Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

3 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Fenrir

@zuma80, posibil sa ai dreptate, politicienii bata-i vina. De aia zic, daca deschideau ceva pana in toamna ziceam bogdaproste si aia era, ne resemnam si mergeam sa dam la peste de pe podul neterminat  :lol:

tom_sawyer

Ar fi trebuit să facă un efort (și statul) să dea în circulatie de anul acesta. Dacă rușii invadează Ucraina, s-ar putea să fie nevoie de creșterea cheltuielilor militare și nu știu cât va mai rămâne pentru infrastructură.
Plus obiectivul strategic de a muta rapid trupe (brigada de la Craiova).

Poate pe considerentul ăsta se poate accelera ceva...
hotnews.ro

oneLess

Nasol o ne fie când o să-i rechiziționeze lui @daniel drona
și celelalte echipamente în interesul apărării naționale.  O:-)

alecu26

Se pare ca sunt dator la bugetul API.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

hefaistos

Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

DanielG

Pregatiti baieti. Pregatiti banii. Eu i-am dat din septembrie. Nu am mai tinut cont,... se deschide,... nu se deschide,....
:lol:

gabim

@fenrir: Daca nu ma inseala memoria, a scris Horatiu candva in toamna un mesaj in care scria ca o gramada de lucruri au sosit cu intarziere in santier, de la tablier cale ferata (si pod Oltet?) pana la geogrila, si asta le-a cam dat programul peste cap programul celor de la UMB. Cu alte cuvinte nu cauta intentii sinistre din partea UMB: ei au vrut si au si putut, dar altii de care au depins nu au livrat lucruri la timp. Nu stiu nici daca planul lor originial prevedea ca fabrica de grinzi sa fie inca pe DX12 - parca ar fi trebuit sa fie deja pe A3 dar nu bag mana in foc.

In alta ordine de idei, pregatesc si eu o donatie in contul API.
Pariu A7: se va circula pe toate loturile UMB pana la Pascani inainte de a se circula pe lotul Pizzaroti - in caz contrar, 100 Euro in contul API.

dr4qul4

cum sa fie vina UMB cand ei vor termina inainte de termenul contractual?

Stiu ca vreti rezultate rapide (asa eram si eu acum multi ani cand m-am alaturat forumului) insa realitatea este ca nu avem resursele necesare pentru 100 km de drum rapid/ an.
Si cand spun resurse ma refer mai putin la bani si mai mult la:
- oameni (UMB are multi, dar nu acopera toate calificarile- de ex la sudori..)
- utilaje (in special macarale mari si foreze)
- materii prime si materiale (pana si la balast avem probleme, de piatra sparta si confectii metalice ce sa mai vorbim)
- prefabricate
- capacitate administrativa: atat constructorii au mari probleme in a intocmi devizele, cat si statul are probleme in a le verifica (si a verifica ofertele si lucrarile in general)
- infrastructura de transport  (este un chin sa transporti prefabricate agabaritice, astfel ca multi prefera sa le faca in santier. Si este un chin scump)

Si cei 100 km/an sunt din aia de campie si dealuri usoare. Cand vom incepe sa sapam muntii, sa vedeti atunci cum se acutizeaza problemele.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

daniel321

Dn65 Craiova Pitesti Zona DEx12 Tronson3 Valea Mare Colonesti 02122021

rocklee

cum este vremea in oltenia ....au venit baieti din vacanta ... :)

paulmare

^Rocklee si eu speram sa fi filmat Daniel la Oltet, si sa vedem ca au pus predalele si e ultimul segment din placa de suprabetonare turnat :) poate avem noroc sa mai faca Daniel sau Adisan un survol

Sealand01

Vremea e perfecta pt a NU lucra, a plouat extrem de mult, ieri si azi sunt zile mai linistite dar a fost frig tare azi-noapte -3 grade, urmeaza iar cateva zile de ploi/ninsori, iar dupa tot frig, maxime de 3 4 grade.
E iarna

paulmare

asta e atunci, sper sa ii fi lasat atunci la casele lor sa isi rezolve problemele de sezon cu porcul si trasul vinului - pacat sa ii aduca daca nu se poate lucra in conditii decente

oneLess

Pe harta CESTRIN editată ieri 08.12.2021 la 10:40
apare la Stadiu fizic

DEx12  T1 - 42%
DEx12  T2 L1 - 89,57%
DEx12  T2 L2 - 90,68%
DEx12  T3 - 13%
DEx12  T4 - 0%

cmonea69

Am fost astazi(09.12.2021) intr-o "vizita de lucru" pe santier, in zona podul Olt si lucrau baietii ! Sub podul Olt, lucrau cu 5 excavatoare sa scoata pamantul din albia raului ! Ma uitam si nu-mi venea sa cred ! Altii nu au 5 excavatoare pe tot trosonul ! Impresionant ! Bravo UMB !
     Oricum, e o vreme caineasca ! Bate un vant rece, de te taie ! Saracii muncitori, care trebuie sa lucreze in asa conditii vitrege ! Mie mi-au inghetat mainile cat am facut un filmulet de 3 min. cu telefonul ! Fimuletul i l-am trimis lui Gica, de la Sibiu, pe WhatsApp ! Daca el vrea sa-l posteze, poate sa o faca ! Eu nu ma pricep si nici nu-mi bat capul !
     Prognoza meteo e naspa rau ! De maine pana luni ploua si e foarte frig ! Asa ca pana pe 18.12.2021 le-ar mai ramane vreo 5 zile de lucru(in care nu ploua) !
Nu cred ca mai pot face prea multe !
     Dar, pe de alta parte, nu trebuie sa fim deloc dezamagiti ! Daca ne uitam la filmarile alea paralele(2020/2021), ne dam seama ca ceea ce au facut baietii astia de la UMB, pe acest tronson 2, intr-un an de zile e IMPRESIONANT !!! Jos palaria !!!
     Sa auzim de bine !