Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

2 Members and 18 Guests are viewing this topic.

Păun

Eu zic sa lasati oamenii sa-si faca treaba, am vorbit cu ingineri care spun ca liantul poti sa-l dai si pe vreme mai grea de atat, de vazut pe drumurile din Rusia, Suedia, Norvegia. Cand lucrurile merg mai neobisnuit de repede imediat trebuie sa fie cineva care sa zica ca e repede si prost, care abia asteapta sa bage bete in roate  :lol: . Masuratorile la straturi se fac continuu atat cand il aseaza cat si dupa, sunt ingineri la fiecare operatie care se realizeaza. Chill guys and peace. UMB stie ce face.

SniperGuy

22.06.2021
Ora estimata: 09:00
Complet: 8-Completul 3 recurs achiziţii publice
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea asupra plângerii la data de 24.06.2021 pentru când pronunţarea se va face prin punerea soluţia la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Pune în vedere autorităţii contractante să depună toate actele depuse în dosarul achiziţiei publice în cadrul reevaluării, inclusiv răspunsurile la clarificări comunicate de China şi SA PE şi documentele ataşate acestora. Pronunţată azi 22.06.2021 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Încheiere - Amânare ulterioară a pronunţării    22.06.2021

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000395712&id_inst=2

Cetatean

^^ Ma faci sa rad grav. Nu baga nimeni bete in roate, sunt niste constatari pe baza unor informatii vizuale. E de apreciat ca lucreaza mult, dar faptul ca au gherlit-o aici, nu ii scuza! Legat de masuratori la straturi, doar primul strat se pune in cota, restul merg pe copiere. Binderul si uzura se verifica cu nivela de catre topograf si cu ruleta, de mesterul de pe finisor. Cred ca asta e si deviza lor, Umb stie ce face, dar asta nu inseamna ca nu gresesc sau fuseresc!

Hercule

Omul zice mai sus ca a vorbit cu niste ingineri, tu faci constatari din informatii vizuale. Pe cine sa credem in ecuatia asta?

In alta ordine de idei, daca te uiti cu atentie la filmare, se vede clar cum stratul de liant (organic, nemiscibil cu apa) se aseaza foarte frumos la locul lui prin presiunea de stropire, apoi apa revine usurel desupra.
Deșteaptă-te române!

dorum

a reinceput UMB sau saptamana asta e libera?

cosss

Din ce am văzut de pe drumul național, se lucrează.

RaduG

FB CNAIR:

QuoteLucrari de așternere #covorasfaltic pe DN 65, între localitățile Slatina și Balș, zona pădurea Saru. Circulația se desfășoară dirijat pe un singur sens de mers, rugăm participanții la trafic să circule prudent în zona lucrărilor.

Video: https://fb.watch/6jTcmGJ2Vo/

Personal note: nu pădurea Saru era prioritarea la reparat, ci centura Slatina, care este tankodrom.

carutasul

Dacă îmi amintesc bine, că n-am mai fost demult, centura Slatina trece prin oraș, poate nu aparține de CNAIR?

AlexxC

Din cate stiu drumurile nationale din interiorul oraselor sunt in curtea autoritatilor locale,in cazul de fata primaria Slatina,ei trebuie injurati.
Chiar si asa, ii inteleg ca nu vor sa investeasca bani in acest drum pana nu dispare traficul greu din oras,altfel ar ingropa din 2 in 2 ani o caruta de bani din bugetul local pentru reparatii din cauza ca CNAIR nu le-a facut o centura decenta.
Nu stiu cat de potrivita este asfaltarea DN65 acum, cu cateva luni inainte de deschiderea tronsonului paralel din DX.
Bine ca i-a dus capul intr-un final sa nu se apuce de reparatia podului peste Olt anul asta ca jale era...am fi facut 3 ore intre Pitesti si Craiova.
Revenind la subiectul drumului expres,se aude prin santier vreun zvon ca s-ar da in trafic vara asta segmentul Valea Mare -Nod Pirelli???

hit_man_dany_el

Eu am mai intrebat dar nu s-a raspuns: in plansele cu sectiunea drumului era specificat ca pe spatiul dintre sensuri vor pune arbusti. Din ce am vazut pe filmari pare ca tot spatiul este cimentat si scurgerea pe mijolc.
Aveti detalii noi, s-a schimbat abordarea?
Trebuia sa fie primul drum de mare viteza cu spatiu verde pe mijloc.

paulmare

^ emulsia de bitum e in apa (cu acid clorhidric tehnic ca de aia ii zice cationica, si amina) 60% particule de bitum foarte fin (microni) preparate in moara coloidala, si 40% apa mediul de dispersie la ebcr60, sau 65% bitum restul faza apoasa la ebcr65
Nu e asa crima sa o dai pe suport ud daca are oricum apa, si apa din emulsie trebuie sa se evapore ca sa se formeze pelicula de bitum care are rol de amorsa
https://dokumen.tips/documents/fisa-tehnica-ebcr-65.html
scrie la pagina 1 ca suportul pe care se aplica poate fi umed

abcxyz

Mai scrie și că "produsul nu se aplică pe timp de ploaie", asta apropo de trecerea cu jetul prin băltoacă (nu mai vorbim de faptul că o parte din cantitate nu ajunge acolo unde îi era destinația, ci plutește prin băltoacă).

RaduG

FB CNAIR

QuoteImagini de astăzi, 24.06.2021, de pe șantierul Tronsonului 1 al Drumului Expres #CraiovaPitești. Între kilometri 10 și 15 terasamentele au fost finalizate, urmând așternerea balastului stabilizat, din cauza umidității ridicate din sol anteprenorul nu poate executa lucrări la terasamente între kilometri 9 și 10. Se lucrează la: ➡️ structuri, ➡️descărcare arheologică, ➡️îmbunătățirea stratului suport, ➡️umpluturi rampe poduri, ➡️execuție rigole betonate și podețe. #cnair #drumexprescraiovapitesti #lucrări #investiții

Video: https://fb.watch/6kxaAm9XLz/

vladioan_bv

s a gasit cine sa le ia apararea celor de la tirrena

mirceaeliade

Am vazut si eu ultimele filmari, si nu vreau sa fiu un Gica-contra, dar cum pot sectoare care au poduri departe de a fi terminate si sectoare intregi fara primul strat de asfalt sa fie la peste 80% constructie?