[TM] Centura Timisoara

Started by radutm, January 21, 2013, 01:09:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

culi

Perioada de proiectare era de 6 luni. Astazi tocmai se implinesc 6 luni de la desemnarea castigatorui, deci teoretic, din acest moment se intre in teren... doar ca au anuntat ca s-a prelungit un pic perioada in care se depune proiectarea.... cat inseamna un pic nu se specifica  O:-)

perfidus

^^
@nenea_hartia, cred ca stii cum e, se schimba primarul si cel nou zice despre cel vechi ca nu a stiut ce semneaza, fiind incompetent...
Acum vor sa mai castige capital electoral. Cu riscul unor intarzieri de cateva luni.
Pe de alta parte, primarii care incearca sa conditioneze avizul lor de modificari in favoarea lor ale proiectului nu stiu daca au si o baza legala pentru asta.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

elphax

s-a prelungit pt ca a aparut un nou proiect - "drumul boilor" care va intersecta centura, deci practic vor fi nevoiti sa mai faca un pasaj

dan tm

Luni intra in zona Sag pe teren pentru descarcare arheologica.

tom_sawyer

Quote from: NGC on September 27, 2018, 09:54:48 PM
Astazi a fost lansata licitatia "Servicii de verificare a Proiectului Tehnic de Executie (cu Detalii de Executie) pentru obiectivul "Proiectarea si executia lucrarilor pentru varianta de ocolire Timisoara Sud".

Atribuita catre CONSULTANTA PENTRU INFRASTRUCTURI TERESTRE - CONSIT.

Anonymous Rider

Ieri, trecand pe sub podul de la capatul dinspre Ghiroda al centurii, am vazut buldozere undeva inspre padure, ca si cum s-ar lucra la decopertare.
Poate cineva sa confirme?

Ionut

Da, se pare ca este ceva miscare in teren. Puteti sa va uitati mai atent cei care sunteti in zona.

dan tm

Pe anumite sectoare au inceput lucrarile de descarcare arheologica.
O sa pun aici (poate vineri, miine nu sint in zona) sectoarele atacate.
Un sector este chiar la intersectia DN 59 -DJ 593.

Reprezentantul Tirenia ne-a spus ca ,,acolo pare ca e ceva".
(Pe planurile de la Directia de Cultura primite la noi pentru legea 17/2014 in zona apare ceva  Timisoara 6 Hladika apartinind culturii Vinca). Sa speram ca e un pas mai incolo.

Am facut ieri 3 poze din mers dar sub nici o forma nu le pot incarca.

O parte din proprietarii terenurilor si  dintre arendasi sint foarte nemultumiti ca s-a intrat fara expropriere.In primavara a mai fost o tura de sapaturi facute pe sest.

voicul

La cat ghinion a avut TS in ultima vreme, era culmea sa nu gaseasca si hop-ul asta.

Cateodata nu merge upload-ul API. Isi revine dupa ceva timp.

horatiu.cosma

dan tm

Dupa cum va spuneam locul unde au inceput lucrarile de descarcare arheologica intra intr-un sit arheologic.

Desi situl nu este marcat si pe comuna Șag, lucrarile au inceput în Șag. Inca nu au trecut pe teritoriul Timișoarei.

http://arheovest.com/simpozion/arheovest4/18.pdf

la pagina 16 se vede marcat situl

Ionut

Contractul a fost semnat în data de 19.12.2018, iar ordinul de începere a activității de proiectare a fost emis în 29.01.2019, perioada de proiectare fiind de 180 de zile, respectiv până în data de 28.07.2019. La finalul acestei perioade, antreprenorul trebuie să prezinte proiectul tehnic cu toate avizele necesare, inclusiv autorizația de construire, moment în care poate trece la execuția lucrărilor.

Durata contractului este de 150 luni, din care 6 luni proiectare, 24 luni execuție şi 120 luni perioada de notificare a defecțiunilor (garanție conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare). Obiectul contractului este proiectarea şi execuția a 25,690 km de drum național nou la standarde europene.

În paralel, DRDP Timișoara a derulat contractul privind realizarea documentației în vederea exproprierilor necesare pentru construirea V.O. Timișoara Sud cu SC PROMETER M&G SRL. Ordinul de începere a lucrării a fost emis la data de 28.01.2019, documentația aferentă Hotărârii de Guvern a fost depusă la DRDP Timișoara în 02.05.2019, ulterior fiind transmisă la CNAIR în vederea realizării Hotărârii de Guvern pentru expropriere. Ministerul Transporturilor a afișat Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Varianta de ocolire Timișoara Sud" în data de 13.06.2019, urmând a fi promovat în ședință de Guvern pentru adoptare. După publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, urmează întocmirea documentației cadastrale de dezmembrare care va fi trimisă către comisiile de expropriere de la fiecare primărie în parte.

DRDP Timisoara

dan tm

Astazi am avut niste discutii cu doi reprezentanti de la Tirena  care lucreaza la descarcarea arheologica. Asa am aflat ca pe traiectul centurii pe raza comunei Sag mai sint doua situri argheologice despre care nu stiam nimic.

Nu le-au atacat inca.

Pe de alta parte mi-au spus ca nu voi putea poza traseul constructiei deoarece altcineva este benefiaciarul.

Cuneo

udar

Aici va fi organizarea de santier a celor de la TS ca se tot lucreaza de ceva vreme si am vazut masini cu sigla lor pe ele !?

Indicator introdus
În apropiere de Comuna Ghiroda
https://maps.app.goo.gl/CZ1fvjPvJwX6H4i99