Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

ddfab

intreb si eu, pe cei care au vizitat santierul...
la DX, parca era prevazuta banda de urgenta de dimensiuni reduse( cred 1,5 m), care nu are structura identica cu cea a cailor de rulare, in sensul ca are doar un strat de asfalt, mai subtire, asternut peste stratul de baza. din filmari, pare ca straturile de asfalt sunt identice pe toata latimea drumului, ceea ce ar fi un plus... asa este, sau doar am eu impresia?
multumesc.

Păun

ddfab

^ pai tocmai imaginile acelea le stiam si eu, doar ca din filmari, pare ca asfaltul este la fel de gros si pe acea banda de urgenta, de 1,5 m. asta era intrebarea... este subtire, doar un strat sau este la fel cu benzile de rulare? oricum, multumesc ca ai mai pus odata sectiunile, sa ne reimprospatam amintirile...

Tony7Y

Nu cred ca avem inca stratul de uzura pe undeva. Deci banuiesc ca daca o sa fie vreo diferenta, o vedem la final.

paulmare

^ carutasul pai uitati-va aici de exemplu https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=155.msg162066#msg162066 - si-a dat lumea de la inceput seama ca e totul foarte "outdated", inclusiv TS si UMB, asta e motiv foarte bun de claimuri - ca ai hala de cativa ani de zile pe locul unde SF facut pe harta militara din anii 70 prevede bretea de exemplu

TibiV

Quote from: adyneamtu on August 13, 2021, 10:36:26 AM
Nu vor strapunge calea ferata existenta. Acolo se fundeaza direct, monteaza podul metalic si se muta calea ferata pe noul pod.
Se vede pentru cateva secunde, in stanga/dreapta fundatiilor, ca au inceput sa lucreze si la noul terasament al caii ferate.

Oare asistam la prima lucrare de cai ferate a UMB-ului?
Este drept, doar cateva sute de metri, dar pana acum UMB nu cred ca a mai facut lucrari feroviare...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

paulmare

^ trebuie sa aiba agrement de furnizor CF, agrement tehnic de constructor CF, agrement de sudura, trebuie sa aiba la registrul comertului in obiectul de activitate lucrari de constructii CF e o gramada de birocratie de facut ca sa intri in lumea asta - mai degraba cred ca e un subcontractor specializat care a primit lucrarea asta   

danutzu_1069

Si eu zic ca este un subcontractor pe domeniu CF.

carutasul

@paulmare: păi văd și eu că se lucrează pe hărți vechi, dar întrebarea e: de ce? nu s-a mai făcut nici o cartografiere a teritoriului (sau cum se cheamă) de mult, doar comoditate? Că înțeleg că dacă folosești google maps nu e ceva oficial, n-are dosar cu șină, dar cred că poți cumpăra o poză din satelit la o adică sau vorbești cu armata să facă o poză, cât poate să coste comparativ cu o autostradă de sute de milioane de euro :)

paulmare

studiul de fezabilitate pentru Crapi e de prin 2007, google maps din 2007 era extrem de departe de ce e acuma
si ca sa faca planul cu carioca din birou le trebuie curbe de nivel si cote, plus ca le trebuie punctele din reteaua geodetica de stat din zona in care fac studiul ca sa poata face ridicari care erau si alea mari secrete de serviciu inainte etc - astea la vremea de demult erau pe hartile militare - de ce nu le-au updatat pe toate si au ramas cele din 1970 - o fi secretomania romaneasca, penzia speciala la 42 de ani, cine stie
Acuma - este Centrul National de Cartografie care tine de ANCPI care ar trebui sa actualizeze toate astea - daca sunt actualizate sau nu, si de ce nu le actualizeaza o institutie de stat, habar nu am :)

Ideea e - iptana in 2007 toamna a cautat foi de harta cu cote si curbe de nivel pe care sa deseneze cu carioca - si asta a fost cea mai recenta gasita de ei, care e clar dinainte de 1980 de barajul slatina

tom_sawyer

Quote from: dr4qul4 on August 15, 2021, 04:37:04 PM
Eu imi amintesc ca vom avea banda de incadrare 0,5 + 2 benzi de 3,5m + acostament de 2m. Dar din filmare pare ca acostamentul a intrat la apa...

Quote from: EugenRo on August 14, 2021, 11:19:42 PM

Bună observație! Camionul are 2,5 m lățime, nici mie nu mi se pare că ar mai rămâne loc de acostament acolo.

pasadia

Eu zic ca e spatiu, dar in poza e intre cele 2 camioane. Dupa cum vedeti umbra celui din stanga abia ajunge la cel din dreapta ceea ce ma face sa cred ca au lasat intre ei o distanta mai mare decat e uzual in circulatia normala.

TibiV

"Acuma - este Centrul National de Cartografie care tine de ANCPI care ar trebui sa actualizeze toate astea - daca sunt actualizate sau nu, si de ce nu le actualizeaza o institutie de stat, habar nu am..."

In urma cu vreo 10 (zece) ani am fost la ei.
Lucrau din greu la ortofotoplanuri.

Practic, la vremea aia vreo 75% din teritoriul tarii fusese fotografiat din avion, stereoscopic (cu un An-26 al armatei, special echipat pentru recunoastere foto).
Cei care lucrau acolo (in Centru) aveau niste monitoare speciale, si ochelari 3D.
Cand iti puneai ochelarii, te lua ameteala. Aveai senzatia ca "te prabusesti" in teren.
Imi arata o tanti de acolo "uite casa este pe deal la cota X, grajdul este putin in vale, la cota X-3"...

De atunci cred ca au terminat fotografiatul 100%.
Care este regimul juridic al acestor ortofotoplanuri, nu am insa habar....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

jaston

2 camioane sunt un pic inghesuite, sa zicem.
2 masini mici au loc berechet.

adyneamtu

Nici inghesuite nu sunt. Zic că ne înșală perspectiva din aer.