News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Sanatatea in Romania

Started by Ionut, November 30, 2018, 08:30:21 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry


rota

Primarul General, Gabriela Firea, a anunțat astăzi finalizarea Studiului de Fezabilitate pentru construirea în București a viitorului Spital Metropolitan și a prezentat principalele componente ale proiectului. Următorul pas este ca indicatorii tehnico-economici să fie supuși aprobării CGMB, pentru ca Primăria Capitalei să poată organiza, ulterior, procedura de contractare a serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție.





Sursa
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

alecu26

vom mai avea stiri din astea ca doar suntem in campanie. E bine ca totusi e o machete la scara. Ceausescu nu intelegea conceptul de machete la scara si avea machete 1:1 cand venea in vizita la santiere.
Drumurile noastre POATE;

razvan96

#33
Nu va fi nicio licitatie, cu siguranta.TCMB a organizat cateva consultari de piata pentru pretul echipamentelor medicale, deci ei se vor ocupa de constructie.

Harry

Ieri echipajul elicopterului EC-135 nr. 349, compus din locotenent-comandor Jitariu Radu, comandor Măndița Ovidiu, medic Mihai Vlad și asistent medical Perju Florentina, a fost solicitat să intervină pentru transportarea pe cale aeriană a unei paciente cu anevrism cerebral, de la Constanța la Spitalul Universitar de Urgență București.



După aterizarea elicopterului pe heliport, pacienta a fost preluată de personalul Unității de Primiri Urgențe a spitalului, iar apoi a fost internată pe secția de neurochirurgie. În aceste momente, pacienta se află în stare stabilă, urmând să fie reevaluată clinic și imagistic pentru a se stabili nevoia și soluția terapeutică optimă.



Astfel, a fost efectuată prima misiune aeromedicală pe heliportul Spitalului Universitar de Urgență București, devenit funcțional la începutul lunii decembrie.



Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

Manodragon

Un proiect care mi-a atras atenția:
Spitalul de copii monobloc din Cluj-Napoca rămâne în aer.

Asta după ani în care proiectul s-a tot tărăgănat. Am găsit știri despre el de prin 2014 și 2015 de pe vremea precedentului consiliu județean care a început proiectul. Consiliul județean de acum se chinuie și el din 2016 de când a venit să îl facă: 2016, aprilie 2018, octombrie 2018, decembrie 2018, februarie 2019, aprilie 2019

De ce avem oare ,,noroc" cu așa oameni competenți, capabili și responsabili?  :rant:

Bogdan_Cluj

Unde sunt, cate sunt si in subordinea cui sunt spitalele din judetul Cluj? Am incercat sa raspund in sinteza de mai jos:

--- Ministerul Sanatatii (6), Consiliul Judetean (5), Consiliile Locale (6 - fiecare cate unul), Ministerul Transporturilor (1), Ministerul Apararii Nationale (1)

https://clujeuropean.com/2019/12/24/harta-unitati-publice-de-sanatate-in-judetul-cluj/






rota

România va avea 14 elicoptere de salvare aeriană, în 2020 

Flota de elicoptere utilizate în cazul unor acțiuni de salvare care necesită sprijin aerian va ajunge anul viitor la 14 aparate. Se știe că în cazul unor accidente petrecute în zone cu acces dificil, timpul este factorul care poate decide soarta victimei. România deține în prezent 10 elicoptere SMURD care pot interveni rapid în caz de urgențe majore, în zone izolate sau greu accesibile. Dan Izvoreanu a aflat mai multe de la Adrian David, coordonatorul Comisiei de Salvare Aeriană din cadrul Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România:
sursa
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

Manodragon

Alte promisiuni pentru spitalul de copii monobloc care se tot pregateste pentru a se planui pentru a se proiecta pentru a se construi de catre Consiliul Judetean Cluj.  :shootme:

rota

Comisia Europeană a aprobat proiectul pentru Spitalul Regional de la Iaşi

"MLPDA, prin POR 2014 – 2020, sprijină sistemul medical românesc. În acest context, precizăm că proiectul major pentru Spitalul Regional de la Iaşi a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 17 martie 2020. Celelalte două proiecte (pentru spitalele regionale din Cluj şi Craiova) vor fi transmise spre aprobare Comisiei Europene în cursul lunilor martie - aprilie 2020", a anunţat, miercuri seară, Ministerul Lucrărilor Publice.
Sursa
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

tom_sawyer

#42
Guvernul a semnat astăzi contractul pentru finanțarea celui de-al treilea Spital Regional de Urgență, care va fi construit în Craiova, din fonduri europene

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va fi construit în Craiova – Ghercești, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni. Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va cuprinde un complex de construcții cu 7 nivele, pe o suprafață totală construită de aproximativ 165.296 metri pătrați. Spitalul va fi dotat cu heliport și cu 1 195 locuri de parcare.

Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea un număr total de 807 paturi, 19 săli de operație şi va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în 7 centre, printre care și un centru de tratament pentru cancer destinat pacienților din regiunea sud-vest, cu toate dotările necesare, dar și un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu intrare separată.

Urmează transmiterea în vederea aprobării de către Comisia Europeană, proiectul Iașului fiind deja aprobat din data de 17 martie", a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Anunțul de participare pentru achiziția de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor aferente proiectului "Construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova" și pentru servicii de asistență tehnică a fost publicat astăzi în sistemul electronic de licitații.

gov.ro



tom_sawyer

#43
Anunt de participare: [CN1020697] Servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor aferente proiectului "Construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova" și servicii de asistență tehnică

Valoarea totala estimata: 76.863.467 lei

Anunt de participare: [CN1018056] servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor aferente proiectului "Construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj" și servicii de asistență tehnică

Valoarea totala estimata: 68.604.513 lei


Anunt de participare: [CN1017411] servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor aferente proiectului "Construirea Spitalului Regional de Urgență Iași" și servicii de asistență tehnică

Valoarea totala estimata: 63.829.354 lei

DarkFranck

GILEAD SCIENCES ANUNȚĂ LANSAREA FILIALEI DIN ROMÂNIA

Foster City, Calif., [12 Mai, 2021] –Gilead Sciences, Inc. anunță înființarea unei subsidiare pentru desfășurarea activităților de marketing în România. Subsidiara va începe să desfășoare activități de marketing de la 1 ianuarie 2022.  Decizia de a investi în România vine ca răspuns la nevoile specifice ale pieței locale, pe care compania își propune să le adeseze printr-o prezență directă.

"România a devenit în mod particular o țară strategică pentru Gilead, al cărei obiectiv principal este de a oferi soluții medicale inovatoare pentru nevoile pacienților. Pentru a ne consolida parteneriatul cu toți partenerii strategici ai sistemului de sănătate, ne stabilim prezența directă aici, considerând că această proximitate va adăuga valoare pentru toți cei implicați," a declarat Dr. Sabine Tews, General Manager Eastern Europe, Executive Director Gilead.

De mai bine de 30 de ani, Gilead este un lider în inovație în domeniul HIV, contribuind la progresele realizate în cercetarea, tratamentul, prevenirea, testarea și îngrijirea pacienților diagnosticați cu această boală. Astăzi, milioane de oameni care trăiesc cu HIV la nivel global primesc terapie antiretrovirală oferită de Gilead sau de unul dintre partenerii de producție ai companiei. Învățând din inovațiile în HIV, Gilead a livrat patru tratamente pentru virusul hepatitei cronice C. În prezent, peste 4 milioane de oameni au primit terapii Gilead și mai mulți oameni din întreaga lume vor fi tratați în perioada următoare. Gilead este, de asemenea, unul dintre pionierii în transformarea îngrijirii persoanelor cu virusul hepatitei cronice B și urmărește în mod activ căi multiple către o posibilă vindecare.

În oncologie, Kite, o companie Gilead, este lider în terapia celulară și are un program puternic de dezvoltare, cu numeroase studii pivot în curs și finalizate, precum și unul dintre cele mai mari programe de cercetare a terapiei celulare. De asemenea, Gilead încearcă să dezvolte programe oncologice în afara terapiei celulare. La sfârșitul anului trecut, Gilead a încheiat achiziția Immunomedics, un lider în tehnologia de generație următoare anticorp-medicament conjugat (ADC), oferind companiei o poziție puternică în zona oncologică.

În domeniul hepatitei C, de peste 5 ani compania a străbătut un parcurs ascendent vindecând mii de pacienți români, în toate etapele bolii.

În timpul pandemiei COVID-19, Gilead a colaborat cu autoritățile române de sănătate publică pentru a asigura accesul la tratament al pacienților români. Prioritatea companiei este aceea de a pune la dispoziție resursele și expertiza antivirală câștigată pe parcursul a zeci de ani pentru a ajuta pacienții și comunitățile care luptă împotriva pandemiei COVID-19.

Compania intenționează să aducă în România mai multe terapii transformative care abordează condiții medicale complexe în domenii precum virologia, oncologia și bolile inflamatorii.
Fluctuat Nec Mergitur