Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

SniperGuy

Multumim mult Daniel!
Nu pot totusi sa ma abtin... 100km/h :o  :((
Ma gandeam totusi ca se va schimba legislatia pana la deschiderea DeX-ului. Aceeasi limita de viteza din 2003 (cel putin; atunci am luat permisul). Consider ca un drum de acest tip poate avea limita de viteza peste 100kmh.... Nu ca s-ar respecta, dar totusi. 100km/h limita de viteza pe drumuri national europene, 100km/h pe drumuri expres.... mi se pare absurd.... pfffffff

Chiar s-asa.... Sa se deschida cat mai repede.

daniel321

@SniperGuy Hai sa fim putin optimisti sunt 3-4 indicatoare pe care le-am intalit si eu si Horatiu, poate o fi limita de terminare a lotului de si nu e pe fond galben...

paulmare

Daniel mulțumim 😊 Așteptăm și restul filmărilor 😊

punktnet

Pare a fi o restrictie de 100km/h punctuala inainte de pasaj. Grecii si bulgarii au din astea la fiecare 500 metri.
Just kidding.

oneLess

Eu am dat examen la sfârșit de august pentru redobândire permis.
Legislația spune ( încă) că se circulă cu
   90 km/h pe drumurile naționale
   100 km/h pe drumuri internaționale ( așa le zic acum la europene , cele cu E în față ) și drumuri expres
   130 km/h pe autostradă
Nu cred că va simplu să modifice limita asta de 100 pe Dex-uri
Dai un HG sau altceva și gata
Modificarea va avea multe efecte colaterale , modificări de cod rutier, manuale, semne e circulație...
Oricum , viteza de proiectare am înțeles că este de 120 km/h, deci clar nu va deveni 130 km/h
Nu știu cum este în alte state UE , dar dacă e să modifice viteza maximă
nu cred că vor sări de 110
La viitorul DEx Arad-Oradea ziceau ceva de 140 km/h viteză de proiectare

horatiu.cosma

Din iarnă am început discuțiile și adresele spre MAI cu solicitări de a ridica limita la 110-120. După n amânări, ultimul răspuns din vară a fost "noi nu prea ne descurcăm, mai bine încercați să o treceți prin Parlament"... Va fi un recital de dat amenzi, plus că o limitare absurdă în contradicție cu feeling-ul psihologic pe care îl dă drumul șoferilor (practic o autostradă cu 2 benzi pe sens, 1,5 metri "bandă de urgență", separare de sens, noduri denivelate, curbe lejere) o să creeze 2 tipuri de șoferi: cei care respectă limita și cei care vor alege să meargă pe feeling cu 120-130. Și va fi periculos.

voicul

Realitatea e ca la 110 (  :D ) majoritatea masinilor au consum optim.
Problema e ca la 120 masina mea consuma aproape la fel ca la 110.

Faptul ca dupa 5 ani in care se stia ca aici se face un nou tip de sosea, noi tot suntem la:
Poate ne gadim ca urmeaza sa facem ceva in directia optimizarii legislatiei

:puke:

elphax

pe de alta parte vorbim de cateva zeci de km.
parlamentarii nostri sau responsabilii din minister chiar nu se vor deranja sa dea o lege pentru o bucata de drum care e sub 1% din drumurile din tara asta... Daca nu cere ministrul/prim-ministrul sa se faca ceva, nu se va intampla nimic
nu spun ca este ok, ca este normal, doar emit o parere bazata pe 30 de ani de experienta post-comunism

AlexxC

Cine va dori sa respecte legea va circula cu 90kmph in coloana cu traficul greu ,restu pe banda 2 cu peste 120kmph.
Vom fi atat de multi cei care circulam peste viteza legala incat un eventual radar nu va face fata.
Cel mai probabil vor fi sanctionati doar cei care intind prea mult coarda,adica 140+kmph.

Limita de viteza se va modifica,dar trebuie putin tam-tam,putina revolta,consternare din partea mass media.Titluri de genul: "Drum nou la cost de autostrada dar viteza de drum national! "

raulbogdan23

La limitarea de 100 kmp poti merge lejer cu 109 (priviti ca fiind 110 pe panou) kmp fara sa iei amenda

Bachus01

Legal cred ca se poate pune limita de viteza de 120 km/h fara sa avem schimbari in manuale sau codul rutier . Un exemplu am avea cu unele localitati unde avem limite de viteza de 70-80 km.h

paulmare

^ voicul normativul de dx cred ca e cel putin din 2004, au fost ceva revizii mari dar e de multi ani oricum, aveau timp sa se gandeasca la legislatie :)
Oricum e un pic de nevoie de ceva capital de imagine toamna asta, s-ar putea ca daca reusesc sa termine pana de anul nou sa vrea cineva sa taie niste panglici si cu ocazia asta sa treaca si prin HG niste adaugiri de cod rutier pentru dx, e anormal sa fie lege pentru asta

Podul o sa fie cel mai lung pod care nu e dunarean
si restul podurilor mari peste olt, Slatina e din 1891, la Stoenesti langa Caracal pe E70 e din anul 1901, pe DN67B intre judetele Valcea si Olt tot din 1901,

S-ar putea asa en passant sa si rezolve problema cu legislatia prin hotarare de guvern, odata cu panglicile   

horatiu.cosma

Codul rutier e lege și acolo sunt prevăzute limitele de viteză. Nu se poate deroga prin HG.

DarkFranck

Păi atunci sunt 3 soluții pentru modificarea Codului Rutier: proiect de lege înaintat de către guvern (elaborat de către MTI+MAI, așa pare logic), inițiativă parlamentară sau OUG (varianta pică o perioadă dacă moțiunea de cenzură trece). Ulterior elaborată legislație secundară, dacă este cazul (HG, ordine de ministru). Dacă guvernul nu se mișcă, ar trebui introdus un proiect de modificare al Codului Rutier prin inițiativă parlamentară.
Fluctuat Nec Mergitur

p_mrs