News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

Securitate si Sanatate in Munca (SSM) pe santiere

Started by horatiu.cosma, November 08, 2018, 06:28:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

naivu

#76
Am înțeles din știre că venise să își vadă fratele care era angajat pe șantier (oricum, nu avea ce să caute de capul lui pe podul ăla)

marinul

Poate fi adevarat sau asa declari cand esti angajat la negru

tom_sawyer

#78
Quote from: tom_sawyer on April 19, 2024, 06:01:18 PMȚARA lui ,,MERGE ȘI AȘA" / 38 de morți și aproape 800 de răniți pe șantierele României din cauză că nu au purtat echipamente de protecție

Lipsa sau nepurtarea echipamentului individual de protecție pe șantierele din România poate fi considerat un fenomen, a răspuns Inspecția Muncii la o întrebare adresată de redacție. HotNews.ro lansează un ciclu jurnalistic despre felul în care viața de zi cu zi ne este afectată de ideea că regulile pot să nu fie respectate și că "Merge și așa" în România.

În ultimii cinci ani, în baza de date a Inspecției Muncii au fost descoperite 799 de accidente și 38 de morți ca urmare a nepurtării echipamentului individual de protecție, potrivit unui răspuns al instituției pentru HotNews.ro.

hotnews.ro

https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-27076274-santierul-facultatii-constructii-din-bucuresti-nu-sunt-respectate-regulile-protectiei-constructii.htm

A început Hotnews o serie de articole, dar se pare că s-a cam fâsâit. Păcat, au material cu duiumul.


LE: cum la constructori precum Webuild și Aktor se pot monta balustrade de protecție împotriva căderii de la înălțime, iar la UMB și Ozaltin nu???

Quote from: cb on June 07, 2024, 03:49:16 PMLike a charm.
Uite cum arăta pe 18 aprilie, tot în filmarile lui @adix.
 




RADU_NEAGOE

#79
Muncitor mort pe santierul PiSi 5  (Merisani) - lovit de trasnet

https://ziarulargesul.ro/muncitor-pe-santierul-autostrazii-sibiu-pitesti-moarte-cumplita/

TibiV

Trasnet, nu traznet...

Dar da, ghinion curat. Nu exista echipamente de protectia muncii cu impamantare..
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TVlad

Nu dar nu e permis lucrul in locuri expuse pe timp de furtuna sau cind probabilitatea unor descarcari electrice e mare.

tom_sawyer


hvm

#83
Daca tot suntem la discutia de protectia muncii o sa va spun ceva ce am vazut ieri pe aeroport in Amsterdam.

Un muncitor a trecut o pasarela de 12m lungime aflata la 2.2m inaltime cu balustrade inalte de 1.3m care avea stalpi verticali din m in m. I-a luat vreo 10-15 minute sa treaca dintr-o parte in alta si sa coboare scara de la capat. Avea 2 corzi de siguranta cu piulita de siguranta si fiecare stalp muta cate una dintr-o parte in alta a stalpului. Desfileta piulita scotea, punea in cealalta parte, infileta, desfileta cealalta, muta, infileta la loc, se deplasa 1 metru si o lua de la capat. Nu stiu cum sa spundar cred ca a fost platit jumatate de ora doar casa mute carabinele. Asta daca a trecut o singura data acea balustrada...

Mie mi se pare exagerat....

Daca ne gandim ca probabil pauza de masa nu a fost in zona de lucru, probabil in total a fost aprox o ora petrecuta doar sa treaca balistrada dus intors de 2 ori...
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

Mojito

Nu-i știi pe olandezi cat de talibani sunt.Am fost acum vreo 10 ani in biroul lui Shell din Haga și aco este regula că trebuie să te ții de balustradă când cobori sau urci scara. Eu deștept ce eram an ignorat asta și a venit unul și mi-a a zis că dacă mai mă prinde ma da afara din sediu. Ăla era un neica nimeni , nu de la safety, un oarecare. Dar avea dreptul să mă de-a in gat la safety care pe baza declarației lui putea sa o facă.

TVlad

Ei isi permit sa piarda vremea cu exagerari dinastea. In vremurile cind au avut volum mare de lucrari sint convins ca erau mai relaxati.

dumbravaandrei

@Mojito regula aia e și la noi. Chiar mai dură: în oricare moment al deplasării lucrătorul trebuie să aibe minim două puncte de contact cu ansamblul scării. Am aflat asta acum mulți ani când un muncitor de pe tură și-a luxat glezna alunecând pe scară. A venit itm-ul și bineînțeles că n-aveam instrucțiune de lucru pe așa ceva (la 23 de ani, fix la faptul că nu știe lumea să meargă pe scară nu-mi stătea gândul). Am regretat amenda aia, n-a venit în cel mai propice moment.
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.