Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

2 Members and 12 Guests are viewing this topic.

daniel321

Drumul Expres Craiova Pitesti DEx12 Tronson1 Tirrena Craiova Robanesti DN65 11042022

jalemare

^ Mult praf si foarte multa pulbere  :lol:

oneLess

Ar fi interesantă ca informație, dacă a fost obosită cu succes deja noua cale de rulare CFR peste DEx12?  :|

danutzu_1069

@archaeus, cui foloseste un link chior, fara pic de text??
Cine n-are FB, se uita la.... ? ? ?

Irinel Ionel Scriosteanu pe FB:
"Drum Expres Craiova - Pitești
𝐏𝐫𝐢𝐦𝐢𝐢 𝐤𝐦 𝐝𝐞 𝐃𝐫𝐮𝐦 𝐄𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬, 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐭𝐢 𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐝𝐚𝐭𝐢 𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜 𝐣𝐨𝐢
Am făcut astăzi ultima vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, înainte de recepția și darea în folosință a Lotului 1 al Tronsonului 2, care va asigura preluarea traficului în zona orașului #Balș.
Este vorba despre primii 18,5 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, respectiv Lot 1 km 17+700 - km 36+200 din Tronsonul 2.
După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:
➡️ pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș
➡️ pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt
În scurt timp vom da în trafic și Lotul 2 al Tronsonului 2.
📌 Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.
📌 Drumul Expres Craiova - Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje."

O fi greu?

Ionut

Să vedem ce aflăm în curând despre lotul 2. Ar trebui să fie gata în mai, o să punem și noi presiune. Din nou, în continuare...

dr4qul4

@danutzu... Sunt de acord ca trebuie pus si putin text si indicata sursa (linkurile de pe fb dispar), dar cine nu are fb da click dreapta - open in incognito mode si vede articolul/videoclipul.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

jonny

Zeci de oameni, izolaţi de drumul expres Craiova-Piteşti. Primăria recunoaşte că nu sunt soluţii şi dă vina tot pe localnici

Craiova, limita cu comuna Gherceşti. Pe aici trece drumul expres Craiova - Piteşti, cea mai aşteptată investiţie de toţi oltenii care şi-au blestemat soarta în trafic, pe actualul drum către Capitală. Bucuroşi că se construieşte au fost şi cei care locuiesc într-un cartier din apropiere, mai ales că ar fi avut ieşire la drumul mare. Dar pe măsură ce lucrările au înaintat, oamenii s-au trezit că au fost uitaţi de autorităţi. Drumul pe care ies acum din cartier va dispărea, iar alternative nu sunt.

Rela Filip, viceprimar Craiova: Au fost extravilane. Nu exista nimeni care să meargă acolo şi nu s-a prevăzut un drum care să devieze din actualul drum expres şi să meargă la acele locaţii. Nu s-a luat în calcul niciodată acest drum deoarece nu era prevăzut.

Cornel Păpăroiu, Primar Gherceşti: Eu va trebui să fac lucrările, dar voi face lucrările pentru cetăţenii municipiului Craiova. Şi va trebui să găsim o soluţie, să vedem ce sursă de finanţare voi şi găsi.

https://observatornews.ro/social/zeci-de-oameni-izolati-de-drumul-expres-craiovapitesti-primaria-recunoaste-ca-nu-sunt-solutii-si-da-vina-tot-pe-localnici-467086.html

dumbravaandrei

așa îți trebuie când construiești la speculă, fără acte... cum au făcut ăia cartier de locuințe în extravilan, e o adevărată enigmă pentru DNA.

danutzu_1069

Care-i cartierul ala pe harta? Ca nu-mi dau seama...

LE: am gasit... A mai fost discutia aici pe forum.

Tony7Y

Cartier...sunt cateva case.
Pentru mine raman cateva case construite aiurea in camp.

Ei pretind ca au scos terenurile din registrul agricol. Nu am cunostiinte daca asta e deajuns incat sa construiesti case de locuit acolo.

Stau pe o tarla care are 2 iesiri: spre drumul ce o sa fie inlocuit de DX si spre fabrica ETI. Ei si-au facut insa drumul practicabil doar spre drumul ce o sa fie inlocuit. Solutii sunt sigur ca o sa de gaseasca, dar tare as vrea sa fie verificati la sange si sa aflam cat de legal au fost construite casele alea.

hefaistos

Eu cred ca mai rau ii va deranja ca trece drumul la doar 50 de m de casele lor.
Situatie identica cu A10, la pasajul de la Sancrai, unde proprietarul ultimei case spre autostrada s-a zbatut sa impiedice lucrarea pana in ultima clipa, dar n-a izbutit nimic. 
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

archaeus

De la @daniel321 de pe canalul de youtube

Pare ca e cam gata, mai au de dat cu matura, vorba aia ....ce ma intriga sunt gardurile fff aproape de calea de rulare?!?

Skynick

Ma bucur ca s-au schimbat standardele de intrare si iesire de pe drum, fie ca sunt parcari, fie noduri. Mult mai largi si normale acum.

daniel321

Drumul Expres Craiova Pitesti DEx12 Tronson2 Lot2 UMB Piatra Olt Valea Mare 17042022