[B] Vehiculele si poluarea in Bucuresti

Started by Ionut, November 17, 2018, 08:20:59 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

voicul

E pentru RO, dar e singura sectiune de poluare.
Oricum asa se ne ierte si pe LD - A1.
---

România are probleme mari privind calitatea aerului. Comisia Europeană ne mai dă o șansă

România a încălcat normele europene privind poluarea. Comisia Europeană a reacționat.

https://www.money.ro/romania-are-probleme-mari-privind-calitatea-aerului-comisia-europeana-ne-mai-da-o-sansa/

voicul

Asteptam si in RO! (mai ales ca PMB avea asa ceva - am inchiriat gratuit bicicleta pentru 2h!)

De teama aglomerației din transportul public, parizienii se înghesuie să-și repare bicicletele vechi. La mare căutare sunt și cele noi

Parizienii se grăbesc să-şi achiziţioneze biciclete noi sau să le ducă pe cele vechi la atelierele de reparaţii pentru a evita autobuzele şi garniturile de metrou aglomerate minimizând astfel riscul infectării cu noul coronavirus, informează Reuters, citată de Agerpres.

https://www.agerpres.ro/mondorama/2020/05/14/coronavirus-parizienii-recurg-la-deplasarea-pe-bicicleta-pentru-a-minimiza-riscul-infectarii-cu-noul-coronavirus--505596

voicul

Practic daca o tinem tot asa cu traficul asta redus, dintr-o data avem sanse sa ne incadram in normele de poluare pe anul asta?

Goldmund

^^
Parizienii sunt cel putin la a patra generatie care "s-au nascut in masina personala", bucurestenii la a doua...Pana anul trecut, nu puteai veni cu masina ta in Paris(conduc altfel, parcheaza altfel, autohtonii cunosc locurile de parcare, metropola f. aglomerata, etc.) Acum cu virusul asta e putin altfel, dar nu vad schimbari radicale nici in Germania"verde", totul e deja plin de masini, aglomeratie si intr-adevar mai multe biciclete(accidentele cu biciclisti au luat o amploare uriasa in ultimii doi ani in Germania!)

Poluarea se va reduce drastic doar daca parcul auto va fi schimbat, doar prin tehnologii noi, cu noile motoare(si electrice)si altele care vor apare si folosirea mai mult a transportului urban, eliminarea masinilor poluante(sub Diesel 5 totul interzis!)

Oamenii au fost speriati de corona, dar va apare si un vaccin si parca vad ca omenirea nu invata cu adevarat niciodata din greseli....(de obicei frica nu tine mult, omul fiind foarte adaptabil si se acomodeaza chiar si cu o frica perpetua)Intr-un an o luam de la capat daca nu schimbam si mentalitatile, iar daca parcul auto ramane in mare acelasi, anul viitor va fi si mai poluant pt. bucuresteni...

ghrt

Poluarea aia enormă cu aer irespirabil se dovedeşte a fi prea puţin din cauza traficului.
Imediat ce se va relua transportul ilegal de deşeuri din vest către Sinteşti se va degrada aerul la loc. Apoi vor începe să polueze fără grijă şi industrialii care acum sunt atenţi să nu se facă remarcaţi, în aerul ăsta curat.
Cont (aproape) inactiv.

dr4qul4

Traficul deja a revenit aproape de normal. toata ziua a fost coada de peste 300m la Dristor (venind dinspre Vitan).
Iar aerul este cat se poate de curat. La noapte se va mai deteriora putin, dar tot va fi respirabil.
Pana cand vor aparea transporturile de deseuri.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TVlad

A plouat, a si batut vintul; poate de asta e si aerul curat in ciuda cresterii traficului rutier. In plus, pe airlive - situl pe care eu il urmaresc - nu avem inregistrari din perioada similara anului trecut, pentru o comparatie relevanta. Nu imi vine sa cred ca am fost pur si simplu intoxicati de niste nemernici care ard ilegal deseuri iar traficul rutier sa nu aiba de fapt cea mai mare contributie. O sa fiu atent la masuratori in perioada urmatoare. Ar fi culmea; taxeaza la singe masinile si ii persecuta pe cei cu centrale de apartament, discutam la infinit despre centuri verzi, de praful din Baragan si cind colo, cauza e in cu totul alta parte.

punktnet

Pai asa patesti cand situatia se analizeaza din fotoliul de la birou.
Sa isi miste curu pe teren sa faca studii, analize si apoi sa traga concluzii legate de poluare.
Just kidding.

Telvanni

Nu uitati ca suntem in perioada buna a anului, adica cea cu frunze. Perioada cea mai urata dpdv a calitatii aerului este de toamna pana primavara cand nu mai este verdeata.

dr4qul4

Si acum 2,5 luni de ce aveam aer curat ziua si poluat noaptea?  Nu cumva aveau stocuri nearse?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

ghrt

"Analizele" care apăreau mi se par retrospectiv fente de la problema cu deşeurile nelegale şi neverificarea poluatorilor industriali (filtrele de pe coşuri şi echipamente costă probabil mai mult decât protocolul).
Cont (aproape) inactiv.

voicul

Intradevar traficul a inceput sa creasca: am reusit sa stau de 2 ori la acelasi semafor  :D. Multi adormiti - se pune verde si ei stau.  :lol:

Mi se pare totusi interesant ca e cumva intre: nu e trafic de vara, dar nici de scoala. Adica se vede ca nu trebuie dusi copii la scoala, dar nici oamenii nu sunt plecati in concedii.

ghrt

Eu am continuat să merg cu metroul (pot să plec puţin mai târziu, pe la 9, scap de aglomeraţia de dimineaţă) şi este super liber. Cred că mulţi care au maşină şi pot parca, o preferă transportului în comun, iarăşi sunt mulţi cei care muncesc de acasă, diferenţa de pasageri mi se pare prea mare.
Cont (aproape) inactiv.

voicul

Si multe autobuze sunt la fel: goale. E bine pentru distantare sociala.

In alta ordine de idei: se vede dja un nor fin de poluare peste B.

voicul

Aerul e prost. UE tocmai ne-a dat in judecata. Acum ca asta e clar, nu ar fi mai bine sa folositi banii pentru a planta copaci?!

60 de noi stații de monitorizare a calității aerului vor fi instalate în România. De câte va beneficia Bucureștiul

Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA) va avea 60 de noi staţii de măsurare, dintre care 27 vor fi amplasate în București, a anunţat, marţi, ministrul Mediului, Costel Alexe. Investiţia în acest proiect este de 3,17 milioane de euro

https://www.agerpres.ro/mediu/2020/07/07/ministrul-mediului-a-anuntat-o-investitie-de-3-17-milioane-de-euro-in-extinderea-retelei-nationale-de-monitorizare-a-calitatii-aerului--536258