[TM] Centura Timisoara

Started by radutm, January 21, 2013, 01:09:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pasadia

Pentru echilibrare, țin să spun: bravo Disney, bravo NGC!

Nu ne vom face bine niciodată cat timp nu înțeleg că trebuie să tragem la răspundere autoritățile și funcționării publici pentru ceea ce fac sau NU fac.

disney

Quote from: nabucodonosor19 on April 21, 2020, 08:43:09 PM
Eu nu inteleg de ce scurmi in rahat, vei fi fericit daca se opresc lucrarile de ex? Las-o dracu, bine ca se face, mi se pare ca faci mai mult rau decat bine in momentul asta cu ancheta vietii :(

Nu este nici o "ancheta vietii". La o adica, asta se putea face si in secret pina cind aveam si rezultatele.
Daca atit ai priceput, nu e de mirare ca esti asa apreciat pe forum. Probabil esti unul care se ghideaza in viata dupa principiul "merge si asa". Daca pentru tine e totuna, atunci sa continue CNAIR in modul asta si la alte achizitii publice, nu-i asa? De ce sa ne plingem si sa schimbam ceva?

Deranjeaza intrebarile despre cum sint cheltuiti banii publici sau cum se atribuie contractele? Crezi ca aspectele din documentul de la ANAP nu sint cunoscute de autoritati? Sau ca faptele nu sint deja in investigare? Dar mai bine sa oprim totul ca "las-o dracu, bine ca se face".

Iti mai aduci aminte din ce motiv a fost anulata licitatia pentru actualizarea SF? Pentru ca sa se construiasca mai repede aceasta portiune de centura. Si in ce stadiu sintem acum? Sa iti urmam atunci exemplul si sa stim linistiti ca "las-o dracu, bine ca se face".

Dominik

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu Directorul General al CNAIR, Mariana Ioniță, au fost astăzi pe șantierul Variantei de Ocolire Timișoara Sud.
"Astăzi am văzut o mobilizare bună pe șantier. Sperăm să o țină tot așa și să crească numărul de utilaje și de lucrători. Proiectul are sursă de finanțare din fonduri europene, ceea ce este foarte important, iar noi, Compania, i-am asigurat și plata avansului. De săptămâna viitoare vor fi aici și consultantul, inginerul, DRDP Timișoara și cu toții vor lucra astfel încât proiectul să nu stagneze, să nu ne mai oprim din cauza unor avize sau relocării utilităților. Și aici, ca și la celelalte proiecte în derulare, am solicitat colegilor mei și antreprenorilor să facem un parteneriat, o echipă, astfel încât să ne respectăm calendarele asumate și să finalizăm proiectele începute", a declarat Mariana Ioniță, Directorul General al CNAIR.

DRDP Timişoara
You're in Steelers Country

florians

Nu i cam lata decopertarea pentru o centura 1X1?

udar

^^^
Nu prea avand in vedere zona unde sunt facute pozele

Cozak

Si o filmare cu drona de la DRDP TM  nod cu DN6 Remetea-Lugoj, decopertari catre raul Bega, in continuarea nodului.

https://www.facebook.com/MinisterulTransporturilor/videos/1519623921549119/?v=1519623921549119

Quest

https://www.facebook.com/watch/?&v=519874972012879

Mariana Ionita (DG CNAIR) si Horatiu Simion (dir DRDP TM) la VO TM Sud, ieri 24.04.2020

10% din lungimea lucrarii (25 km) e decopertata deci inca n-avem prea multe de vazut...

Nu cred ca exista vreo alta lucrare de drum 1x1 cu grad de dificultate mai redus (cimpie cit vezi cu ochii, exproprierile facute, + vor trebui construite citeva pasaje supraterane), motiv ptr care am spus inca de la emiterea Caietului ptr licitatie, ca termenul de 24 de luni ptr executie e hazliu de generos. Asa o lucrare ar trebui sa se poata incepe in 03.2020 (in 25.03 s-a dat Ordinul de Incepere) iar cel tirziu in 08.2021 sa se termine. TS are termen 03.2022...

P.S. daca la Companie vor sa le testeze buna credinta a TS, vor trebui sa fie ca spirtul in privinta relocarii utilitatilor, incit daca Constructorul mizeaza pe lentoarea proverbiala cu care Statul se misca, sa aiba mereu surpriza ca acesta se achita incredibil de prompt de responsabilitatile care ii revin
Common sense will get you far !

dr4qul4

exista o lucrare cu grad de dificultate mult mai redus. Se numeste Centura Mihailesti. Si proiectul  e blocat de mai bine de 1 an.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Cuneo

Lucian Bode a verificat stadiului lucrărilor pe şantierul centurii de sud a municipiului Timişoara

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a verificat, vineri, stadiului lucrărilor pe şantierul centurii de sud a municipiului Timişoara. "Accelerarea marilor proiecte de investiţii în infrastructura de transport va determina revigorarea economiei naţionale în perioada imediat următoare", a declarat ministrul, care a cerut din nou antreprenorilor să ţină şantierele deschise.
Lucian Bode a verificat, vineri, şantierul centurii de sud a municipiului Timişoara.
Realizarea acestui obiectiv în lungime de 25,69 km a fost atribuită către antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoare contractului este de 272.432.921,95 lei fără TVA, având finanţarea asigurată de la bugetul de stat şi din fonduri europene.
La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de începere al lucrărilor şi de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.
"Accelerarea marilor proiecte de investiţii în infrastructura de transport va determina revigorarea economiei naţionale în perioada imediat următoare. De aceea, încă de la începutul crizei provocate de noul coronavirus am cerut antreprenorilor să ţină şantierele deschise şi, cu respectarea normele de protecţie sanitară, să intensifice ritmul de lucru. Iar astăzi rezultatele deja se văd: şantierele de infrastructură au rămas deschise, iar în cazul multora dintre ele avem şi o mobilizare bună a antreprenorilor. Totodată, în ultimele săptămâni am început lucrările şi la alte şantiere noi cum sunt: Sibiu - Piteşti, DN2 -A2, pasajul Mogoşoaia sau varianta ocolitoare pe care ne aflăm acum. Am venit astăzi pe acest şantier din zona Timişoarei să mă asigur că lucrările se desfăşoară conform angajamentelor semnate. Am venit să-mi spuneţi ce probleme aveţi, dacă întâmpinaţi probleme astfel încât lucrurile să meargă aşa cum ar trebui să meargă. Noi am virat o parte din bani şi suntem pregătiţi cu sumele necesare, chiar dacă lucrările vor înainta mult mai repede decât cele care sunt planificate pentru acest an", a declarat Lucian Bode.

https://www.bursa.ro/lucian-bode-a-verificat-stadiului-lucrarilor-pe-santierul-centurii-de-sud-a-municipiului-timisoara-84864934

adiarc

mai puneti 10 linkuri ca sa fie bine......au mers si birocratii aia la niste amarate de decopertari pe 2 km....zero barat
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Cuneo

Ani de zile, cât nu s-a făcut nimic și s-au scris zeci de pagini despre subiect, n-a fost niciun bai. Acum, când se scrie că se face ceva, e bai mare!  :o

adiarc

asa cum spuneam e fix zero barat ce s-a intamplat cu acele decopertari.
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

vancouver

Eu zic sa puna inapoi stratul vegetal, ca oricum daca e fix zero, tot zero o sa ramana.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

Cuneo

Descoperire arheologică de senzație lângă Timișoara!

Arheologii au descoperit în apropierea Timișoarei peste 100 de morminte din epoca romană, într-un sit în care s-au identificat locuiri din trei epoci diferite.
Cercetările arheologice întreprinse în anul 2019 pe Centura de Sud a Timișoarei, în perimetrul delimitat între Km. 5+000 și 5+400 (Sit 6), au pus în evidenţă prezenţa a trei locuiri din epoci diferite: epoca neolitică, epoca romană (sarmatică) și epoca medievală timpurie.
Arheologii de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia spun că la acestea se mai adaugă patru descoperiri "izolate": două morminte de incinerație și o groapă aparținând perioadei târzii a epocii bronzului și un vas aparținând culturii Coțofeni.
Au fost cercetate complexe arheologice de diferite tipuri: locuințe adâncite (bordeie), aglomerări de chirpici și gropi de pari provenind de la locuințe de suprafață, aglomerări de materiale în strat, cuptoare, gropi menajere, șanțuri, două morminte de incinerație și morminte de inhumație.
Complexele aparținând diferitelor epoci acoperă toată suprafața sitului.
Cea mai consistentă locuire, din epoca neolitică
Cea mai consistentă locuire pare să fie cea din epoca neolitică. Printre materialele arheologice descoperite se numără piese de bronz (ace, cercei, catarame etc.), lame din fier, unelte din piatră (râșnițe, frecătoare, cute), unelte din os (împungătoare), brățări din cochilie de scoică, greutăți din lut ars, o figurină antropomorfă din lut ars și altele fragmentare, vase ceramice întregibile etc.
Au fost identificate si un număr de 111 morminte aparținând cimitirului sarmatic.
Au fost identificate, parțial sau întregi și un număr de 14 "ringuri" funerare sarmatice.
Din morminte provine un bogat inventar din piese de bronz (fibule, cercei, inele, colane simple), de fier (cuțite, catarame, sabie, vârfuri de suliță), monede din perioada romană, denari de argint, vase ceramice întregi de tradiție romană iar altele grosiere, de mai mici dimensiuni.

https://www.timisoarastiri.ro/descoperire-arheologica-de-senzatie-langa-timisoara/

sursasecreta

Extras din raportul procedurii pentru "Proiectare si executie "Varianta de ocolire Timisoara Sud""

Multumim sursei!
Acest cont este accesat de sursele secrete ale comunitatii PeUndeMerg. Fotografiile, clipurile video si informatiile aparute pe acest cont sunt din surse deosebit de credibile.