[TM] Centura Timisoara

Started by radutm, January 21, 2013, 01:09:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

razvan96

Quotecontractul de finanțare

Nu are legatura cu Tirrena aceasta informație.

Archi

Am filmat intre Ghiroda si Mosnita vineri seara..

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

Principalele lucrări din ultima perioadă de pe șantierul centurii de sud a Timișoarei s-au concentrat în special în zona comunei Ghiroda, fiind montate grinzi la podul peste Bega (km 24+725), iar în zona km 23 a început așternerea primului strat de asfalt. De asemenea, s-au montat grinzi și în zona pasajului de la km 7+156. Se mai lucrează la structura rutieră în zona localității Giroc și se execută lucrări de terasamente în proximitatea nodului rutier cu DN 59 (Timișoara – Șag).

🔵 Au fost finalizate relocările de rețele de telecomunicații, pentru rețele de apă și irigații stadiul depășește 65%, iar relocările/protejările de rețele electrice și gaz sunt în curs de execuție. Stadiul lucrării per ansamblu a depășit cu puțin pragul de 50%.

DRDP Timișoara

Powered by API/PUM imgur uploader

iuli

Fabulos progres (#irony)
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

mdragos

Problema relocarii stalpilor de inalta de langa intersectia cu drumul de Mosnita nu e rezolvata=> inca nu "curge" termenu contractual de 2 ani.
Pot sa o mai lalaie minim 2 ani chiar 3.

Archi

Am filmat ieri intre Ghiroda si Sag:

- Au cazut stalpii care erau de-a lungul centurii in zona Mosnita (mai raman circa 3 stalpi de mare tensiune de relocat si ar trebui sa fie terenul liber la construit).
- Timid incep sa apara grinzi.
- Pasajul peste DN59 pare cel mai avansat, cu predalele puse.
- Zonele asfaltate sunt folosite si in scop recreativ (min 15:43)

In rest jale

dorum

Rezilierea, cu tot cu delay-ul generat de o noua licitatie, ar fi cea mai buna varianta... insa, din pacate, nici CNAIR nu e usa de biserica in contractul asta :(
Asa ca, rabdare si tutun...
As prefera o lovitura data TS, printr-o reziliere pe banda rulanta a VO TM, CraPi 1 si VO B... ar fi o lovitura si pt noi, dar un semnal ca "nu mai merge asa"...

ioio_viola

partenerul serios mai are ceva de expropiat/alte actiuni de care se poate lega TS cu intarziere?

elphax

Odata la cateva saptamani ministrul vine acasa , se intalneste cu cei de la DRDP siface o conferinta de presa la Timisoara si povesteste despre proiectele si santierele din zona:

,,Pentru legatura Autostrada – Sanandrei, am avut mai devreme o discutie cu directorul DRDP Timisoara – chestiune valabila si pentru Centura Sud, chiar daca sunt companii diferite,

La Centura Sud am chemat toata conducerea companiei la Bucuresti, incepand cu patronul din Italia si responsabilii locali si judeteni. Au cerut CNAIR un ragaz pentru a primi o linie de credit"

,,Vreau să anunț amândouă companiile următorul lucru: nu-mi doresc să reziliez contractul, dar cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie. Cum se întâmplă la drumul Dumbrăvița – Giarmata: s-a anulat licitația și nu s-a mai întâmplat nimic. Revenind, în iunie, conform legii modificate de Ministerul Transporturilor, vor începe să vină certificatele pozitive și negative pentru toți constructorii. Mai mult decât spune legea, eu nu am ce să le transmit celor două companii.

Dacă vor fi negative, se va intra pe un făgaș pe care nu mi l-aș dori. Voi aplica extrem de strict legea, cu toate riscurile care decurg de aici. Dar decât să stăm să ne uităm că pe Centura Sud progresul e de 1% pe lună, e inadmisibil, mai bine tai nodul gordian și luăm o decizie, Nu îmi doresc, dar dacă va fi cazul, vom aplica această decizie"

Teoretic Centura Sud Timisoara trebuia sa fie gata la final de 2022, acum este la cca 50%

Archi

Am filmat si portiunea lipsa din ultima filmare, intre Fabrica de Zahar si Sag:

Enjoy!

ovidiutm

Parca ar fi blestemata centura asta, am imbatranit auzind despre ea, pana s-a proiectat, licitat si acum nici cu constructia nu e mai bine.
In urma cu aproape 15 ani se vorbea despre proiectarea si executia centurii sud, in 2009 se scotea la licitatie proiectarea, abia in 2017 s-a lansat licitatia pentru executie, in 2019 s-a trecut la constructia ei, in urma cu 2 luni trebuia sa fie predata de catre constructor si centura este in stadiul de 50%.
Actualul ministru, timisorean, face exact 'pixul lui Cuc', vorbeste vorbe, clasic.

reed

La Radauți s-a facut in 2 ani cu un constructor potrivit.

Adisan

Centura Timișoara SUD, filmare completă 09.06.2022

TibiV

@Adisan,
multumim!

Ne-ai lipsit in ultimul timp...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)