Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 7 Guests are viewing this topic.

TibiV

Din momentul in care beneficiarul va recunoaste "Uuuups... Ne-a scapat! Va dam solutia!" pentru UMB nu va dura mai mult de 2-3 luni sa aiba si asfalt peste...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

oneLess

alexandru_m

Felicitari cui a decis sa serpuiasca putin rigola aceea pentru a salva copacul.

mike_us

Interesant e cit asfalt au turnat de la ultima filmare si ce rapid au ras dealul de la începutul filmări.

cosss

Sper sa ma înșel, dar nu cred ca T3 va fi gata anul acesta. Logica mea: șantiere multe UMB, iar pasajul lipsa poate fi folosit pentru a primi o extensie de timp. Problema putea fi rezolvata demult, dar na... Ajută-mă sa te-ajut.
Suntem în iunie și abia au început asfaltarea. Și sunt o grămadă de pus la punct. 2024

Drax

Nu, nu o sa il deschida anul asta.
Era clar din iarna din moment ce nu au catadixit sa dea drumul la amaratul de pasaj de la valea mare (care e la 80-90% de 1 an!!!!)

Si probabil T4 va fi mult in 2025. :))

E de inteles logica comerciala.
Din pacate insa si spre dezamagirea noastra, se pare ca UMB imprumuta din tacticile greco-italiene si nu invers cum ar fi normal si decent.

carutasul

păi de ce să primească extensie de timp? Pot să termine totul fără pasaj, conform proiectului. La limită pasajul ar putea fi construit pe alt contract, de altcineva. Nu e treaba lor că rămân locuitorii împărțiți în două, e treaba proiectantului :) Dar eu nu cred că se va întâmpla asta, momentan au disponibilitate la asfaltare așa că vor asfalta tot ce se poate, de la toamnă o să mute toate finisoarele pe A7. Sau cel puțin așa sper :)

hefaistos

Vor deschide anul asta T3 TOCMAI pentru ca au alte lucrări. Se cheamă eliberare de resurse. T4 e alta poveste.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

oneLess

^ Și o să mai aibă parte și de încălecări de resurse. Centura Mare a Galațiului, Podul peste Siret de la Cosmești. Centura Timișoara poate și DEx12 T1 poate, cu termene scurte, 1 an parcă, cu intrare imediată pe teren!

Stefania

Si care este termenul pentru ofertele depuse pentru tronsonul 1?

cristi.dadalau

^ Buna intrebare!M-a facut sa ma duc pe pagina licitatiei si am observat ca astazi s-a incheiat prima etapa "EVALUARE CALIFICARE SI TEHNICA". Cea financiara are data limita 31.07, daca ar fi sa ne luam dupa aceasta data, sper sa nu zic prostii, probabil undeva la jumatatea lui august am sti castigatorul.
http://www.e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100224525/

KnX

Așa precum putem vedea pe Harta Proiectelor de Infrastructură, localitatea Jitaru se află la aproximativ jumătatea Tronsonului 3 al DEx12.

Tronsonul 3 DEx12 Valea Mare - Colonești

Iar după cum putem vedea în videoclipurile și imaginile postate de colegul nostru @p_mrs (Marius Pătrulescu), putem vedea că stadiul de execuție este destul de avansat și după cum spunea/scria și colegul @hefaistos, și eu cred că UMB-ul va aduce în acest an spre finalizare lucrările pe acest troson pentru a putea reloca liniștiți resursele materiale și umane.
Se poate vedea că utilajele sunt pe traseu și așteaptă vremea bună.

Parcarea de scurtă durată de lângă Jitaru - Tr. 3

Desigur, rămâne problema rezolvării supratraversării drumului local din Jitaru.
Încă nu știu ce anume a făcut ca lucrările în acea zonă să bată pasul pe loc, dar după ceea ce putem vedea pe întreg tronsonul, cred că ,,vina" este din nou, la Beneficiar, adică la CNAIR.

Supratraversare drum local în Jitaru de către DEx12

Oricum, ceea ce este destul de sigur, chiar dacă UMB-ul va finaliza lucrările pe acest tronson până la finele acestui an, fără acest ,,ciot" nu prea văd cum acest tronson ar putea fi inaugurat și dat în trafic.

oneLess

^ Nu e aia încercută cu roșu. Aia e oricum greșit pusă pe hartă sau modificată ulterior în proiectul final pentru că există supratraversarea, e suprabetonată, dar este DEx cel care supratraversează, e invers la 90 de grade.
Problema apare în poză în stânga jos, pe strada Electricienilor. În harta noastră nu apare pasaj nicidecum, deși e ciudat în proiectul final ar trebui să apară ceva pentru că există acolo niște predale depozitate jos și nu cred că le fabrica și depozita UMB acolo așa chiar superpreventiv! Sunt puține predale, eu cred că este ceva prevăzăzut cu o singură deschidere, doar pentru drum și vor localii o măcar a doua deschidere pentru săteni, biciclete, view ...

Ionut

Nu prea înțeleg ce vedeți (unii dintre voi) pe T3 ca blocaj pentru 2023. Mă refer la Valea Mare-Negreni. :o

Planul era să deschidă în 2023 T3 încă de la finalul lui 2022. Ca să mute pe T4 mare parte din forțe.

miahi

^Pasajul lipsa de la Jitaru despre care ne-a zis @horatiu.cosma ca nu are nimic aprobat si tot asteptam ceva vesti si miscare in teren in zona...

Quote from: horatiu.cosma on May 07, 2023, 02:09:25 PMPasajul respectiv e prins în revizuirea acordului de mediu la pachet cu T4, care se naște greu de câteva luni...