Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 6 Guests are viewing this topic.

Duta C

Multumim pt foto! Tare frumos mai arata lucrarea. Foarte curat lucreaza Moldovenii nostri! Bravo lor!!
Eu zic ca nu este nici o problema daca dau in circulatie in apr-mai 2022! N-am murit atitia ani fara autostrada!
:) :) :)

cmonea69

Quote from: paullie on November 18, 2021, 02:34:45 PM
De, n-ar fi rau nici pe 17 Aprilie (5 luni cred ca e mai mult decât suficient) cu conditia sa faca descarcare pe DN65 la nodul Valea Mare.

Paullie,
   Eu, totusi, sunt de parere ca termenul aprilie-mai, este cam indepartat ! Cred ca deschiderea se va petrece mai devreme ! Nu stiu ce sa zic, poate oamenii nu vor sa se mai hazardeze in declaratii, dupa ce au luat-o in bot de la subcontractori(subtraversarea DN si CFR de la Ganeasa si podul de peste Oltet) ! Dar, poate e mai bine asa, sa nu ne mai facem sperante si ei sa termine mai devreme, adica februarie-martie !
   Sa auzim de bine !

cmonea69

Quote from: rocklee on November 18, 2021, 03:07:38 PM
Adevarat mai este mult de lucru...dar din ce imi aduc aminte Umbrarescu tot deauna cand a promis ceva sa tinut de cuvânt...si daca nu termina cap coada tot da drumul la ceva partial... :D
Rocklee,
   Umbrarescu a promis, ca va fi decembrie, si sincer cred ca putea sa dea in trafic(in decembrie) portiunea  care ocoleste Balsul, dar nu a avut de unde sa stie ca-l incurca subcontratorii(firma care sudeaza grinzile metalice la podul peste Oltet). Ceea ce speri tu, nu se va petrece, adica nu are ce portiune din T2 sa dea in trafic, deoarece:
     - la Slatina ii incurca fabrica de grinzi, culeea dinspre Slatina(la podul Olt), plus subtraversarea DN si CF(de la Ganeasa), pentru ca nu mai ai nici-o descarcare dupa Slatina, decat la Piatra-Olt. Daca astea ar fi fost aproape de finish, cred ca, sa faca un sens giratoriu provizoriu intre Valea Mare si Slatina, era "pistol cu apa" pentru UMB, adica intr-o saptamana nu aveau ce face !
      Ca sa dea in trafic portiuni de cativa km, dar care nu rezolva nici-o problema de trafic rutier, cred ca nu are rost !
      Crede-ma, nici eu nu mai am rabdare, si eu as fi vrut o deschidere inainte de Craciun ! Dar, daca nu s-a putut asta e !
      La o constructie de asa anvergura, cred ca e imposibil sa nu se iveasca situatii neprevazute !

cmonea69

Quote from: Fenrir on November 18, 2021, 04:55:40 PM
Eu inca mai sper ca vor deschide macar segmentul nod Pirelli - DN65 prin conectarea la un sens giratoriu provizoriu. Din filmarile postate de Daniel par sa mai fie cateva sute de metri neasfaltati pana la DN65.
Fenrir,
      Ce rost are sa deschida provizoriu o anumita portiune din acest DEx12, daca nu rezolva nici-o problema de trafic ! Nu stiu de unde esti tu, eu sunt din Slatina si iti vorbesc in cunostinta de cauza. Cunosc aceast traseu foarte bine, am urmarit lucrarea de la inceput, pentru ca ma intereseaza acest proiect care scoate traficul greu in afara orasului !
      Multi s-au intrebat si se intreaba, de ce UMB-ul nu face odata acel sens giratoriu dintre Valea Mare si Slatina ?!!
      Raspunsul e simplu: pentru ca nu are rost deocamdata ! Pentru ce sa faca acum acel sens giratoriu, care nu rezolva nimic ?!!
      Simulare: vii dinspre Pitesti, intre Valea Mare si Slatina, te urci pe DEx12 si te dai jos la nodul de la Pirelli( nici nu stiu cati km sunt - 5-6) ! Mama, ce smecherie, am mers pe DEx12 o portiune de 5 km ! Deschiderea acelei portiuni(Valea Mare-Pirelli), ar fi fost necesara doar pentru tirurile care au treaba pe platforma de S-E a Slatinei(Pirelli, TMK, Prysmian, etc...), dar nu si pentru traficul de tranzit !
      Mai este o portiune, care chiar ar putea fi data in trafic la ora actuala, dar care, nici aia nu ar rezolva nimic ! Este vorba de portiunea:  nod Piatra-Olt - nod Bals Est(intrarea in Bals dinspre Slatina, unde s-a facut acum acel giratoriu) ! Dupa aceea, te dai jos frumos de pe DEx12 si poftiti in Bals(40-50 sau 60 de minute) !
Crezi ca ti se pare viata mai roz, daca tot 1 ora faci pana treci Balsul ?!!
      Da fratioare, da' m-am tras pe DEx, PLM !!!
      Ce rost are, pentru ca oricum si pe DN65, intre intersectia spre Piatra-Olt si intrarea in Bals, tot cu 100-120 km/h mergi(exceptand padurea Saru, unde sunt curbe), pentru ca nu ai nici-o localitate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Sper sa nu te superi pe mine, dar crede-ma, nu vorbesc prostii !

Fenrir

@cmonea69, si eu sunt din Slatina. Locuiesc pe Artileriei adica intr-una din zonele critice dpdv al traficului greu spre si dinspre zona industriala. In opinia mea, decongestionarea acestei artere este la fel de importanta ca a Oituzului si Balsului.

rocklee

Cmonea69...argumentele tale sunt ok ...dar doresc sa te uiti mai bine la filmarea de la ganeasa...si din ce am inteles mai au de lucru o luna 18 decembrie se spunea  ca e ultima zi de lucru la ei....eu am '' lucrat ''...cu ei stiu ce le poate mainile si capul...eu nu cunosc santierul in de aproape doar diin filmarile lui Daniel123...sper la sfarsitu luni sa fac o vizita pe acolo ...daca e vreme bun si Dumnezeu  ajuta....sa iau pulsul șantierului...si sa ma informez ...
O zi placuta.

alin2pas

În concluzie, orice deschidere parțială ar ajuta puțin, dar nu va rezolva principalele probleme și ar fi necesare lucrări suplimentare, care chiar dacă nu sunt mari, implică niște costuri și ocupare a forței de muncă. Lotul oricum va fi finalizat și dat în trafic mai repede decât prevede contractul, așa că nu ar trebui să fim nemulțumiți. UMB este un constructor serios, dar nu este societate de binefacere și acum are alte locuri unde necesită bani și forță de muncă pentru a putea duce contractele la bun sfârșit, un exemplu fiind zona alunecărilor de teren de pe A3.

paullie

@Fenrir, sincer, iti plâng de mila. De, eu am locuit vreo 8 ani pe Cornisei.  :)

Acuma pe cinstite cum ai rabdat 15-20 de ani mai sunt 3-4 luni. Vorbim totusi de UMB aici, vorba lui @rocklee

paulmare

^ Podul CF de la Ganeasa daca au avut toate piesele (chiar cu intarziere), la cum arata acum o saptamana, acum cred ca deja e sus, era acolo o macara cu sigla UMB, Liebherr HS pe senile care putea ridica singura partea de jos care e cea mai grea (cea cu grinzile gemene), a trecut o saptamana de la filmarea lui daniel, cred ca iar o sa fie festival de film in weekend
La oltet in ultima filmare aveu palei sub ultimele doua deschideri si lipseau contravantuiri, cred ca intr-o saptamana inca nu au terminat de sudat sa poata veni cu predalele si sa atace restul de lucrari la pod care tin de UMB

Fenrir

@Paullie, sunt putin mai norocos decat altii pentru ca locuiesc intr-un bloc cu vedere la strada Artileriei dar putin mai in spate cu 15-20m. Zgomotul este infernal si probabil mult peste orice limita a suportabilitatii pentru cei din fata mea.
Cunosc familii care au locuit in blocurile dinspre Kaufland si s-au mutat din cauza prafului si capacelor de canal dislocate asa ca majoritatea slatinenilor din alte zone ale orasului nu stiu cum este sa induri aproape 24/24 efectele unui volum de trafic similar cu cel din Mumbai  :(.

"Acuma pe cinstite cum ai rabdat 15-20 de ani mai sunt 3-4 luni. Vorbim totusi de UMB aici, vorba lui @rocklee"

Lucrez in IT, calculatoresc aprox 10/24 si ma pasioneaza pescuitul asa ca am toata rabdarea din lume :).

carutasul

chestia e că și dacă ar deschide segmentul probabil n-ar fi folosit din cauza ocolului, deci nu obții ceea ce vrei.

paullie

Nu chiar. 80% din industrie (prelucrare aluminiu, cabluri, tevi si cauciucuri) sunt in Sudul Slatinei. Adica tot traficul de marfa aferent trece pe la Fenrir, un traseu de 9Km de la nodul DX12 cu DN65 de la Valea Mare. Pe DX12 ar fi 8km prin nodul cu DJ546 si nu mai treci prin jumate de oras.

Dar revin, mult a fost putin mai este.

p_mrs

oneLess

CraPi 2 - Găneasa

Pozele 2 și 3
În depărtare se zărește venind o macara mai mare.
Speranța moare ultima.  :hm:

TibiV

Cred ca Speranta seamana ca doua picaturi cu Luminita (de la capatul tunelului).

Le intrezarim, dar dureaza mult pana le putem imbratisa.... 
:lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)