Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

2 Members and 12 Guests are viewing this topic.

voicul

^Mai adaug si eu un motiv simplu pentru macarau DEME din santier:
E greu ca o singura macara (cea a UMB) sa fie in 20 de locuri in aceasi zi.  :(

Daca ai doar 1 macara (mare) si vrei sa termini inainte de termen mai inchiriezi si din alte parti.
Cu alte cuvinte daca era macarau mare aici, probabil macarau DEME era in alta parte sa ajute la alte ridicari - ca sa nu dureze 1 - 2 ani doar ridicarile de grinzi.

mike_us

Cind are UMB săptămâna libera? E aceiași si pe DX12 si A3? Mulțumesc.

florin74

bogdymol

Foarte buna mobilizarea UMB! Dar asta stiam cu totii deja.

Ce observ e ca poza lui florin de mai sus e fix fundalul de la poza din ultima postare a lui Cătălin pe facebook. Coincidență? :D
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

udar

Am pus si eu o intrebare pe aici dar vad ca sa evaporat...
Ar fi bine sa stiu si eu care a fost problema sa stiu pe viitor daca mai ....!!!

ion59

paulmare

Sus pe deal, unde e foreza acuma, o să fie interesant cum vor monta grinzile, nu e loc de platforma ori una mare la cea mare care e acuma la cf, sau doua pentru cele mai mici umb+deme care ridică în tandem, aia mare ridica 750 de tone dar la 3 metri distanță de centrul ei, sa vedem cum o să organizeze 😊 poate aflați ceva de la vrăbiuțele de la sol - poate au în plan să aducă lansatorul lui pizza pentru ultimele două deschideri și să termine podul in 2027 😊 sau o să facă platforma sus pe deal și o să coboare practic ultimile grinzi, și termina târziu în 2021

dorum

hefaistos

Conceptul de lansator nu e o problema in sine (chiar daca e ceva mai lent decat o macara). Implemetarea de la Pizzaroti a fost dezastroasa.

La podul asta prevad ca si deschiderile de peste Olt vor fi dificil de acoperit al capitolul ridicare grinzi. Acum, ce va hotara UMB... oricine stie ca in inginerie sunt intotdeauna mai multe solutii corecte la o problema. Managementul resurselor va decide. Pe de o parte un lansator costa. Pe de alta UMB va avea probabil de acoperit si portiune de pod peste lacul Cernica (nu stiu ce solutie va fi adoptata acolo) si e posibil sa aiba viaducte inalte pe portiunile deluroase de pe A3.

Sa nu uitam totusi ca lansatorul a fost inventat pentru locuri unde ridicarea grinzilor cu macaraua este imposibila sau extrem de dificila, nu pentru porcaria la care l-a folosit Pizzarotti.   
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

daniel321

Drumul Expres Craiova Pitesti DX12 Tronson2 Lot1 UMB Pod Cale Ferata Pod DC155 Barza 08042021

paulmare

Daniel321, multumim pentru filmare, umb s-a miscat aici si la "fer" cu mult talent - unde au avut acces bun au lucrat cu spor
Acolo la Olt insa desupra apei pot lucra doar o mana de oameni, macara mica si mult montat la inaltime nu la sol din cauza asta, mult mai greu sa o dea repede gata

TibiV

UMB, tata (și mama) lu' ziduri de gabioane...

Întrebare: oare grinzile metalice sunt Corten / Cor-Ten ?...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

voicul

Vad ca UMB pune numai gabioane, dar Strabag pune biscuiti la Mogosoaia.

Care e diferenta intre cele 2 sisteme?
Ma gandesc ca ar merge mai repede cu biscuiti, ca sunt deja rumeniti  8) cand intra in santier.

panzer

UMB a pus biscuiti la Aviatorilor.
Strabag nu avea loc de gabioane la Mogosoia.

Daca vorbesti de timp: cine termina mai intai? Strabag la Mogosoaia, sau UMB pe DX12? Strict la rampele celor 2 poduri ma refer.

TibiV

Întrebare retorică, nu-i așa?...  ;)

Sau vorbești despre DX12 T2, T3 și T4?...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)