vazut vreo doua basculante de la Ozaltin, pe langa DN6, probabil erau intr-o pauza, in drum spre Craiova  :lol:  :lol:  :lol:

tasu

Irinel Ionel Scriosteanu pe FB:

"𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁 𝘀𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲𝗿
Pe șantierul 𝗧𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝟭 al 𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮 - 𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶, au reînceput de astăzi lucrările pentru finalizarea construcției acestui ultim sector de drum pe care nu se lucra, la 10 luni după rezilierea contractului cu antreprenorul inițial.
Nu sunt adeptul rezilierilor decât atunci când este foarte clar că este vina antreprenorului, reziliere care să ducă la scoaterea definitivă a acestuia de pe piața românească, astfel încât să nu mai obțină alte contracte și să nu mai blocheze alte șantiere.
Au fost executate toate garanțiile aflate la dispoziția CNAIR, iar prejudiciul, penalitățile și dobânzile calculate se ridică la 752 milioane lei, aplicate societății cu care am reziliat contractul, iar faptul că am reușit în 10 luni să reluăm lucrările, este un 𝗮𝘃𝗲𝗿𝘁𝗶𝘀𝗺𝗲𝗻𝘁 pentru alți antreprenori care încă au metehne să tragă de timp și să întârzie.
Astfel, constructorul actual a reluat activitatea în șantier de la stadiul de 57%, mobilizând încă de astăzi peste 100 utilaje și peste 200 oameni. Trebuie să finalizeze 17,7 km și 15 poduri și pasaje în termenul contractual este de 18 luni, dar noi vom sprijini constructorul în așa fel încât să își respecte angajamentul de a finaliza lucrările până la sfârșitul anului viitor.
Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.
📍 Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.
ℹ️ Conform angajamentelor celuilalt antreprenor care lucrează pe acest drum expres, lucrările pe 𝗧𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻𝘂𝗹 𝟯 vor fi finalizate la sfârșitul acestui an, iar pe 𝗧𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻𝘂𝗹 𝟰 în cursul anului viitor. 𝗧𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻𝘂𝗹 𝟮 a fost deschis integral circulației în 2022."

Este si un live pe FB la el cu masini de la Mineralport.

oneLess

Contractul cu t1rema a fost semnat pentru
cost: 358.179.480,69 lei fara TVA !

naivu

Quote... mobilizând încă de astăzi peste 100 utilaje și peste 200 oameni
I-a văzut și altcineva în afară de Scriosteanu?

raia_nicu

Da.
Aseara treceam catre Bals pe la ora 18:15 si am vazut de la distanta, este adevarat, camioanele culoarea maro, aliniate pe tronsonul 1.

mariusbalasa

Una calda rau....de la The Romanian despre Tronsonul 1 ...

ATENTIE ... precizez ca nu fac publicitate la nimeni!!! OK.
Dar sint bucuros ca santierul reinvie...

A𝐮 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐓𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟏 𝐝𝐢𝐧 𝐃𝐄𝐱 𝟏𝟐, 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐚 - 𝐏𝐢𝐭𝐞𝐬̦𝐭𝐢.
Au fost mobilizate primele utilaje și au fost demarate lucrările în teren pe Tronsonul 1 al Drumului Expres 12, Craiova-Pitești.

În perioada următoare mobilizarea urmează să crească pentru ca lucrările să fie finalizate înainte de termen, așa cum a promis antreprenorul.
"Am fost prezent astăzi alături de Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, pe șantierul Tronsonului 1 al DEx 12, Craiova - Pitești. Am discutat cu reprezentanții asocierii care execută lucrările pe acest tronson, i-am asigurat de sprijinul nostru și de faptul că vom fi un partener onest.
Antreprenorul a promis mobilizare exemplară pentru a putea finaliza lucrările înainte de termenul contractual, acesta dorind deschiderea circulației în același timp cu Tronsonul 4", a transmis Calin Cosmin, Directorul Regional al DRDP Craiova.

reed

Mi se pare cusuta cu ata rosie,din tot tronsonul ala,nu cred ca arde chiar decopertarea ,dar in fine,da bine pe video