[B] Vehiculele si poluarea in Bucuresti

Started by Ionut, November 17, 2018, 08:20:59 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

voicul

Prevad o iarna cu aer curat, ca scoala deja e offline si apa calda si caldura ...  :lol: apa calda si caldura sa avem la capitala  :lol:

TVlad

#316
Aseara au ars din nou baietii ceva la Rudeni:




Powered by API/PUM imgur uploader

Iar in seara aceasta li s-au alaturat si unii din Pantelimon:





Powered by API/PUM imgur uploader

Ce pazeste Garda de mediu? Cum se poate face sesizare, cine ne poate scapa de nemernicii astia care ne asfixiaza?


voicul

Fiecare bucureştean pierde, în medie, 3.000 de euro pe an din cauza poluării aerului

Poluarea aerului îl costă pe un locuitor al unui oraş european aproximativ 1.250 de euro pe an în timp ce pentru un bucureştean costul este de peste 3.000 de euro, arată un raport al Alianţei Europene pentru Sănătate Publică (EPHA), care cuantifică valoarea monetară a deceselor premature, a îngrijirilor medicale şi a zilelor de muncă pierdute în 432 de oraşe europene, transmite AFP.

Conform acestui raport, realizat de firma CE Delft pentru Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică (EPHA), un ONG cu sediul la Bruxelles, poluarea îi costă pe locuitorii oraşelor europene peste 166 miliarde de euro în fiecare an.

Analiza a vizat cei trei poluanţi principali ai aerului, particulele, dioxidul de azot şi ozonul, precum şi costurile sociale, adică costurile directe legate cu îngrijirile medicale şi indirecte precum reducerea speranţei de viaţă sau maladiile precum bronşitele cronice grave.

În medie, poluarea aerului de pe urma combustibililor fosili în 2018 l-a costat pe un locuitor al unui oraş european 1.250 de euro, adică echivalentul a 3,9% din venitul său anual.

"Trebuie menţionat că există o diferenţă semnificativă în rândul oraşelor: în Bucureşti costurile totale se ridică la peste 3.000 de euro pe an, în timp ce în Santa Cruz de Tenerife din Spania costurile sunt mai mici de 400 de euro pe an. În multe oraşe din Bulgaria, România şi Polonia costurile sociale asociate cu sănătatea sunt cuprinse între 8 şi 10% din venituri", susţin autorii raportului.

București, pe locul doi după Londra în topul orașelor cu cele mai ridicate costuri provocate de poluare
În topul oraşelor europene cu cele mai mari costuri provocate de poluare aerului, autorii studiului au pus pe primul loc Londra, cu costuri totale în valoare de 11,380 miliarde de euro, urmat de Bucureşti cu 6,345 miliarde de euro şi Berlin cu 5,237 miliarde de euro.

"Studiul nostru arată cât de dăunător pentru sănătate este un aer toxic dar şi că există importante inegalităţi între diferitele părţi ale Europei. Situaţia poate fi îmbunătăţită prin politici publice în materie de transport iar oraşele pot reduce costurile prin încurajarea mobilităţilor non-poluante", a comentat secretarul general al Alianţei europene pentru sănătate publică, Sascha Marschang, scrie Agerpres.

Poluarea aerului în oraşe este cauzată de factori multipli: transportul, încălzirea locuinţelor sau activităţile industriale şi agricole. Deşi este dificil să se evalueze cu exactitate ponderea fiecărui factor, raportul a analizat cu precădere influenţa transportului şi a estimat că o creştere cu 1% a numărului de maşini dintr-un oraş creşte costurile sociale cu aproape 0.5%.

Poluarea aerului este responsabilă pentru decesul prematur a 480.000 de persoane în Europa, potrivit Agenţiei Europene de Mediu (AEM), bilanţ care ar putea fi subestimat.


https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/fiecare-bucurestean-pierde-in-medie-3-000-de-euro-pe-an-din-cauza-poluarii-aerului-1388133

oc7avian

Nu știu ce s-a întâmplat mai devreme, dar m-au luat niște mâncărimi de nas și strănuturi în casă ca niciodată (geamul deschis rabatat)... Mirosea a parte dorsală afară. 30 de minute mai târziu valoarea rămâne, dar mirosul a dispărut.




Powered by API/PUM imgur uploader

voicul

Poluare masivă în București. În unele zone, nivelul maxim admis a fost depășit cu 350%

Poluare masivă în zona Capitalei. Nivelul maxim admis de poluare cu praf a fost depășit în unele zone cu aproape 350%.

Cea mai mare depășire s-a înregistrat la stația din Bragadiru, dar și în Rahova. Centrul orașului a fost poluat mai puțin.

Și anul trecut, din octombrie până în mai, au avut loc depășiri chiar și cu peste 600% pentru poluarea cu praf, însă autoritățile nu au venit cu explicații clare.

De câteva ori, Ministerul Mediului a indicat arderi necontrolate de deșeuri.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/poluare-masiva-in-bucuresti-in-unele-zone-nivelul-maxim-admis-a-fost-depasit-cu-350-1389339

TVlad

Din 23 octombrie numai asa o tinem, in zona maximelor. Daca va uitati pe grafic la orice statie din oras se vede. Tot inversiunea termica o fi de vina...? Coincidenta sau nu, exact in acea perioada au pornit toate cele 4 CET-uri: Grozavesti, Progresul, CET Sud si CET Vest. In halul asta de poluante sa fie? Li se suprapun insa si arderi ilegale, sint 100% sigur. Simbata seara (7 noiembrie) se simtea in tot Militariul o duhoare de cauciuc ce a peristat pina tirziu in noapte. Cine ii protejeaza oare pe astia? Cum de sint atit de greu de depistat? Cu o drona nu i-am putea prinde oare? Ma gindesc ca flacarile trebuie sa fie vizibile la o asemenea amploare a poluarii.

hvm

^
Normal ca se poate.

Uite asa se vede un gratar cu drona cu termoviziune a celor de la PF. Baietii faceau gratar in Aprilie cand in Suceava era carantina totala.

https://www.mediafax.ro/social/suceveni-prinsi-cu-drona-cu-termoviziune-in-timp-ce-faceau-gratar-pe-un-camp-in-toiul-noptii-ce-amenzi-uriase-au-primit-19081731

Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

panzer

Voi inca va ganditi ca nu se stie cine polueaza? Si vreti sa ii prindeti cu drona? Poate doar intr-un caz flagrant si sa iasa scandal in media: cum a fost incendiul de la Peris.

Problema este ca autoritatile care trebuie sa ia masuri sunt tot ale lor. Legile care au stabilit amenzi f mici. Inca merita sa dai foc, sa platesti amenda si sa continui.

Daca vreti sa aflati cine sunt cautati pe google cine sunt proprietarii gropilor de gunoi, ale incineratoarelor si ale fabricilor de hydrogen din zona.

TIPs:
- majoritatea sunt de Ilfov.
- Radet nu mai foloseste decat gaz.
- poluarea cu sulfati nu se vede pe drona

kitsune

Referitor la termoviziune, tehnologia devine din ce in ce mai bună și mai accesibilă. Spre exemplificare, așa se vede un aparat AC fotografiat cu telefonul la o distanță de vreo 50 m. Diferența de temperatură față de mediul ambiant (8 grade) nu e foarte mare, aparatul e deja oprit, are vreo 18 grade. Un foc deschis s-ar fi văzut alb.





Powered by API/PUM imgur uploader
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

voicul


tom_sawyer

VIDEO Noi descinderi la Sintești, unde au loc arderi ilegale de deșeuri. Ministrul Mediului, în control și el, alături de televiziuni: Aceste incendii, una dintre cauzele poluării

Peste 100 de angajați ai Gărzii Naţionale de Mediu, Poliţiei şi Jandarmeriei au descins joi la Sintești, în Ilfov, unde sunt arse ilegal deşeuri precum componente auto. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, spune că aceste arderi reprezintă una dintre cauzele poluării, mai ales pe timpul nopţii, și că trebuie luate măsuri dure și înăsprită legislația penală.

hotnews.ro

voicul

Trist si dupa mine foarte greu de stopat fenomenul.

Vad ca de cand a pornit Radet-ul (pacat ca nu primim totusi si caldura), cu toamana - iarna/fenomenul de inversiune si zi scurta ca sa lucreze si ilegalistii de la 17 la 22 nu la 1 nopatea, poluare a crescut bine de tot.

panzer

Au mai fost la Sintesti si in primavara. Cu politie cu filmat.
Ieri au ajuns si la Conțești in Dambovita.




dr4qul4

Nu la Contesti trebuie sa se duca, ci la Ghergani. Adica inainte de Contesti.
Si nu e de ajuns sa se duca sa dea amenzi. Garda de Mediu trebuie sa ia cu ei gunoierii si sa ridice toate deseurile pe care le gasesc pe camp. Si trebuie facut asta la fiecare sesizare de ardere a desurilor.
Daca acesti indivizi vor vedea ca au muncit degeaba sa care deseurile pana acolo, intr-un final se vor reprofila.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

voicul

Asta daca ard sa obtina metalele din resturi.
Daca ard scaune si alte plastice ca sa scape de ele business-ul este rentabil: fie il ard iei, fie se ocupa garda de mediu.