Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 9 Guests are viewing this topic.

Ionut

API pe Facebook

#DEx12 Balș-Slatina se deschide joi. Conform informațiilor noastre de ultimă oră, constructorul UMB a reușit să avanseze cu marcajele și restul finisajelor, în ciuda vremii proaste, cei 16 kilometri și ceva dintre nodurile Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra Olt/Găneasa) urmând să fie inaugurați pe 21 aprilie.

Filmare de la bord: ... Hartă interactivă: https://bit.ly/3EsrPtG. Urmăriți forumul PeUndeMerg.ro pentru cele mai noi vești de pe șantier.

Atenție! Deși Parlamentul a adoptat legea prin care se modifică viteza pe drumurile expres la 120 km/h, mai durează până când ea va fi promulgată de președintele Iohannis. Așa că într-o primă fază șoferii vor merge cu 100 km/h.

Când circulăm pe restul de 24 de kilometri ai tronsonului 2? Perfect fezabil în aproximativ o lună de zile, în condițiile în care al doilea pod feroviar peste DEx12 din zona Găneasa va fi executat sub trafic și în nodul Valea Mare (Slatina Est) vor fi construite rapid girațiile și două bretele de intrare/ieșire.

Solicităm antreprenorului general și oficialilor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile tehnice și birocratice pentru a da drumul traficului pe segmentul Piatra Olt-Valea Mare, cel târziu la final de mai, început de iunie, astfel încât șoferii să scape definitiv de coșmarul traversării orașelor Slatina și Balș, iar localnicii să respire aer (mai) curat!

stangabriel

Ieri am avut drum pana la Craiova, se lucra pe majoritatea traseului Pitesti Craiova, inclusiv lot 4, unde am observat cateva foreze din Dn. De asemenea, am traversat Bals in 25 minute iar Slatina e santier continuu.

Am observat la Slatina-Est stalpisori colorati unde ar trebui sa fie giratoriile pe DN.
Felicitati constructorului si asteptam deschiderea.

RobertH

Banuiesc ca parcarile raman inchise, parea ca mai au de lucru acolo.

horatiu.cosma

Ar putea teoretic rămâne închise și dacă sunt finalizate, vezi ST1 unde stau închise că a uitat CNAIR să facă licitația pentru pază, întreținere etc.

pierreprowo

Quote from: Ionut on April 19, 2022, 12:12:29 PM@oneLess
{...} trebuia A pe segmentul ăsta, clar. Dar na, istorie.

Da, e istorie, dar nimeni nu a făcut nimic când ministrul Cuc a anulat în mai 2017 licitația începută în decembrie 2016 pentru studiul de fezabilitate pentru autostradă. Nu a existat niciun protest public, nicio petiție, nicio luare de poziție în presă. Prin urmare drumul expres actual construit în locul autostrăzii este și rezultatul indiferenței opiniei publice.
Sub pretextul că "se accelerează" construcția unui drum de mare viteză s-a ajuns la drum expres. Avantajele durabile pe termen lung au fost înlocuite cu avantajele temporare pe termen scurt.

daniel321

Drumul Expres Craiova Pitesti DEx12 Tronson2 Lot1 UMB Pod Oltet Bals 18042022

daniel321

Drumul Expres Craiova Pitesti DEx12 Tronson2 Lot2 UMB Sub Traversare Dn64 Ganeasa 19042022

daniel321

Drumul Expres Craiova Pitesti DEx12 Tronson2 Lot1 UMB DN65 Nod Rutier DC154A Bals Voineasa 19042022

Ionut

Toată presa vuie cu DEx12. Am dat deja sincron pentru Pro TV (cred că mă bagă iar la Esca) și mâine la 13:00 sunt la DigiFM în direct din studio. Vorbim de DEx12 dar și de ce mai inaugurăm anul ăsta. Probabil evenimentul va fi amplu dat pe TV/radio/online.

Cele mai noi vești: pe la prânz masa și dansul cu comisia de recepție și pamblica seara. Deci nu rupeți F5-ul prea tare.

danpandrea

Să ne așteptăm la un live de la volan mâine seară?

Ionut

Daniel? Oficial noi (API) nu vom fi la inaugurare dar sigur se găsește cineva din comunitate să dea o tură.

dargauda

Deci maine vine Grindeanu lá taiat pamblica cu O gura pana lá ureche  :lol:  :lol:

Ionut

Umblă vorba prin târg că NU ar ajunge grindeanu mâine la inaugurare. Posibil să i se fi luat după ce a fost huiduit la Mogoșoaia și pe A10 anul trecut. Dar e doar o vorbă în târg, el știe dacă va veni. Sau nici el.

Andrei I

Acest drum este o prostie. Cuvantul e dur, dar exact. Ar trebui opriti de la a mai face asa ceva in viitor, desi avem in lucru  Galati Braila. Acolo sa zicem ca ar mai merge, fiind o distanta foarte mica. Nu banii, economiile i-au determinat sa faca asa ceva. Dar sa ne bucuram, se va circula incomparabil mai bine decat pana acum. Daca voiau economii, desi la cati bani sunt nu e nevoie de nicio economie, puteau face centurile Bals si Slatina DX si restul autostrada.

pest1969

Ca sa fi fost facuta autostrada ar fi trebuit facut un alt SF.
Acel nou SF ar fi implicat alte licitatii, contestatii etc. S-ar fi intarziat cu cel putin 2-3 ani.
Un stat se conduce dupa legi. Iar cand un astfel de drum se face si din fonduri europene e cu atat mai important ca aceste legi sa fie respectate. Nu poate decide un functionar din pix ce sa se faca. Se decide pe baza unui studiu facut de profesionisti.
DX-uri sunt si prin alte parti. Situatia va fi mult imbunatatita. Sunt tari cu normative de autostrazi avand banda de 3,50 m.
E un pas mare inainte pentru traficul din zona. Cand se va termina complet va fi o schimbare enorma.
Si schimbarea majora va fi pentru locuitorii localitatilor traversate de catre DN. Oamenii aia respirau un aer poluat, erau afectati de poluarea sonica, erau si sunt victimele accidentelor etc.

Nu are absolut niciun sens sa ne tot lamentam si sa privim doar partile mai putin pozitive. Nimic nu e perfect pe lumea asta.