Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Tony7Y

Inainte de deschidere era vorba ca ar bloca accesul spre giratoriu si ca o sa fie deschisa doar breteaua de virat la dreapta pe centura de nord.

oneLess

Intrarea blocată în giratoriu am prinso eu, pe 28 cred. Dacă nu s-a scris, am crezut că doar ce au deschis și intrarea în giratoriu.

dany

Nu imi dau seama despre ce blocaje vorbiti,nu au fost niciodata de cand s-a deschis si am tot trecut pe acolo. Indiferent ca vii de de Dex si faci stanga ,in fata ,in dreapta sau sa urci iar pe Dex nu au fost restrictii in sensul giratoriu.Marti am facut o tura dus-intors,Craiova-Pitesti, foarte relaxat chiar si cu ceata care a fost. Nici nu iti dai seama cand ajungi.Ciudat ca Maps-ul inca nu este actualizat. Dar e ok pe Waze.

vladg

O problema ciudata cu marcajul rezonator in zona Slatina. In sensul de mers, cel care conteaza pana la urma, e aproape invizibil, in timp ce privit inapoi e perfect.
Vedeti in poza si retrovizoarea. Sunt cativa kilometri in situatia asta.

danutzu_1069

Par ca este dupa cum bate soarele. Daca bate din fata, nu se vede.

vladg

Nu cred sa fie de la soare, era 12:15 PM, deci era sus. M-am uitat cu atentie si marcajul pare innegrit, de parca s-a facut drift pe el. Ar fi interesant cum se vede noaptea, daca e totusi o problema de reflexie a luminii. E deranjant sa mergi fara el, mai ales la depasiri. Eu l-am observat pe sensul Pitesti-Craiova

raulbogdan23

12:15 PM luna Ianuarie nu e la fel ca si 12:15 PM in Iunie cand vine vorba despre locatia soarelui pe cer.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sun_path#/media/File:Solar_altitude.svg

survola

L-or fi trasat în sensul opus.

Hercule

Poate ai parbrizul si/sau oglinda din sticla polarizata.
In anumite unghiuri polarizarea elimina reflexiile (un fotograf poate explica mai bine).
Deșteaptă-te române!

vladg

Eu zic ca nu e de la mine, de la soare sau altceva extern. N-am vazut problema asta decat acolo. Nici macar nu e un lot intreg afectat, sa zici ca au folosit gresit ceva. Dar wtf, de ce e asa?

Ionut

A mai fost discuția asta despre marcaje. Parcă @horatiu.cosma știa ceva. Sau @ciprebbe. Parcă aici pe DX12 a fost discuția.

M_Z

@vladg e o hiba a marcajului structurat tip spotflex.

marcajul spotflex este realizat din niste "bumbi" de 4000 microni inaltime fata de un marcaj plan clasic care este realizat dintr-o pelicula continua cu grosimea de 3000 microni. se obtine astfel o economie de material si vizibilitate mai buna noaptea si pe ploaie. in plus marcajul spotflex are si un mic efect rezonator (acustic mai pregnant, tactil mult mai putin fata de marcajul rezonator).

efectul negativ apare in momentul in care soarele este aliniat cu directia marcajului si in fata soferului. in special iarna efectul e mai pregnant cand unghiul soarelui este mai mic iar acesti "bumbi" nu sunt direct iluminati pe partea dinspre sofer si creeaza si o mica umbra in spatele lor de unde si impresia ca este murdar. in acest caz marcajul apare mai mult ca un negativ, adica asfaltul luceste in soare iar liniile de marcaj apar ca niste zone mate/umbre.

danutzu_1069

Cum spuneam și eu câteva postări mai sus. Dar o opinie de specialitate este totdeauna binevenita.
Elevatia maxima a soarelui vara la solstitiu este undeva la 70grd, pe cand Iarna, tot la solstitiu este de cca 22grd.

(hai sa zicem inaltimea bumbilor in mm, adica 3-5mm.)

vladg

Multumesc pentru lamuriri. Deci problema de reflexie/iluminare naturala. Poate ar trebui aplicat alt tip de marcaj pe acel segment atunci cand va fi refacut.

BigZ

^ pai din ce inteleg eu, pe acel segment ai observat tu ca asa "s-au aliniat astrele", dar fenomenul e peste tot.
Deci depinde in ce moment/din ce pozitie privesti ca sa ai ce ai avut tu.
Poate am inteles eu gresit, dar nu are ce sa se schimbe la marcaje pe sectorul acela.