Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

9 Members and 30 Guests are viewing this topic.

Tony7Y

Quote from: daniel321 on February 28, 2021, 11:54:54 PM
De la centura pana la primul nod rutier va disparea drumul de Ghercesti, Dx va supratraversa centura se vor face bretele de legarura cu centura...

Thanks.
In cazul asta, presupun ca giratoriul o sa dispara si el.
Cu bretele simple, o sa se poata face doar dreapta de pe DX pe centura, spre Isalnita.
Asta inseamna ca cei care vor merge in directia Ford, o sa trebuiasca sa faca dreapta si sa intoarca la primul giratoriu. Un ocol de 5km.

Pacat ca pana in momentul de fata nu prea vedem miscari pentru drumul de legatura DX - Centura de Sud.

snackhunter

^^ Un pariu mai interesant ar fi daca are sanse T1 să fie finalizat in 2022 😂

alexV

parca pe loturile astea era supra-evaluarea procentelor CNAIR, in trecut, cand au adunat de doua ori.
Sunt picioare de pod unde nici nu e pregatita incinta de lucru. Pana la asfalt, marcaje si parapete e cale lunga. Si eu vreau infrastructura, dar realist vorbind am dubii ca se deschide anul asta.

Nu m-as inghesui sa fiu primul pe lot daca se da in trafic, fara aparate de acoperire ale rosturilor de la poduri, de exemplu :)

KnX

Și eu sunt gata să pariez (văd că miza începe de la 500 Lei) că până la finele anului curent se va finaliza și se va da în trafic, la nivel full profile de DX, tot tronsonul 2 (Loturile 1 și 2) al DX12, cu aceeași sumă, în conturile API, așa cum propunea și hefaistos pe 29.01.2021.
Consider că ceea ce am văzut în filmarea lui Daniel din 15.02.2021 a fost doar o uvertură, iar odată cu venirea primăverii UMB va merge cu motoarele turate.
Și nu doar pe acest tronson...
Am fost sigur că așa va fi și în cazul VO Bacău, parte din A7 şi am scris despre asta şi pe forumul ASCORO, atunci când dl. Umbrărescu anunţa la vizita d-lui Orban pe șantier că se va da drumul la trafic acolo.
Mai cred că pățania cu acoperitoarele rosturilor de dilatare de pe acel pod a fost o lecție pentru ei.
Am văzut că mai sunt unii care critică sau sunt foarte sceptici cu privire la această provocare. Desigur, fiecare este liber să facă așa cum crede de cuviință.
Însă timpul o va arăta!
Să vedem cine mai dorește să ajute și să contribuie la finanțarea API.
Să auzim de bine!

archaeus

^^^

Se va putea coborî in giratoriul de sub pasaj și te întorci unde vrei

Tony7Y

^ Daca asta e varianta, atunci e super buna.
M-am speriat putin vazand foarte multa lume nemultumita de faptul ca o sa fie descarcat traficul in strada Teilor iar din schite nu mi-am dat seama exact care e varianta aleasa.

In cazul de fata, nu cred ca trebuie sa ne facem prea multe griji pentru strada Teilor. Chiar daca o sa vedem pentru centura doar indicatoare cu Timisoara, Caracal etc. iar Craiova in fata, majoritatea craiovenilor o sa foloseasca centura.

cat23

Craiovenii intorc pe linie dubla ca sa nu faca 100 de metri pana la giratoriu, nu cred ca vor ocoli 5 km doar ca sa ajunga in aceeasi aglomeratie de la semafoarele Bariera cu Rocada. O sa fie problema mare cu bagatul traficului in oras, mai ales cu noul spital regional.

rocklee

O intrebare ...intre cele doua giratori nu esre riscul de anbuteaj...
Era bun un pasaj peste giratoriul dinspre intrare spitalului...sau o intersectie in T... 8)

cat23

Traficul de pe secundare, cel putin initial, nu cred sa fie indeajuns de mare incat sa produca ambuteiaje. La giratoriul cu soseaua spre Ghercesti rar ai la coada mai mult de 10 masini pe centura, pe cand la cele cu Simnicurile se intampla frecvent si cu mult mai multe masini. 

ivanpopMM

Pe lotul 4 s-au depus contestații?parca aveau 10 zile la dispoziție.

alexV

^^ Zile lucratoare. 24 Feb ministrul a anuntat castigatorul, ar rezulta 10 Martie ca ultima data posibila, inclusiv, de contestare.
NGC zice ca uneori daca se depune o contestatie s-ar putea sa aflam public abia dupa cateva zile, nu instant.

Revino saptamana viitoare cu aceeasi intrebare :) Fingers crossed.

razvan96

10 zile, nu zile lucrătoare. Dar daca pica a 10-a zi intr-o zi nelucratoare, atunci ultima zi e urmatoarea zi lucrătoare. Adica luni in cazul nostru.

danielCD

^^^
Art. 181 Noul Cod de Procedură Civilă
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:

2. când termenul se socotește pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește;

(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungește până în prima zi lucrătoare care urmează.

danielCD

^^^
Art. 183
(1) Actul de procedură depus înăuntrul termenului prevăzut de lege prin scrisoare recomandată la oficiul poștal sau depus la un serviciu de curierat rapid ori la un serviciu specializat de comunicare este socotit a fi făcut în termen.

De exemplu, luni depun la poștă contestația, în termen fix în ultima zi, dar ea ajunge la destinatar de-abia peste 3-4 zile.

NGC

In cazul achizitiilor publice, contestatiile se depun conform prevederilor Legii 101 / 2016, care face parte din pachetul de legi pentru achizitii publice.
Este vorba despre 10 zile calendaristice si in cazul in care contestatiile se trimit prin posta, uneori se poate intampla ca postalioanele sa intarzie cateva zile. In alte dati se inregistreaza la CNSC / TB / CAB cu o mica intarziere.
Mai au timp sa depuna / trimita si maine.