Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

6 Members and 12 Guests are viewing this topic.

dr4qul4

Pe la inceputul verii, un coleg zicea ca a auzit el la stiri ca se va merge pe autostrada/dx de la Craiova pana la Constanta.
Cand i-am zis ca ca nu are nici o sansa, a zis ca nu stiu eu ce vorbesc. I-am aratat filmarea cu Aktor si a zis "dar merg pana la Craiova" ca "a vazut el ca se asfalteaza deja".
Prin urmare...am facut pariu pe o lada cu bere. Acum 2 saptamani ma intreaba..."ai pregatit lada" ? I-am zis ca el e cel care trebuie sa o dea, ii arat ca ca lipseste nodul cu A1 si se bosumfla.

Dupa 2 zile, cauta el ceva pe net si zice: vezi ca dau drumul pana la Craiova? La care eu ii zic, dau drumul, pana la Craiova, dar nu de la Pitesti. La care el...pai ce mai conteaza acum 10 km.... Tot incerca sa scape, dar i-am reamintit ca pariul a stipulat sa nu treaca pe la giratoriul de la Vama de la Pitesti.
Unii oameni mai putin informati, aleg sa creada orice minciuna. Iar daca nu se adevereste...oricum nu e prima data.

Asadar..ma fac de o lada de bere...Dar si prin a traversa Pitestiul. Poate pentru unii 10 km nu sunt multi, dar pentru mine inseamna 1 semafor si 3 (sau 4) giratorii aglomerate. In loc de 5 minute, voi face intre 15 si 25.

In loc de ban permanent, poate nu ar strica niste banuri temporare (care de fapt sunt doar "mute"). Mie mi-au prins bine acum 10 ani cand eram mai usor de entuziasmat. In loc sa scriu far asa gandesc, am avut timp sa citesc (vreo 3 saptamani intr-o vreme in care erau maxim 30 de posturi pe zi)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Ozaltin e 100% deschis anul ăsta. Fără filmare. Dar e clar. Fe-li-ci-tări! Ozaltin, Strade și Mineralport. Bravo!

Albota-A1 nu mai e promisă nici de politicieni. Iar Aktor... v-am zis ce era deja clar.

Deci gaura Craiova-Constanța este de 13+18=31 kilometri, nu de 10 km.

TibiV

Da, cand se vorbeste de "Craiova-Constanta pe autostrada" se uita mereu "gaurica" de pe A0....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

hefaistos

Sunt doua "gaurici".
Se simțea de asta vara ca vor fi doua.
Si se simte acum ca se vor rezolva în 6-8 luni de acum incolo.
Hai sa nu mai insistam.
Când deschid pe T1?
Reușește și UMB sa-si deschidă jumătatea?
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

Ionut

T1 se dorește în 27 noiembrie. Se dorește. Eu nu cred că vor reuși, cred că îi prinde decembrie. Dar va fi 2024, 100%.

UMB nu știu situația la zi. Nu avem filmare și nici informații nu îndrăznesc să întreb și nici nu aș avea încredere în ce mi se spune. Deci nu știu la zi.

Dar știu că nu va fi săptămâna viitoare. Posibil să deschidă fără drumul de la Albota... nu știu, chiar nu știu progresul la zi. Poate filmează cineva, eu/API nu ajungem.

misiekwas

^Ah, țin minte voci de pe forum care cereau rezilierea cu Ozaltin înainte sa se apuce de lucrări. :)

oneLess

^ Nici acum nu este târziu !  :)

Au cinci supratraversări. Două, la nod și pasajul de lângă, nu contează. Celelalte trei, 2 DJ-uri și un DC, au circulație pe lângă ele peste corpul drumului.
Nu pot da drumul până nu suie traficul peste DEx.

La T4 nu au problema asta, au doar subtraversare la DJ679 pe care au deschis-o, au refăcut și asfaltat terasamentul acolo deja.
Spre A1 au ceva supratraversări, vreo cinci, dar acolo este timp ...  :((

ioans

După cele spuse de DRP Craiova se pare ca totuși și Lotul 4 Colonesti - Albota ar putea fi dat in circulație pana in alegeri

https://www.digi24.ro/stiri/tronsonul-patru-din-drumul-expres-craiova-pitesti-este-aproape-gata-cand-se-va-putea-circula-pe-aceasta-bucata-3004141