Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

jonny

Panourile montate pe noul pod peste Olt, de pe drumul expres Piteşti-Craiova, stârnesc controverse. Ce spun autorităţile

QuoteNemulţumirea majoră este că cei care vor traversa râul Olt pe acest pod nu vor vedea nimic din râu şi balta Milcov, panourile având o înălţime de 2,5 metri.
Acestea creează un ,,tunel" menit să preia zgomotul care altfel ar putea tulbura liniştea păsărilor din zona.
Râul Olt, de la Vâlcea şi până la văsarea în Dunăre, este arie naturală protejată ,,Sit Natura 2000 Valea Oltului Inferior", acesta fiind motivul care a impus o astfel de soluţie tehnică.
,,Se montează la această dată aceste panouri antifonice pentru a proteja eventualele păsări, animale, care sunt în această arie protejată.
Este o măsură impusă de către Mediu, prin acordul de mediu. Panourile au 2,5 metri, sunt panouri uşoare care se montează pe structuri, respectiv poduri-pasaje, iar pentru celelalte zone sunt panouri din beton", a declarat directorul Secţiei Drumuri Naţionale Olt, Adrian Motorga.

https://adevarul.ro/locale/slatina/panourile-montate-noul-pod-olt-soseaua-pitesti-craiova-starnesc-controverse-spun-autoritatile-1_620f5e735163ec427121800c/index.html

liviubalan31

Sincer este o non știre. Sunt niște comentarii de pe youtube, nimic mai mult.

adiarc

totusi...am vazut in multe tari si chiar si in Sibiu,viaducte cu panouri transparente.....de ce sa nu le amplasam ,mai ales unde avem peisaje care merita?
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Europiu

Pentru că sunt periculoase tocmai pentru păsări?
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

Fred

Pentru ca panourile transparente trebuie spalate si inlocuite din cand in cand ca sa ramana transparente, altfel vor fi semi-transparente si periculoase pentru condus pentru ca necesita un efort de a vedea ceva prin ele murdare si matuite. Pana si stalpii care le sustin sunt deranjanti daca vrei sa admiri peisajul la 100 km/h, creaza un efect stroboscopic daca panourile sunt transparente.

adiarc

e plin prin Slovenia.....de ex....e adevarat erau curate si frumos întreținute
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

alexandru_m

Prin panourile transparente trece inclusiv lumina de la faruri, iar daca aria este protejata probabil este mai bine pentru vietuitoare sa nu fie deranjate.

oneLess

Mulțumim mult!

Demențială imaginea la 360 grade!

osandu

Ieri sambata 19.02.2022 la ora 14:00 se lucra in diverse puncte de pe Tr3 ( din ce am reusit sa vad de pe DN65). Fara poze, din pacate.

snackhunter

De dimineata, pe la 7, foarte multe camioane UMB cu bena mergeau spre Tg Jiu. Eu le-am intalnit undeva in zona Brosteni.  Oare merg la vreo balastiera pe acolo? 

zil

Duminica la ora 15 la captul lotului 3 spre Pitesti erau zeci daca nu sute de camioane parcate si veneau altele dinspre Pitesti.
Isi muta utilajele pe lotul 3 sau chiar 4 din alta zona.
Au adus si excavatoare.

pest1969

Termene contractuale Tr2 Lot1: 1 mai 2022 si Lot 2: 1 Iulie 2022

oneLess

^ din pix de jurnalist, la sfârșitul reportajului , ni s-a făcut un upgrade la 120 Km/h pe Dex12  :lol:

TibiV

Mie imi place elicopterul din primul cadru.
Al cui o fi?.... O:-)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)