News:

Doar 30 minute de editare!
Poți edita propriul mesaj timp de doar 30 minute după ce l-ai scris!

Main Menu

Industria auto în România

Started by Ionut, September 16, 2011, 10:46:49 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Ionut

ZF la 20 de ani: În 1998, guvernul Radu Vasile a semnat privatizarea Dacia către Renault. Louis Schweitzer a fost vizionarul Daciei moderne, iar cifrele din spate arată cea mai spectaculoasă renaştere a unei companii din România

Semnarea contractului de privatizare cu Renault de către Guvernul României prin vânzarea a 51% din acţiunile Automobile Dacia a reprezentat cel mai important eveniment economic al anilor '90. Acel moment a dat startul unui sector care în prezent urcă spre 25 de miliarde de euro şi angajează peste 220.000 de oameni, cei mai mulţi dintre ei plătiţi cu salarii peste media naţională.



Cifre si detalii interesante pe ZF.ro

Ionut

Renault Group - venituri în scădere la nivel global. Cifrele Dacia

Rezultatele Renault Group în trimestrul 3 sunt pozitive, din punct de vedere al înmatriculărilor la nivel global, cu cifre care cuprind atât Dacia, cât și mărcile chinezești Jinbei și Huasong, dar veniturile au scăzut, fiind afectate de cursurile de schimb de pe piețele principale. În Europa, grupul francez, care include și marca Dacia, a crescut cu 8,6%, la acest rezultat contribuind, potrivit companiei, modelele Clio și Captur, dar și Megane și Dacia Duster.

Profit.ro

Ionut

FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră









Carosierul Romturingia a publicat primele imagini cu noua generație Dacia Duster Pick-up 2018, dezvoltată din SUV-ul lansat în urmă cu un an de cei de la Dacia. Deși au existat informații despre posibila lansare oficială a unui pick-up realizat chiar de Dacia, iată că primul pas este făcut de partenerii care au făcut acest lucru și la prima generație. Ca și în primul caz, modelul este produs doar la comandă, pe baza kiturilor furnizate de uzină.

Profit.ro

Ionut

Fabrica Daimler din Sebeş a ridicat exporturile judeţului Alba cu 85% într-un an

Exporturile companiilor din judeţul Alba s-au ridicat anul trecut la 2,45 de miliarde de euro, în creştere cu 85% faţă de anul precedent, arată calculele ZF făcute pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS.). Astfel, impactul deschiderii fabricii Daimler (Star Assembly) din Sebeş se vede în cifre, având în vedere că toată producţia de componente merge la export în condiţiile în care România nu are o fabrică de autoturisme Mercedes. Star Assembly, companie responsabilă de producţia transmisiilor 9G-Tronic – cutiile de viteze automate cu nouă trepte care echipează autoturisme Mercedes-Benz, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,3 mld. lei (1,6 mld. euro), de aproape cinci ori mai mult decât în anul anterior.

ZF

Ionut

Ford a deschis la Craiova primul Centru de Resurse şi Angajament din Europa

Ford a deschis săptămâna aceasta la Craiova primul său Centru de Resurse şi Angajament din Europa. Conceput pentru a sprijini crearea de noi locuri de muncă, a îmbunătăţi potenţialul economic şi nivelul de trai a locuitorilor din Oltenia, Centrul este subiectul unei investiţii totale de un milion de dolari în decurs de patru ani realizată de Ford Motor Company Fund în colaborare cu partenerul său internaţional, GlobalGiving. Noul Centru este, de asemenea, rezultatul unei colaborări cu Asociaţia Pentru Educatie SV Oltenia (EDUCOL), o organizaţie non-profit locală care urmăreşte să maximizeze oportunităţile de instruire antreprenorială şi dezvoltare pentru tineri, şi cu Primăria Municipiului Craiova, care pune la dispoziţie clădirea. Ford Motor Company Fund şi partenerul său internaţional, GlobalGiving, au contribuit cu o finanţare suplimentară de 100.000 de dolari pentru renovarea acestei clădiri.

ZF

Ionut

Asa, de fantezie.




Tesla vrea să se extindă în Europa de Est. Reprezentanții companiei s-au întâlnit cu ambasadorul României în SUA

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai companiei Tesla, în cadrul căreia au fost prezentate măsurile implementate de România pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile. De asemenea, a menționat sprijinul financiar oferit de Guvernul României pentru achiziția de mașini electrice, ca măsură concretă de sprijin a extinderii utilizării vehiculelor ecologice. În cadrul întrevederii, a fost transmisă invitația pentru o echipă a companiei Tesla de a efectua o vizită de documentare în România.

Profit.ro

adymartianul

Asta daca aveti fantezii cu showroom-uri si superchargere.

tom_sawyer

#1642
^^^ Tesla Superchargers in Romania :
Braila (coming soon)
Bucharest (coming soon)
Craiova (coming soon)

https://www.tesla.com/findus/list/superchargers/Romania

PS: informatia asta e veche de cativa ani pe site-ul lor

Acum vad ca a postat @voicul si pe Vehicule electrice

voicul

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franţa au înregistrat în octombrie o creştere de 19,5% în ritm anual, la 10.138 unităţi, arată datele publicate vineri de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

Livrările grupurilor Ford şi Daimler au urcat luna trecută cu 13,7%, respectiv 7,7%, în timp ce Renault a raportat un declin de 3,4%.

Pe ansamblu, piaţa auto franceză a înregistrat în octombrie o scădere de 1,5% (fiind înmatriculate 173.799 de autoturisme noi), din cauza introducerii procedurilor mai stricte de testare a poluării (WLTP).

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

În primele zece luni din acest an, au fost înmatriculate în Franţa 1,83 milioane de unităţi, un avans de 5,7%, comparativ cu perioada similară din 2017.

Franţa rămâne a treia mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei şi Marii Britanii, dar înaintea Italiei şi Spaniei. Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de 4%, anul acesta.

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franţa au înregistrat în perioada ianuarie - octombrie 2018 o creştere de 21,1%, la 118.372 unităţi, comparativ cu primele zece luni din 2017.

Livrările grupurilor Renault şi PSA au urcat cu 6,5%, respectiv 16,2%, în timp ce Daimler a raportat un declin de 0,3% iar Ford o creştere zero.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

https://www.agerpres.ro/economic-extern/2018/11/02/franta-inmatricularile-de-autoturisme-noi-marca-dacia-au-crescut-cu-aproape-19-5-in-octombrie--204199

Liviu M

#1644
Quote from: voicul on November 02, 2018, 09:01:10 PM
piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei şi Marii Britanii,
Astia n-au auzit de Brexit...

GrmmrNzi

^
Brexit doar de la 29 martie 2019.

Ionut

Uzina Dacia de la Pitești - producție record. Volumul de mașini fabricate - cel mai mare din istoria uzinei

Dacia a înregistrat din nou o creștere a producției la Mioveni, în luna octombrie, consolidându-și avansul din acest an. Volumul de mașini fabricate în luna a zecea este cel mai mare din istoria uzinei, conform datelor analizate de Profit.ro. După 10 luni, producția uzinei Dacia de la Mioveni a ajuns la 280.973 vehicule, corespunzător unei creșteri de 7,7% față de perioada similară din 2017.

În luna octombrie, au fost produse 38.368 vehicule, cu 33% mai multe față de octombrie anul trecut, aceasta fiind o valoare record pentru uzina Dacia. În cea mai bună lună din acest an, luna mai, fuseseră produse 33.600 vehicule, iar anul trecut, în noiembrie, odată cu debutul noului Duster, au fost produse 33.200 vehicule. Anterior, reprezentanții Dacia au anunțat că vor să mărească capacitatea uzinei de la Pitești. Defalcat pe modele, în primele 10 luni ale anului au fost produse 195.788 unități Duster, 38.331 unități Sandero, 27.971 Logan, 18.883 Logan MCV, la care se adaugă 28.968 unități caroserii vopsite exportate în Algeria, unde se află uzina Renault.

Profit.ro

voicul

Craiova are peste 250.000 de locuitori!!!
Deci sanse de o noua fabrica de masini in RO ...

Americanii de la Ford vor să angajeze 1.700 de români, dar nu-i găsesc
Americanii de la Ford au o ofertă de 1.700 de noi locuri pentru fabrica din Craiova, în perspectiva lansării în producţie a unui nou model de autovehicul, dar întâmpină probleme în găsirea forței de muncă.

Conducerea Ford România s-a întâlnit, miercuri, cu primari din aproximativ 30 de localităţi din judeţul Dolj şi cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean cărora le-a prezentat oferta de 1.700 de noi locuri pentru fabrica din Craiova, în perspectiva lansării în producţie a unui nou model de autovehicul, şi a solicitat sprijin pentru promovarea acesteia.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Dolj Oana Bică, care a participat la întâlnire, cele 1.700 de locuri de muncă vizează posturi de operator de bază şi operator calificat, iar compania Ford caută persoane cu domiciliul pe o rază de până la 35 km de Craiova, cărora le va deconta şi o parte din cheltuielile de transport.

"Am participat astăzi, alături de primari şi reprezentanţi ai primăriilor din aproximativ 30 de localităţi doljene, la o întâlnire în cadrul căreia conducerea Ford România a prezentat oferta de locuri de muncă, în perspectiva lansării în producţie a unui nou model de autovehicul la fabrica din Craiova. Întrevederea se înscrie într-un demers menit să faciliteze transmiterea informaţiilor privind această importantă oportunitate către toţi cei interesaţi, un demers pe care Consiliul Judeţean Dolj, împreună cu autorităţile locale, îl susţine şi îl promovează, aşa cum procedăm cu toate iniţiativele care creează posibilităţi de angajare şi, astfel, pot genera efecte pozitive în plan economic şi social. Cei care îşi doresc să lucreze în cadrul Ford România trebuie să ştie că producătorul american intenţionează să recruteze un număr de aproximativ 1.700 de persoane, pentru posturile de operator de bază şi operator calificat. Printre beneficiile de care se vor bucura viitorii angajaţi se numără asigurarea sau decontarea transportului în municipiul Craiova, precum şi decontarea parţială a valorii abonamentului pentru curse intrajudeţene, tichete de masă, diverse prime, dar şi sporuri, în funcţie de secţia în care vor lucra", a spus Oana Bică.

Ford România a anunţat în luna mai că va produce un nou model în uzina de la Craiova, unde se fabrică în acest moment SUV-ul EcoSport. "Ford confirmă o investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro şi adăugarea unui număr de 1.500 de locuri de muncă dedicate producţiei unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova. Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport şi motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova", a informat Ford printr-un comunicat de presă.

Compania a precizat că detalii despre noul model şi data de start a producţiei acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării lui în fabricaţie.

"Această nouă investiţie confirmă continuarea evoluţiei gamei noastre de modele interesante produse în Europa şi subliniază totodată transformarea complexului de producţie de la Craiova. Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producţie este o dovadă clară a flexibilităţii operaţionale a fabricii de la Craiova şi reflectă parteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali şi cu membrii comunităţii", afirma preşedintele şi CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Steven Armstrong.

Ford a devenit cel mai mare angajator din judeţul Dolj, cu peste 4.400 de salariaţi, potrivit Agerpres.

https://www.realitatea.net/americanii-de-la-ford-vor-sa-angajeze-1-700-de-romani-dar-nu-i-gasesc_2170299.html

Ionut

^

Cum ar putea arăta cel de-al doilea model pe care Ford îl va produce la Craiova din 2019





Ford Motor Company le-a prezentat dealerilor săi în cadrul unui eveniment restrâns cum va arata viitorul ,,baby Bronco", un SUV de clasă mică sau compactă ce va fi amplasat în gamă între EcoSport şi Kuga, fiind totodată un concurent pentru Jeep Renegade. ,,Baby Bronco" ar putea fi cel de-al doilea SUV ce va intra anul viitor în producţie la Craiova, alături de actualul EcoSport, în condiţiile în care Ford grupează pe platforme producţia automobilelor sale.

Din primele imagini viitorul model este promovat drept un off-roader cu un design minimalistic, potrivit celor de la autoblog.com, cei care au publicat primele imagini cu maşina. EcoSport a devenit în a doua parte a acestui an cel mai bine vândut model Ford în România şi se îndreaptă spre locul cinci al celor mai bine vândute SUV-uri mici la nivel european, cu o producţie estimată la circa 150.000 de unităţi anul acesta. Cadenţa uzinei a crescut treptat anul acesta, de la circa 500 pe zi la ţnceputul anului, spre 700 spre final de 2018.

Ford a confirmat în mai anul acesta o investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro şi adăugarea unui număr de 1500 de locuri de muncă dedicate producţiei unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova. Pentru a sprijini producţia noului vehicul, Ford România va angaja aproximativ 1.500 de operatori de bază şi calificaţi pentru al treilea schimb. Forţa de muncă actuală de la uzina de clasă mondială care asamblează vehicule şi motoare - mai mult de 4.400 de angajaţi - va fi astfel suplimentată, totalul ajungând la aproximativ 5.900 de angajaţi.

ZF

adymartianul

Nu e asta si nu se va numi nici Bronco.
In fabrica deja se lucreaza la prototipuri.