News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

hefaistos

Întreb și eu: pana la urma taxarea nu se consuma?
Nu ca asta ar fi soluția corecta, sa lași terasamentul sa"lucreze" 5-10 ani.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

Ionut

Tasarea. :) Funny.
Păi hai să lăsăm încă un an să se consume. :lol:

carutasul

probabil că depinde de cât de mare e tasarea... Vom vedea. Chiar dacă vor să îi favorizeze pe UMB tot ar putea să îi cheme mai peste doi ani când se mai termină din lucrări să rezolve. (Spre rușinea mea n-am ajuns personal pe DEx12, poate după ce termină și actualul segment o să fac o probă)

M_Z

Tasarea terenul natural da, la un moment dat se consuma.
Cu terasamentul e mai complexa situația. Depinde de tipul de pământ din care este realizat și de umiditatea pe care o are.
Am refăcut rampe de argila la care după 6-7 ani miezul umpluturii era ca plastilina. Sunt cazuri de genul unde daca nu dai afara tot, nu se rezolva nimic. De aceea e enervant că multi constructori dau importanță lucrărilor in funcție de cost și cum umpluturile sunt cele mai ieftine...  :((

horatiu.cosma

Noroc că aici sunt 10 ani de garanție. Deși, la ce pile are UMB, meșteresc ceva la denivelări acum, cat mai sunt în zonă cu șantierul pe T4, după care nu ii mai deranjează nimeni de la CNAIR 10 ani, până vine recepția finală.

Xrailer

Dar garantia de cand incepe? De la semnarea contractului sau de la data deschiderii?

horatiu.cosma

Tu de când primești garanție pentru frigider? De când s-a apucat producătorul să îl asambleze în fabrică, sau de când a ajuns acasă la tine și l-ai băgat în priză?

Ionut

Autostrada e băgată oficial în priză în momentul semnării PVRTL, Procesul Verbal de Recepție la Terminarea Lucrărilor. De atunci curge garanția. Dacă se dă drumul la trafic înainte, garanția nu curge, se uzează autostrada fără să curgă garanția.

M_Z

iar lucrarile de pe anexele de la RTL au garantie de la data inchiderii anexei nu de la incheierea PVRTL. in teorie extragarantie pentru spatii de servicii, cic-uri, sferturi de con, santuri si alte acareturi executate dupa RTL etc.

cfdp

Inseamna ca A10 lot2 va fi in garantie "in veci vecilor"

ncb

Drumul Expres DEx 12 Tronson 4 Autostrada A1 Albota. Monitorizare Lucrari Infrastructura
15.03.25

BabaDog

voicul

Frumos, mai ales ca abia astept sa scap de topicurile DX12, DX4 si Aktor (e un topic in sine nu e o autostrada pe care o fak  :lol: )

Fenrir

Multumim pentru video.
Imaginea de la 7:40 cu nodul DEx12-A1 imi aminteste de epopeea Valea Mare. Timp de cativa ani am urmarit zeci de filmari cu primele tronsoane si am asteptat cu sufletul la gura sa se intample ceva in acea zona.

oneLess

Mulțumim Răducu !

DRUM EXPRES Craiova-Pitesti Tronson 4 | DEx12 Stadiu lucrari 19.03.2025

reed

ASA DA! :lolz:
Emulsie direct pe glod, BSC asternut peste urme de noroi...