Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

voicul

CNAIR: S-a deschis circulația pe încă 20 de km între Colonești și Albota. DX12 Craiova-Pitești

Vlad94

Am 10 ani de cand citesc acest forum dupa ce cu un an inainte am devenit sofer. M-am bucurat de fiecare deschidere de autostrada, am urmarit repetat progresele proiectelor și munca minunată a tuturor membrilor.
Am facut si eu cateva poze, am contribuit cum am putut si mi-au placut intotdeuna discutiile ce se delimitau de politic. Comunitatea Peundenerg a format API, cel mai veridica sursa de monitorizare a proiectelor de infrastructura intr-o era a campaniilor de fake news pe baza de partid. Peundemerg a contribuit la o multime de masuri benefice pentru infrastructura: a propus descarcari temporare statului neinteresat de asa ceva si a adus awareness privind loturile muzeu. Sa va mai zic de descarcarea Holdea, propusa pe forum, de cresterea sigurantei prin instituirea de 2+1?
Niciodata nu am auzit de vreo pozitie de fake news sau manipulare aici datorita moderarii lui Ionut.
Ionut, eu unul doresc sa iti multumesc pentru munca depusa! Scuzati off-topicul.

esendy

Eu as propune sa nu poata posta comment un cont deschis mai recent de 1 an; deja atata lume polueaza forumul inutil

GIV

rizelgeorgel

Cu legătura segmentului 4 spre nord, spre Pitești, ce se întâmplă?

danutzu_1069

Cam ce s-ar putea întâmpla?

Il lasă balta?

Sau continua lucrările după cum au disponibilității de resurse?
Se va lucra in ritm mediocru, asta ar fi realitatea. Trece presiunea alegerilor, deci nu mai este interes politic, dar se va lucra.

GIV

mdragos

UMB are tot interesu sa "plece" din zona. Muta oamenii pe santierele de volum fara sa umble jumatate de Romania.
UMB are propia lui presiune interna, terminati cu ideile ca au trecut alegerile si gata. Sa fi mobilizat cu organizare are niste costuri fixe indiferent de nr de oameni. Acuma ca a ramas asa putin, sigur vor sa finalizeze si sa inchida " sandramaua". :D

Archi

@Ionut Offtopic, se poate muta daca e cazul

Mi-am făcut cont aici pe 07 aprilie 2013, atunci aveam 14 ani, acum am 26. Aici pe comunitate nu doar că am crescut informat despre infrastructura cat m-am și format ca și adult, am învățat să argumentez și să identific cat mai corect ce e adevărat dar mai ales unde se ascunde impostura și pericolele internetului.

Îmi amintesc când aveam 15-16 ani și mergeam cu bicicleta sau îl luăm pe tata cu masina sa mergem pe șantierul Tirrena Scavi langa Sanovita.

Scriu asta pentru că știu că adesea oamenii critici sunt mult mai vocali fata de oamenii care apreciază cu adevărat aceasta comunitate. Eu apreciez cu adevărat peundemerg și îmi pare rău că nu o spun mai des.

PUM de-a lungul timpului, chiar daca nu perfect:
- Este în opinia mea cea mai aproape de realitate sursa de informație despre dezvoltarea infrastructurii
- A avut efecte reale, care se vad cu ochiul liber, astăzi intram la Holdea pe A1 datorita existenței acestei comunitati

Desigur, nu e un loc perfect, însă sunt sigur că Ionuț face tot posibilul să aducă informații cât se poate de rapid și de corect, iar în cei 12 ani de când urmăresc a cam avut dreptate.

PUM, cu bune și rele, este o enciclopedie vie a istoriei construcției infrastructurii In Romania. Sper că avem toți responsabilitatea să înțelegem că e o muncă titanica moderarea unei comunități așa de mari.

Doar povestea mea, sper că ajută și că vine la pachet cu un gram de energie și speranta în plus pentru Ionuț și alți voluntari care aduc contribuții și sper să trăim cat mai mult cu access la informație adevărată.

Ionut

Voi explica strigătul de azi. Într-o oră două, să adoarmă copila. Reveniți la DX12, ne mutăm cu discuția în parcare. Răbdare puțină.

TibiV

Quote from: cosmin137 on November 28, 2024, 07:03:33 PMBravo
Ar trebui sa te comporți ca un lider,mâine poimâine vine Cătălin la minister și poate prinzi și tu un post de secretar

Eu ti-as da ban imediat.

Iar eu sunt unul care in ultimii 10 ani a petrecut sute de ore pe santiere si a postat mii de poze pe forum.

Tu cu ce ai contribuit in afara de intrebari?!...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

timisoreanul

Eu v-as propune sa va calmati. Numai de certuri si conflicte pe aici nu mai avem nevoie. Orice zi in care se inaugureaza vreun km de autostrada si drum expres este una de sarbatoare si sa ii lasam sa se bucure mai ales pe cei din zona care vor folosi acest drum in conditii de siguranta si castig de timp. In rest, eu v-am mai zis, toti trebuie sa isi faca treaba, guvernele sa finanteze, consturctorii sa construiasca, in timp ce rolul API este sa monitorizeze si cred ca o face foarte bine. Nu va mai inflamati pentrru orice comentariu ratacit. Mereu e loc de mai bine, dar sa ne gandim si pe unde eram in acest domeniu acum 10 sau 20 de ani.

oldtimercraiova

La mine la inceput era doar o curiozitate sa vad evolutia DEx-ului si A-urilor, am inceput sa devin pasionat de infrastructura si pe viitor vreau sa iau drona.
Acum e un fel de "respiro" sa vad fiecare evolutie, si ce se discuta aici.

Eu fiind pasionat auto, in special de masini clasice, participand si la raliuri de regularitate, etc.

dr4qul4

Sunt unii dintre cei care nu credeau ca UMB va deschide pana la Albota (varianta lunga).
Se pare ca m-am inselat. Banuiesc ca au tras zi si noapte in ultimele 2 luni.
Felicitari, si sa speram ca si calitatea este ceva mai buna.

Stie cineva daca au reasfaltat trambulinele de pe T3 cat a fost inchis (intre Negreni si Colonesti)?
Felicitari si lui Ozaltin/Mineralport. Incredibil cum s-au miscat. Vad ca Waze deja ruteaza (spre TgJiu) pe Craiova. SUnt 57km in plus, dar acum dureaza si pe aici tot in jur de 3h40 (de la intrarea pe A1). Pe RmValcea nu prea poti scoate atat (decat noaptea)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

mihait

Salutare tuturor.

Sunt rare locurile care pot sa atraga un numar asa de mare de oameni pasionati si atat de bine informatii, in experienta mea. Cel mai recent exemplu fiind faptul ca Marius a facut filmari cu ambele tronsoane chiar in ajunul deschiderii lor. Imi imaginez ca doar creearea uneia dintre postarile de ieri, cu extragerea imaginilor celor mai relevante, puse in ordine, impreuna cu locatia unde au fost facute si cu un film incarcat pe youtube la final, a durat macar cateva ore. Ore petrecute de cineva, cel putin pentru mine in mod gratuit, pentru cateva minute de delectare. Sa nu mai mentionam resursele utilizate anterior cu creearea celor doua filme. Sunt sigur ca este unul din multele exemple de implicare, aproape invizibila, care ne aduc impreuna aici.

Imi place pe drum. Imi place sa vad ce fonturi are scrisul pe panourile autostrazilor si de acolo sa incerc sa-mi dau seama daca sunt elemente particulare unei anumite tari. La fel cu zona mediana dintre caile de rulare. Sau modul cum sunt anuntate iesirile din autostrada. Sau cu cat de disciplinati sunt soferii in a elibera banda mai rapida dupa depasire. Etc... Credeam ca interesul in asemenea detalii e o "ciudatenie" a mea.

Dar aici, de ani buni de zile, am gasit multi altii pentru care astfel de detalii sunt doar primul capitol din lungul film sau lunga carte "Pe drum". Oameni care pot sa vada, cu precizie, mult mai multe detalii si care sunt dispusi sa le impartaseasca, in mod gratuit. Totul parca orientat catre a ne bucura impreuna de drumuri bune.

Sa aveti success si satisfactie in continuare in a ne informa si inspira.