Industria auto în România

Started by Ionut, September 16, 2011, 10:46:49 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

alecu26

Dar va rog eu nu incepeti cu nodul rutier Cugir. Pls, Pls, Pls.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Ionut

:lol:

Sa faca ei uzina, facem noi nod la Cugir daca trebuie. :lol:

carutasul

Quote from: nicolaem on March 03, 2016, 04:40:44 PM
pumnii stransi. Doamne ajuta!
Cugir ( unde de fapt a inceput afacerea STC ) si chiar si Aiud pot furniza forta de munca cat de cat pregatita. Exista o traditie "mecanica" in zona.
Numai sa nu iasa cu senile daca e vorba de traditie :)

alecu26

Centura la Satul vinerea. Care e lung cat o vinere de post si foarte ingust.
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

nicolaem

Acum ca mi-a mai trecut entuziasmul stirii, ma gandesc ca de fapt nu avem decat o speculatie de la presa locala. Au aruncat si ei o pastila bazata pe achizitii de teren. Sunt convins ca in zona respectva se fac afaceri imobiliare de cativa ani de cand cu autostrada, cu sau fara mari fabrici.

Pana la urma poate sa lauda si presa noastra locala, sa ii dea peste nas la Zgonea ca tot zicea ca noi astia din Alba suntem vai de mama noastra. Nu mai dau citatul ca nu merita, a aparut in presa centrala.

pasadia

Am mai vazut brasoveni in orgasm inchipuindu-si fabrica la Brasov. Si le spun si lor ce va spun si voua: nu avem forta de munca. Nu e suficienta, ar trebui sa fure de la celelalte fabrici marind salariile (si deci provocand inchiderea acestora). Dar oricum nu ii vad facand o astfel de mutare intr-o zona mica precum Sebes-ul, o asemenea linie are nevoie de multa forta de munca, forta de munca care nu va fi usor de gasit.

adiarc

si eu subscriu pt Hunedoara...somajul e f.mare acolo......poate si acesta e unul dintre motivele pt care au ales Sebesul,fiind relativ aproape si pe autostrada.....
Sibiul are intradevar probleme mari cu forta de munca,dar momentan reuseste sa absoarba mult din judetele limotrofe si nu numai...in orice parcare a unei fabrici auto te duci ( dar si in cartierele nou construite ), e plin de concetateni cu nr de HD,VL,GJ,TR,etc......chiar si Mediasul de care pomenea Alecu.....pe langa infrastructura,care in nici un caz nu ar permite zeci sau sute de camioane zilnic,la Kromberg au adus si chinezi,filipinezi,ucrainieni,cand au avut varfuri de comenzi( aici e o discutie mai mare - salariul minim fiind problema )

...cat despre Brasov....nici aici drumul national,sub nici o forma nu permite sute de camioane in plus,zilnic....restul ingredientelor ar fii - forta de munca si centru universitar puternic

...dar sa nu zicem hop....pana nu sarim gardul.....
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Dragos Sebastian

Quote from: cricric on March 03, 2016, 12:31:08 PM
Care parc industrial din Hunedoara? Te referi la cel nou pe platforma industriala veche dezvoltat de primaria Calan? Sau unde e Mittal?
Si daca nu te referi la el, ai ceva informatii cand va fi gata parcul industrial Calan?
Merci

Cel de la Mittal cred. La noul parc acolo in zona fostei platforme industriale am inteles ca s-a facut un call center.
Draxelmaier s-a apucat de putin timp sa faca inca 2 hale la intrarea in Hunedoara .
Primarul se lauda ca Dedeman v-a deschide nici nu stiu ce ca nu cred ca magazin , dat fiind faptul ca este la Deva . Ma gandesc la un depozit ceva .
Mai era vorba de un investitor la Zlasti la fabrica de talc .
Eu auzisem acuma un timp de interestul celor de la Mercedes sa faca ceva prin Hunedoara , dar cica s-a cerut spaga .

cricric

Cineva a vrut sa faca ceva si s-a cerut spaga? Atunci suna plauzibil :))))

@pasadia: Iti dai seama ce nasol sa ramana Kronospan si Holzindustrie fara forta de munca  :lol:
Uita-te in Cehia sa vezi ca sunt uzine in orase mici. Parca chiar Superbul se producea intr-un orasel mic de tot. Nu te gandi ca o sa fie ceva ca la Dacia, unde gradul de automatizare e foarte foarte mic.

pasadia

E normal sa te duci intr-un oras mic, unde nu ai concurenta pe acea forta de munca. Dar nu in Brasov, unde vin autobuzele cu muncitri de la peste 30-40 km distanta.
Da, in Targu Secuiesc, in Odorhei, in Bistrita, pe acolo ai sanse. Dar nu in linia Sebes - Sibiu - Brasov, aici e deja concurenta pe forta de munca si sunt oameni (muncitori) care pleaca dintr-o parte in alta zilnic. Si da, am informatii din zona asta, cunosc cel putin 3-4 agentii de recrutare care se chinuie sa gaseasca blue collar.

cricric

Pe linia aia exista de exemplu Fagarasul, care mai are inca oameni calificati si gradul de angajer e inca mic (chiar si comparat cu Sighisoara sau Reghin). Si nu doar orasul, ci toata Tara Fagarusului. Toata zona poate absorbi cateva fabrici mai maricele. Nu cred ca lumea ar mai prefera sa faca naveta la Brasov sau Sibiu.
Zonele Turda-Campia Turzii si Deva-Hunedoara-Orastie mi se par cele mai tentante.

i mai e un lucru: sa nu uitam ca inca noi mai avem personal uman pe sate. Ar trebui ajutati si mai mult sa nu renunte la scoala si sa continue cu o scoala profesionala. Stiu, sunt sate in jurul oraselor mari care sunt practic niste cartiere si sunt urbanizate, dar nu toate.

Cuneo

Forță de muncă ar fi suficientă în Reșița, Bocșa, Caransebeș sau Oțelu Roșu și distanța față de autostradă nu e mare.

alecu26

Eu de aia am zis deva. Nu prea mai știu zone din tara cu așa multe orașele pe o raza așa mica.
Ar mai fi zona tgm - iernut - ludus - câmpia - turda.  Târnăveni e iar aproape dar deja acolo sunt doua fabricute și sugestii șefia cu Krombert.

cristi5

Corect, chiar ma gandeam ca zona Deva-Sebes-Alba-Teius va avea "curand" legaturi si la autostrada si la cf modernizata.

ddfab

am auzit si eu un zvon, cum ca mercedes ar fi solicitat la renel alba, nu stiu cati megawatti pe centura alba iulia. nu am reusit sa confirm acest zvon dintr-o sursa cat de cat credibila si de aceea nu am zis nimic. nu se gaseste nimeni din zona sa se poata interesa despre acest lucru? de aceasta solicitare am auzit de vre-o 4-5 luni.