Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

4 Members and 3 Guests are viewing this topic.

NGC

"Prestari serv. de proiectare constand in elaborare Studiu de Fezabilitate, Pth de executie inclusiv PAC, Detalii de executie, asigurarea Asistentei Tehnice pe parcursul exe. de lucrari si in perioada de garantie a lucrarilor executate pentru obiectivul de investitie DRUM DE LEGATURA PENTRU SPORIREA CAPACITATII DE TRAFIC INTRE DN6 (ZONA UZINEI FORD) SI DRUMUL EXPRES CRAIOVA PITESTI (TRONSONUL 1)"

Quote from: NGC on May 03, 2022, 10:34:53 AMAvem 2 ofertanti.

1. Asocierea ELVETIC SRL + GED PROJECT
2. Asocierea OLD TRAFFORD ENGINEERING + STUDIO CORONA S.R.L. CIVIL ENGINEERING

Este vorba despre relicitare.

Noua licitatie a fost si ea anulata acum vreo 2 saptamani, dar am uitat sa scriu aici. :p

Tony7Y

Stim si motivul?

Eu nu ii inteleg deloc pe oamenii astia.

adyneamtu

Față de pozele lui Sealand de săptămâna trecută n-am observat diferențe mari.
Nu lucrează deloc la armare, nici la pile nici la zidurile de sprijin, azi erau la fel ca-n pozele lui Sealand
Azi am pozat ce mi s-a părut nou.
Dinspre Ghercești, DJ643F este blocat cu blocuri de beton din dreptul relocării drumului local peste DEx12 pentru casele acelea din câmp.
În jur de ora 16:30, în deal un excavator încărca în camioane pământ pe care-l transportau la rampa dinspre vest a drumului local.
După ora 17:00, la întoarcere, toate utilajele erau parcate.

DJ643F a fost excavat cam 1 metru pentru a-l lega la bretelele din nod.

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

Cât de curând(sper) excavează și zona asta.
În dreapta am mers pe drumul agricol amenajat deasupra debleului.
(GPS)

Zona din care excavau pentru rampa drumului local. Am crezut că prind utilajele la pozat la întoarcere, dar la ora 17 erau parcate langa centura.
(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

Powered by API/PUM imgur uploader

adyneamtu

(GPS)

(GPS)

(GPS)

Au decopertat mult lângă pădure (GPS)

(GPS)

Ultimul gard a dispărut și au amenajat un drum de acces pentru imobilele de lângă pădure. (GPS)

(GPS)

(GPS)

Și aici au blocat drumul, semn că încep serios excavațiile. (GPS)

Ciudată exproprierea aici. (GPS)

S-au pregătit pentru așezarea grinzilor, dar stadiul e același ca-n poza lui Sealand. (GPS)

Zidurile de sprijin sunt în stadiul ăsta de cel puțin o lună (GPS)

Bonus: Primăria Craiova a excavat toată strada Teiului între Strada Carpenului și Strada Toamnei.
Rostul nu-l înțeleg. Strada era bună înainte.  (GPS)

Powered by API/PUM imgur uploader

daniel321

Drumul Expres Craiova Pitesti DEx12 Tronson3 UMB Nod Rutier Dn65 Valea Mare 29052022

EugenRo

^ 1 decizie + 1 minune = love: Tronsonul 1 sa fie reziliat de urgenta si UMB sa il castige la relicitare, iar la final de 2023 vom circula pe T1+T2+T3.  O:-)
(Inteleg ca ei prefera sa construiasca de la zero, de aceea ar fi o minune)

hefaistos

Hai sa punem picioarele pe pamant. Daca se reziliaza acum (si legal nu prea sunt intrunite conditiile: avertizari scrise, sanctionari de intarziere, apoi rezilierea), cel mai probabil se va atribui din nou pe la jumatatea anului 2023. Cu 20 luni termen de executie ajungem in 2025. Sclavii Tirenieni stiu foarte bine cum sta treaba, de-aia isi si permit jocul asta.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

Ionut

Nu e doar asta. Ia gândiți-vă când a primit TS ultima AC pentru aproximativ 8 km din lot (centrul lotului). Vă spun eu: 22 februarie 2021. Cu ordin de începere pe acel sector 1 martie 2021. Vor primi pentru asta o extensie generoasă de timp, având în vedere că 8 km = aprox. 45% din lot.

Deci? Vedeți voi vreo reziliere pe undeva?

Ionut

^ 12 luni proiectare și 24 execuție.
Dacă ai 24 luni execuție pentru 100% din lot, câte luni ai execuție pentru 45% din lot?

Așa, grosier, iese un an doar execuția. Deci reziliere? Încă nu. Nu s-au reziliat altele evidente, ce să reziliezi aici?

razvan96

^ Mai este o ultimă autorizație, pentru lucrări de aproximativ 32 de milioane (~10%), emisă in 9 iunie 2021. Într-adevăr cea din februarie e mai relevantă din perspectiva valorii lucrărilor autorizate, dar va conta si asta in extensia de timp acordată.

Fenrir

Daca legal dureaza atat de mult formalitatile si apoi relicitarea respectiv executia, vad ca solutie viabila subcontractarea lucrarii la propunerea TS sau UMB.

In urma intelegerii dintre cele doua firme, TS si-ar lua tigaile/utilajele de pe santier, ar prelua UMB si lucrarea ar fi finalizata in termen.

adiarc

tot constructorul e buba principala si aici.

a trecut peste un an de la acel 01.03.21...se putea finaliza fara heirupuri...doar cu un ritm constant,ca doar erau deja mobilizati in zona..

asa ca nu au nici o scuza si nu ar trebuii sa o aiba nici legal,mai ales ca restul arata cum arata.....

pacat ca si Tirrena a ajuns la categoria junk ..
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

carutasul

De asta ziceam că ar trebui și CNAIR să se intereseze dacă TS sunt complet în găleată (caz în care chiar nu are rost să așteptăm) sau e doar o situație proastă dar rezolvabilă, caz în care s-ar mai putea face ceva...

adiarc

Nu ma astept la mare lucru de la cnair,in afara de comunicate cu asocierea romano-italiana (  :lol: ),dar in mod evident nu e o coincidenta ca Tirrena se taraie,ca nu putem spune ca munceste,pe toate santierele,adica acesta ,Dncb sau centura Tm...se vede de pe Marte
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

daniel321

Drumul Expres Craiova Pitesti DEx12 Tronson1 Tirrena Craiova Robanesti DN65 Campeni 31052022