News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

Ministrii Transporturilor: propuneri, promisiuni, rezultate

Started by Ionut, November 19, 2018, 11:52:49 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

iDrive

@mrcspot concluzia pare contraintuitiva, poti sa ne spui si ce date brute ai folosit?

pasadia

MT e o budă. Și nu îmi scuz expresia, budă a fost, budă a rămas.

Să o luăm în ordine, căci nu există numai autostrăzi pe lumea asta. Împărțirea CNAIR și CNIR a mers lent, cu sincope. Activitatea DRDP-urilor e la fel de prostă ca întotdeauna (tot mizerie în parcări, tot DN-uri rămase fără marcaje săptamâni întregi dacă nu chiar luni întregi după ce le peticesc, etc...).

Dar hai să trecem și la feroviar - contractele merg la fel de greu, problemele birocratice greu rezolvate. CFR Călători tot devalizată e, am pasat la ARF achiziția de MR, dar insistăm cu prostia legată de hidrogen,  CFR Marfă abia acum ne decidem să o închidem ca să deschidem altă companie ce probabil va fi la fel de prost administrată.

Tarom-ul? Vi s-a părut că s-a îmbunătățit ceva? Sau pe naval, avem vreun port sau vreo veste despre asigurarea navigabilității Dunării ți în vremurile de secetă?
Metrorex-ul e în continuare la MT... DE CE???



Una peste alta e o lipsă totală de rezultate (nu de reforme, căci asta era deja prea mult). De rezultate mărunte. Da, știu, excitare mare că se numără bob cu bob kilometrii de autostradă, de parcă la câți bani s-au băgat exclusiv în asta orice alt rezultat nu ar fi fost o catastrofă! Grindeanu e bun doar pentru a fi de pază pe Bîstroe. Să îi măsoare adâncimea în fiecare zi.

naivu

Un lucru bun pe care il pot atribui lui Grindeanu este că a obținut mai mult buget pt MT, inclusiv suplimentări atunci când nu a mai ajuns bugetul.

tom_sawyer

Independent de persoana lui Grindeanu, un lucru bun a fost că a asigurat 3 ani o stabilitate la conducerea ministerului. Următorul ministru nu va mai avea un mandat așa lung, în opinia mea coaliția nu va rezista prea mult după alegerea președintelui.

GIV

urmatorul prim ministru, ministru al transporturilor, ministrul justitiei, ministrul energiei/economiei se preconizeaza  sa ramana aceleasi persoane.. bine, n-au garantia ca vor sta 4 ani.

danutzu_1069

Treaba este clara, nu scapam de grinda la transport... >:(

carutasul


shift2rail

^In absolut e detestabil, relativ la specimenele care populeaza scena politica devine aproape agreabil.

O stim de la Talleyrand: quand je me regarde je me désole, quand je me compare je me console.

tom_sawyer

#998
Declarație făcută ca fost ministru al transporturilor:

Dincolo de comentariile la postare, care sunt în majoritate negative, dar pe lângă subiect, trebuie să notăm faptul că declarația făcută de Traian Băsescu în tren este parțial adevărată. Într-adevăr, procedurile pentru modernizarea căii ferate București-Câmpina, cu o lungime de 92,23 km, au început în cel de-al treilea mandat al său de ministru al Transporturilor (17 aprilie 1998 – 26 iunie 2000).

Însă contractul a fost semnat în perioada în care locul său la minister fusese luat de Miron Mitrea, iar lucrările s-au derulat în perioada 2001 – 2004. Constructorii au fost: WIEBE, SOPMET, asocierea Swietelsky-WIEBE-CCCF, Arcada Company Galați, CCCF, SPIE-ISAF, IMSAT și Siemens.

https://clubferoviar.ro/traian-basescu-in-tren/

Konter

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat că el și colegii de la CNAIR și CNIR și-au propus ca pe parcursul acestui an să atingă ținta de 250 de km de autostradă dați în circulație, cu 50 de km în plus față de anul trecut.
Dacă se va atinge această țintă, România va trece la finalul anului următor de borna de 1500 de km de autostradă dați în circulație.
,,Anul trecut au fost inaugurați aproape 200 de kilometri, ceea ce reprezintă un record pentru România", a spus Sorin Grindeanu.
Ministrul transporturilor a subliniat că de când ocupă această funcție, de aproximativ trei ani, s-au dat în circulație în jur de 400 de kilometri de autostradă, ceea ce reprezintă cam o treime din totalul numărului de kilometri pe care îi are România în acest moment.
Autostrada Transilvaniei
Anul acesta vor fi date în circulație două loturi pe autostrada Transilvaniei, și anume, loturile care sunt executate de către UMB.
Este vorba de subsecțiunea 3A2 Nădășelu – Mihăiești (km 8+700 – km 25+500) și Subsecțiunea 3B1 Mihăiești – Zimbor (km 0+000 – km 13+260), care au termen de finalizare iulie 2025.
În prezent, toate loturile din Autostrada Transilvaniei se află fie în execuție, fie în faza finală de atribuire a acelor loturi.
Autostrada Sibiu – Pitești
Cei aproximativ 15 km rămași din sectiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești din Autostrada Sibiu – Pitești vor fi gata anul acesta, înainte de termen, undeva în aprilie – mai, anunță ministrul Grindeanu.
Circulația a fost deschisă parțial pe 16 km în decembrie anul trecut.
Ministrul a precizat că o bună mobilizare are antreprenorul și pe lotul 4, cel care traversează Carpații prin două tunele. Cele două tunele sunt aproape de finalizare.
Autostrada Moldovei
Constructorul lotului 3 Buzău – Pietroasele, din autostrada Buzău – Ploiești are o mobilizare bună, explică Grindeanu: ,,E monitorizată foarte bine acea lucrare, lotul acela de la Buzău până la Pietroasele trebuie să fie dat în circulație anul acesta, și va fi dat pentru că e un lot care are o lungime undeva în jur de 15 – 17 kilometri".
Anul acesta, pe autostrada A7, ministrul Grindeanu promite că va vor fi dați în circulație în jur de 100 de kilometri din autostrada A7, la fel cum s-a întâmplat și în anul 2024.