Cambodia (Kingdom of Cambodia)

Started by Henning, December 09, 2012, 03:15:40 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Henning

Henning

Henning

Henning

Henning

Nu am imagini de la Choeung Ek Memorial (The Killing Fields) si Toul Sleng Genocide Museum (S-21) din respect pt cei ucisi si torturatzi acolo,cred ca nimeni nu are dreptul sa le tulbure linistea.

Circulatia pare aiurea,de fapt si este, insa este mult mai fluida decat intr-o tara cu semafoare sofisticate,cum reusesc nu ma intrebati, stiu insa ca principalul e sa fi in miscare tot timpul.

Ne despartim de Phnom Penh cu destinatia Kep

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=9082915

Henning

Hotaram ca acest pas spre Kep sa-l facem cu o masina privata si nu per bus sau minibus,in 5 min. problema e rezolvata contra sumei de 40 $,la ora si locul stabilit suntem preluati de masina cu aer conditionat destinatia Kep.As vrea sa fac o paranteza si anume despre usurinta si rapiditatea de a te deplasa,doar thais pare sa fie la acest nivel.

Lasam in urma capitala si ne indreptam spre Kep (Saddle of the Horse) sau Kep-sur-Mer in franceza,Krong Kaeb este o provincie in SW Cambodiei,pana in anii ´60 statiunea preferata a elitei franceze si cambodiene,mai tarziu distrusa de khmerii rosii insa pana in ziua de azi se mai vad urmele colonialismului francez.Un orasel de pescari asezat in Gulf of Thailand care incet incet incepe sa prinda din nou viatza.

Suntem la 172 km de Phnom Penh.

Henning

Henning

Henning

Totul pare atat de simplu insa in acelasi timp generos,o portie de rechin(ultima imagine) in stil cambodian,care poate sa faca concurenta celor mai mari restaurante din diferite colturi de lume,sa nu mai vorbesc de pret care pare a fi calculat pt alta planeta.Portia din imagine costa nici mai mult nici mai putin de 5 (cinci) $

Henning

Henning

Henning

Henning

Henning

Ne indreptam spre Koh Tonsay(Rabbit Island) o insulitza la numai cateva mile de Kep.Insula are 2 km² si totul este pastrat intact,natura este asa cum a fost, fara prea multa infrastructura doar cateva casutze de lemn.Superb!

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=10128853